KLFM

Kunst & Liebe Frequency Machine

Device_art 4.012 – mašine, roboti i kuhana jaja

Device_art 4.012, četvrto izdanje KONTEJNER-ova međunarodnog festivala robotike, gadgeta i naprava je glavni krivac za novu kreativnu koliziju čudnih, bizarnih, duhovitih i provokativnih tehno-umjetničkih koncepata.

Nakon tri uspješna Device_art trijenala, davne 2004. godine i početnog njuškanja oko potencijala regionalne device umjetničke scene, nakon bavljenja fantastičnim prekooceanskim žarištem nove tehnološke umjetnosti − San Franciscom − i nakon naše nedavne dalekoistočne avanture, tijekom koje je KONTEJNER posjetio još jedno izvorište device umjetnosti − Japan − novo festivalsko izdanje vraća se na europski kontinent kako bi istražilo možda najkultniji lik sci-fi pop kulture i kreativne znanstveno-tehnološke scene uopće: lik robota!

Gdje saznati zanimljivosti o počecima robotičkih naprava, na kojem mjestu doznati kako su se s vremenom razvijale i mijenjale, i što se danas s njima događa? Budući da je jedna od prvih asocijacija na riječ “robot” za mnoge vezana uz Karela Čapeka i njegovu domovinu Češku, KONTEJNER se odlučio vratiti korijenima i baciti oko na ono što nudi suvremena češka umjetnička scena posvećena novim tehnologijama.

autor: el5egundo, 09/10/2012

,

Vezane objave

Arhiva

Jakov Labrović u polufinalu „Arte Laguna Prize“ natjecanja

28/01/2013.

Solo rad „split“ Jakova Labrovića, akademskog kipara i umjetničkog voditelja eksperimentalne izvedbene kompanije „Room 100“, odabran je za jednog od…

Combichrist – 15.11.2014 – Tvornica Kulture, Zagreb

30/09/2014.

Nedugo nakon inicijalne najave o dolasku jednog od najenergičnijih sastava današnjice u Zagreb,

IKS Festival 2014

11/06/2014.

U ponedjeljak 16. lipnja počinje treće izdanje Međunarodnog festivala suvremenog kazališta – IKS Festivala, koje se održava u Splitu u terminu od 16. do 23. lipnja 2014. Kroz Festival se predstavljaju neki od najvećih aktualnih hitova suvremenog kazališta iz europskih metropola, s posebnim naglaskom na mediteranske regije. Ovogodišnja novost IKS Festivala je pokretanje časopisa ‘Pokret /Movement’ koji se može pronaći i downloadirati s web stranice Festivala. O svemu detaljnije možete doznati u priloženoj najavi!

Velvet festival predstavlja: Jaakko Eino Kalevi

26/02/2019.

Nakon kratke pauze, a brzim približavanjem ljeta, Velvet festival se ovotjednim predstavljanjem u Zagrebu vraća sa najvećim koncertom u obliku zagrijavanja za…

Tjedna rotacija

Arhiva

Damu The Fudgemunk / Conversation Peace

THE BOO RADLEYS / Kingsize (1998)

DAVID HOLMES / Hope Is The Last Thing To Die

MACEO PLEX / DJ-Kicks

KING KRULE / You Heat Me Up, You Cool Me Down (Live)

PSIHOMODO POP / Sexy Magazin