KLFM

Kunst & Liebe Frequency Machine

The Wind and the Rain

10:00–11:38 Četvrtak 29.4.2021.

Danas se igramo rebusa! Prvo, djeluju na razvoj sive moždane tvari, plus drugo – ne proždiru diskovni prostor. Usput, prisjetit ćete se konstante koja se definira kao omjer univerzalne plinske, tj. R, i Avogadrovog broja N(A)!

Pretpostavljam kako prirodne pojave poput vjetra ili kiše ne zavrijeđuju suvišna pojašnjenja. Ne tvrdim da ste rođeni sa urođenom žicom za meteorologiju poput dame i gospodina iz vremenske kutije (Ibrica je njihovu sudbinu pretočio u stihove), niti da ste doktorirali na fizici nižih slojeva atmosfere.

Čak i  da jeste, ne bi imali basnoslovnu plaću i trebali bi zarađivati kao lovac u “Potjeri”, dok vas Morana ne pomete. A onda vam ostaje zadnja šansa – mesti ulice (ovo pod uvjetom da ne znate kako živimo u pojasu zvanom troposfera, te da je disanje jako otežano na visinama većim od 10000 metara).

Sada znate i to.

Jedina nepoznanica x za vas je sastav današnje playliste, a ja ću vam malko otežati spoznaju, igrajući se imenima izvođača koje ćete osluhnuti ovog četvrtka u 10.00 h. s tim da će tortura trajati nešto manje od 99 minuta. Da vam bude zabavnije, evo uzorka:

  • Giant Brand
  • Dream Film Porno Club
  • Dislexico
  • The Pine Hill Haunts
  • Those Poor Chemtrails
  • Alfred Hitchcock
  • Sojuz Horses

…. mislim da je bilo dovoljno! Lista će ionako biti zanimljiva bez obzira na vaše prekognitivne sposobnosti, a pravi vas užas čeka u subotu! Temu neću otkrivati, samo spomenuti da je riječ o gradu koji može biti odlična polazna postaja ka Dresdenu! Za vašu informaciju, “Klaonica 5” je konačno doživila i hrvatski prijevod! Onaj BIGZ-ov se raspadao u rukama svakim okretanjem lista!

PS Prvo, okretanjem lista tj. stranice knjige minimalno povećavate entropiju svemira! Sažeto, S=k×lnΩ gdje je k Boltzmannova konstanta, Ω je broj mikroskopski mogućih stanja, a S je dobra stara entropija. Okruglo, iznos Boltzmanove konstante jest k=1.380649×10 exp (-23) J/K. A one koji ne znaju da je ln funkcija prirodnog logaritma, odnosno logaritma sa bazom e (što je točno e? koliko iznosi? možda ga se sjećate iz MIOC-a, javljao se u fizikalnim jednadžbama i statističkim proračunima!), treba vratiti u vrtić, među veliše!

autor: Vjeran Stojanac, 26/04/2021

, , ,

Vezane objave

Arhiva

Jutarnji program četvrtkom

26/06/2013.

Soda Fountain nastavlja svoju misiju objedinjavanja popularne glazbe dvadesetog stoljeća oko stožerne osi zaboodene negdje u njegovo središte. Slijedi dakle još jedno putovanje obojeno prizvucima brojnih naizgled nespojivih stilova i pravaca, uz jedva primjetne natruhe nostalgije!

Vidaj rane, curica

10:00–12:00 Četvrtak 6.5.2021.

Mislim, tko će čekati 18. svibnja? To me podsjeća na nekrofile koji čekaju Dan mladosti (pravilnije je reći: Dan umirovljenika). Ili na ratne veterane minhenske bojne koji nisu ni vidjeli obale Isara!

California Stars

06/04/2016.

Ukoliko se određeni model pokaže uspješnim, zašto ga ne iskoristiti još pokoji put? Upravo tako – mnoštvo pozitivnih rekacija na prošlotjedno izdanje Soda Fountaina, koje se tematski bavilo državom Texas (odnosno teksaškim glazbenim naslijeđem ali i Texasom kao temom glazbenih brojeva), dovelo je do svojevrsnog sequela, pa se ovog tjedna bavimo Kalifornijom!

Meanwhile in Europe, part II

08/04/2015.

Kako je to već uobičajeno, dva su zadnja sata jutra četvrtkom rezervirana za pomalo nostalgično i edukativno putovanje po glazbenoj ostavštini prošlog stoljeća (uključujući i početke novog). No,ova će šarolika glazbena lista nakratko prebaciti svoje težište na stari kontinent, kako od puste Americane ne bi zaboravili vlastite korijene. I još nešto – ovoga puta nema neke tematske poveznice među izabranim skladbama, tako da možete uživati u uistinu eklektična dva sata glazbe!

Tjedna rotacija

Arhiva

MIDWIFE / Luminol

PUBLIC IMAGE LTD. / Album (1986)

SAINT ETIENNE / Pond House

SETH TROXLER / Rhythm Control

BONOBO / The North Borders Tour (2014)

SIKTER / My Music (2005)