KLFM

Kunst & Liebe Frequency Machine

Studenti UMAS-a na Izložbi hrvatskog dizajna 1112

U Muzeju za umjetnost i obrt u Zagrebu u četvrtak 13. rujna 2012. otvorena je IZLOŽBA HRVATSKOG DIZAJNA 1112, bijenalni pregled dizajnerske produkcije u svim područjima dizajnerskog djelovanja.

U Muzeju za umjetnost i obrt u Zagrebu u četvrtak 13. rujna 2012. otvorena je IZLOŽBA HRVATSKOG DIZAJNA 1112, bijenalni pregled dizajnerske produkcije u svim područjima dizajnerskog djelovanja – od dizajna vizualnih komunikacija, produkt dizajna, ambalaže, dizajna postava izložbi/signalizacije, dizajna elektroničkih medija, do dizajnerskih koncepata i modnog dizajna.

Aktualni pregled sedmi je po redu otkad je projekt lansiran 1999. godine, u tada još znatno manjem obimu. Izložbe hrvatskog dizajna prerastale su svoj okvir iz godine u godinu s novim uključenim kategorijama, većim odazivom dizajnerske zajednice i javnosti, a od prvih postava u Galeriji Forum unutar jednog desetljeća mijenjale su institucije-domaćine te se već dva izdanja održavaju u izložbenom prostoru Muzeja za umjetnost i obrt. Izložbu organizira HDD – Hrvatsko dizajnersko društvo u partnerstvu s Muzejom za umjetnost i obrt. Izložba će ostati otvorena do 15. studenog 2012.

Odsjek za dizajn vizualnih komunikacija već tradicionalno uspješno sudjeluje na ovoj manifestaciji. Tako je ove godine NAGRADU HDD-A ZA NAJBOLJI DIZAJN VIZUALNIH KOMUNIKACIJA U PROFESIONALNOJ KATEGORIJI dobio magistar novih medija ovog odsjeka Oleg Šuran za plakat “Isto lice”. Šuran je prošle godine bio pobjednik u studentskoj kategoriji Interaktivnih medija. Studentica Zrinka Buljubašić dobila je priznanje HDD-a za najbolju tipografiju. Tipografija “Latinovicz” njen je završni rad na preddiplomskom studiju dizajna vizualnih komunikacija. Zanimljivo je da su ove godine u kategoriji Interaktivnih medija svi odabrani i izloženi radovi s Umjetničke akademije.

Na osnovi odluke Upravnog odbora Hrvatskog dizajnerskog društva, Nagrada Hrvatskog dizajnerskog društva za životno djelo posthumno je dodijeljena profesoru Tomislavu Lerotiću za izniman doprinos hrvatskom dizajnu. Lerotić je od 1997. do 2012. godine pružio izniman doprinos obrazovnom procesu na Umjetničkoj akademiji, te je bio jedan od stvaraoca suvremenog dizajnerskog pristupa obrazovanju u Hrvatskoj i šire.

Ocjenjivački sud koji je odlučivao o nagradama djelovao je u sastavu: informacijski arhitekt Vanja Bertalan, grafički dizajner Nikola Đurek, produkt dizajner Neven Kovačić, modni dizajner i likovni umjetnik Silvio Vujičić, grafička dizajnerica Narcisa Vukojević te produkt dizajner Jure Miklavc i grafički dizajner Mirko Ilić. Velika nagrada HDD-a dodijeljena je putničkom katamaranu Millenium Diamond, autora Brodarskog institut d.o.o. i Ivane Peko.

U sklopu događanja oko izložbe 1112 u utorak se u galeriji HDD otvara izložba Interakcije, odabir radova s radionica dizajna interakcija koje se od 2004. godine organiziraju na Umjetničkoj akademiji u Splitu.

 

autor: el5egundo, 14/09/2012

, , , ,

Vezane objave

Arhiva

Calexico (+ My Buddy Moose)

10/07/2018.

Ponedjeljak, 13.8.2018. @ Ex Port Delta, Rijeka

Device_art 4.012 – mašine, roboti i kuhana jaja

09/10/2012.

Device_art 4.012, četvrto izdanje KONTEJNER-ova međunarodnog festivala robotike, gadgeta i naprava je glavni krivac za novu kreativnu koliziju čudnih, bizarnih, duhovitih i…

STxHC: No Comment & Stepped Out (klub Kocka, 13/02/2016)

12/02/2016.

U subotu, 13. veljače s početkom u 22.00 h, ST×HC u klubu Kocka predstavlja dva splitska imena, hardcore punk sastav Stepped Out, ali i novu postavu jednih od pionira lokalnog undergrounda devedesetih, kultnih No Comment!

STRUKTURIRANI DIJALOG: Predstavljanje smjernica za razvoj kulturne politike vezane za infrastrukturu za kulturu i društvene aktivnosti // PLATFORMAT

26/09/2023.

Za otvorenje PLATFORMATA 2023. Platforma Doma mladih poziva na tribinu koja se održava 4. listopada u 13h u sklopu procesa…

Tjedna rotacija

Arhiva

THE SMILE / Wall Of Eyes

PRINCE / Purple Rain (1984)

VAMPIRE WEEKEND / Capricorn

GUY J / Balance

DEVO / Dev-O Live (1981)

EL JARA / Est (R)

playlist

Listen on Online Radio Box! KLFM