KLFM

Kunst & Liebe Frequency Machine

Studenti UMAS-a na Izložbi hrvatskog dizajna 1112

U Muzeju za umjetnost i obrt u Zagrebu u četvrtak 13. rujna 2012. otvorena je IZLOŽBA HRVATSKOG DIZAJNA 1112, bijenalni pregled dizajnerske produkcije u svim područjima dizajnerskog djelovanja.

U Muzeju za umjetnost i obrt u Zagrebu u četvrtak 13. rujna 2012. otvorena je IZLOŽBA HRVATSKOG DIZAJNA 1112, bijenalni pregled dizajnerske produkcije u svim područjima dizajnerskog djelovanja – od dizajna vizualnih komunikacija, produkt dizajna, ambalaže, dizajna postava izložbi/signalizacije, dizajna elektroničkih medija, do dizajnerskih koncepata i modnog dizajna.

Aktualni pregled sedmi je po redu otkad je projekt lansiran 1999. godine, u tada još znatno manjem obimu. Izložbe hrvatskog dizajna prerastale su svoj okvir iz godine u godinu s novim uključenim kategorijama, većim odazivom dizajnerske zajednice i javnosti, a od prvih postava u Galeriji Forum unutar jednog desetljeća mijenjale su institucije-domaćine te se već dva izdanja održavaju u izložbenom prostoru Muzeja za umjetnost i obrt. Izložbu organizira HDD – Hrvatsko dizajnersko društvo u partnerstvu s Muzejom za umjetnost i obrt. Izložba će ostati otvorena do 15. studenog 2012.

Odsjek za dizajn vizualnih komunikacija već tradicionalno uspješno sudjeluje na ovoj manifestaciji. Tako je ove godine NAGRADU HDD-A ZA NAJBOLJI DIZAJN VIZUALNIH KOMUNIKACIJA U PROFESIONALNOJ KATEGORIJI dobio magistar novih medija ovog odsjeka Oleg Šuran za plakat “Isto lice”. Šuran je prošle godine bio pobjednik u studentskoj kategoriji Interaktivnih medija. Studentica Zrinka Buljubašić dobila je priznanje HDD-a za najbolju tipografiju. Tipografija “Latinovicz” njen je završni rad na preddiplomskom studiju dizajna vizualnih komunikacija. Zanimljivo je da su ove godine u kategoriji Interaktivnih medija svi odabrani i izloženi radovi s Umjetničke akademije.

Na osnovi odluke Upravnog odbora Hrvatskog dizajnerskog društva, Nagrada Hrvatskog dizajnerskog društva za životno djelo posthumno je dodijeljena profesoru Tomislavu Lerotiću za izniman doprinos hrvatskom dizajnu. Lerotić je od 1997. do 2012. godine pružio izniman doprinos obrazovnom procesu na Umjetničkoj akademiji, te je bio jedan od stvaraoca suvremenog dizajnerskog pristupa obrazovanju u Hrvatskoj i šire.

Ocjenjivački sud koji je odlučivao o nagradama djelovao je u sastavu: informacijski arhitekt Vanja Bertalan, grafički dizajner Nikola Đurek, produkt dizajner Neven Kovačić, modni dizajner i likovni umjetnik Silvio Vujičić, grafička dizajnerica Narcisa Vukojević te produkt dizajner Jure Miklavc i grafički dizajner Mirko Ilić. Velika nagrada HDD-a dodijeljena je putničkom katamaranu Millenium Diamond, autora Brodarskog institut d.o.o. i Ivane Peko.

U sklopu događanja oko izložbe 1112 u utorak se u galeriji HDD otvara izložba Interakcije, odabir radova s radionica dizajna interakcija koje se od 2004. godine organiziraju na Umjetničkoj akademiji u Splitu.

 

autor: el5egundo, 14/09/2012

, , , ,

Vezane objave

Arhiva

ZVUK 100: Svetlana Maraš

15/11/2018.

Splitski suvremeni cirkuski kolektiv ROOM 100 u rezidencijskom centru HALI 100 (zgrada bivšeg pogona Slobodne Dalmacije) pokreće novi program pod…

Savannah Expression

27/02/2017.

Academia Club Ghetto, Split, 28/2/2017., od 21.00 do 01.00 h

Upisi u novi semestar Kuće kreativnog pisanja

17/09/2013.

Projekt „Kuća kreativnog pisanja“ pokrenula je prije godinu dana koordinacija splitskih udruga za promicanje književnosti Bookvica, Kurs i Pričigin, u suradnji sa splitskim ogrankom Hrvatskog društva pisaca. Ovogodišnji upisi u novi semestar – kako za početnički, tako i napredni tečaj traju od 05. rujna do 05. listopada, a tečajevi započinju 11. listopada 2013.

John Kruth & Massimo Liberatori with La Società dei Musici

25/07/2018.

Nedjelja, 29.7.2018. u 21.00 h @ Akademija Club Ghetto, Split

Tjedna rotacija

Arhiva

MOGWAI / As The Love Continues

DAFT PUNK / Random Access Memories (2013)

MOTORAMA / Pole Star

MR.C / Retro

MICHAEL KIWANUKA / Out Loud!

GABI NOVAK & ARSEN DEDIĆ ‎/ Gabi & Arsen (1980)