KLFM

Kunst & Liebe Frequency Machine

NMG@PRAKTIKA_Andrea Taraš: Promjenjivo stanje stvari

Galerija kluba Kocka, Dom mladih Split, Ulica slobode 28
OTVORENJE: petak, 23. lipnja 2023. u 20h
Izložba ostaje otvorena do 30. lipnja i može se razgledati uz prethodni dogovor na +385989602701.

 

Vjerovatno niste čuli za pojam interobjekt, ali sigurno jako dobro poznajete njegovo značenje. Svi predmeti i osobe u našim snovima ili fantazijama koji se doimaju poznatima, koji su dijelovi one bizarne doline, koji se nalaze na međi između dva objekta ili ideje; sve one fantastične kombinacije u kojima je spojeno više poznatih pojava – to su interobjekti, nemoguće pojave koje u snu imaju savršenog smisla.

Andrea Taraš svojom izložbom “Promjenjivo stanje stvari” nam pripovijeda o tom fenomenu interobjekata. Pronađene potrošne objekte, građevne materijale i alate iz radionica slaže u konstrukcije koje nemaju jasnu namjenu, a svim tim predmetima poništava njihovu originalnu funkciju. Ovakva dekonstrukcija predmeta i njihovo ponovno slaganje u novotvorene forme kubistički je pristup analizi stvarnosti, što čini prvi temelj Andreinog rada. Drugi korak u razvoju rada je snimanje takvih konstrukcija i interakcije s njima, što omogućuje prenošenje tih tvorevina u drugo vrijeme i prostor. Treći korak je naslagivanje projekcija snimljenih materijala preko galerijskih zidova te preko samih predmeta, sada postavljenih u prostor galerije. Zajedno s audio zapisima snova, ovo sve stvara jednu ambijentalnu instalaciju koja ispipava delikatno tkivo naše stvarnosti i naših snova. Objekti koji su prisutni u stvarnom prostoru galerije se pretaču i u projekciju, odnosno ulaze u virtualni prostor videoprojekcije. Njihove sjene također oblikuju virtualni prostor, čime se stvara nekakav kvantni interprostor, koji istovremeno postoji, ali i ne postoji.

Andrea Taraš nas ovom izložbom, čini se, upoznaje s pojavama koje istovremeno postoje i u stvarnom i u virtualnom svijetu, s prostorima koji postoje, ali i ne postoje, kao i sa stvarnošću koja je relativna i prepuna mogućnosti.

– Katarina Duplančić

autor: Kristina Tešija, 23/06/2023

, , ,

Vezane objave

Arhiva

Moondance

27/07/2016.

Festival za istinske ljubitelje techna, na unikatnoj lokaciji uz zavidan line up. Trogir (kula Kamerlengo) od 11. do 13. kolovoza u glavnim ulogama su Jeff Mills, Josh Wink. The StoryTellers (Dj Bone & Deetron)…

Jelena Vujović: “Jedan sekund traje dugo”

12/06/2023.

Wip (work in progress) prezentacija suvremene cirkuske predstave na Maloj sceni u Domu mladih u srijedu 14.6. u 19 sati

Bojana Vunturišević: Pred sobom se najviše otvaram

11:00–11:00 Ponedjeljak 1012.6.2019.

Bojana Vunturišević posljednjih je godina izrazito prisutna u playlistama, razgovorima i na internetskim bespućima kojima se krećem. Bojana je nekada…

HARDCORE/METAL SPEKTAKL U KOCKI!

12/02/2017.

Željeli ste hardcore…e pa dobili ste hardcore…NASTY iz Belgije i FLATLINE iz BiH 23.03.2017. dolaze u klub Kocka zapaliti atmosferu u sklopu svoje ovogodišnje Euro turneje.

Tjedna rotacija

Arhiva

MITSKI / The Land Is Inhospitable and So Are We

THE JESUS AND MARY CHAIN / Darklands (1987)

FUTURE ISLANDS / Deep in the Night

Kölsch / Balance

ZZ TOP / Raw (Live)

NEMANJA / Voodoo Beat

playlist

Listen on Online Radio Box! KLFM