KLFM

Kunst & Liebe Frequency Machine

RADIONICA OSNOVA TEHNIKE MIHAILA ČEHOVA

18. — 22.9. 2023. / Play Drama

„Naše tijelo može biti naš najbolji prijatelj ili najgori neprijatelj.“

Michael Chekhov bio je rusko-američki glumac, redatelj, pisac i kazališni praktičar. Bio je nećak dramatičara A.P. Čehova i učenik K.S. Stanislavskog, koji ga je nazvao svojim najbriljantnijim učenikom.

Na ovoj petodnevnoj radionici upoznat ćete same osnove njegove glumačke metode. Ova tehnika potiče “nadahnutu glumu” razvijajući umjetničke osjećaje na pozornici koji se ne oslanjaju na osobna sjećanja da bi prizvali emocije. Čehovljeva tehnika ima gotovo trenutačni učinak na glumčevu maštu i tjelesnost. Kroz različite vježbe, glumci brzo počinju razvijati osjećaj nadahnuća i uče vjerovati vlastitoj umjetničkoj individualnosti.

Na radionici ćemo istražiti četiri kvalitete pokreta: oblikovanje (glina), plutanje (voda), letenje (zrak) i zračenje (zrake/vatra).
Rad na ovim kvalitetama možete iskoristiti kao upoznavanje i oslobađanje vlastitog tijela i mašte u sklopu same radionice ili ih nastaviti razvijati na uvodnim godinama u našem glumačkom studiju. Radionica je prilagođena početnicima koji se s ovom tehnikom nikad prije nisu susreli, ali i ljubiteljima i poznavateljima tehnike koji se žele opustiti i zabaviti na kraju ljeta, ususret novim obavezama. Vježbe počinjemo meditacijom i nastavljamo vođenim vježbama imaginacije i pokreta uz ugodnu glazbu, a zadnjeg dana biramo omiljenu kvalitetu i istražujemo njezine mogućnosti.

Radionicu vodi Lara Jerončić. Rođena 1996.g. u Splitu, trenutno završava studij glume na Umjetničkoj akademiji u Splitu i radi kao voditeljica Glumačkog studija Playdrama. S metodom M. Čehova i sama se po prvi put susrela u Studiju, a kasnije je nastavila istraživati kroz radionice i podučavanje. Predstava „Antigona“ koju je režirala ove godine s polaznicima Studija nastala je uz veliki oslonac na ovu metodu.

Trajanje radionice: pon-pet 20 – 22h

Cijena radionice: 50€

Informacije na telefon: 091 4461 846

autor: Kristina Tešija, 13/09/2023

Vezane objave

Arhiva

Ivana Vuković / Otok

21/07/2019.

U ponedjeljak, 22. i četvrtak, 24. srpnja 2019. u 21:30 u Ljetnom kinu Bačvice bit će izvedena predstava Otok Ivane…

DOWL // Objekt plesa_Sonja Pregrad

25/05/2023.

Gostovanje suvremeno plesne predstave DOWL odvija se kroz suradnju UO Objekt plesa iz Zagreba i Koribant Lab‑a iz Splita u…

Kako mediji pristupaju kulturi?

19:00–20:00 Srijeda 16.8.2023.

Hibridno radijsko-diskurzivno događanje u Razredu

Drugo izdanje sound art festivala ISPOD BINE – eksperiment i improvizacija u zvukovnoj umjetnosti

24/10/2017.

Dom mladih, Split; 10-12.11., Vis; 19.11.

Tjedna rotacija

Arhiva

ANIMAL COLLECTIVE / Isn’t It Now?

HARUOMI HOSONO / Hosono House (1973.)

SAMPASS / Lavina

TALE OF US / Renaissance

DARKSIDE / Live at Spiral House

URBAN / Žena dijete (1998)

playlist

Listen on Online Radio Box! KLFM