KLFM

Kunst & Liebe Frequency Machine

The Wind and the Rain

10:00–11:38 Četvrtak 29.4.2021.

Danas se igramo rebusa! Prvo, djeluju na razvoj sive moždane tvari, plus drugo – ne proždiru diskovni prostor. Usput, prisjetit ćete se konstante koja se definira kao omjer univerzalne plinske, tj. R, i Avogadrovog broja N(A)!

Pretpostavljam kako prirodne pojave poput vjetra ili kiše ne zavrijeđuju suvišna pojašnjenja. Ne tvrdim da ste rođeni sa urođenom žicom za meteorologiju poput dame i gospodina iz vremenske kutije (Ibrica je njihovu sudbinu pretočio u stihove), niti da ste doktorirali na fizici nižih slojeva atmosfere.

Čak i  da jeste, ne bi imali basnoslovnu plaću i trebali bi zarađivati kao lovac u “Potjeri”, dok vas Morana ne pomete. A onda vam ostaje zadnja šansa – mesti ulice (ovo pod uvjetom da ne znate kako živimo u pojasu zvanom troposfera, te da je disanje jako otežano na visinama većim od 10000 metara).

Sada znate i to.

Jedina nepoznanica x za vas je sastav današnje playliste, a ja ću vam malko otežati spoznaju, igrajući se imenima izvođača koje ćete osluhnuti ovog četvrtka u 10.00 h. s tim da će tortura trajati nešto manje od 99 minuta. Da vam bude zabavnije, evo uzorka:

  • Giant Brand
  • Dream Film Porno Club
  • Dislexico
  • The Pine Hill Haunts
  • Those Poor Chemtrails
  • Alfred Hitchcock
  • Sojuz Horses

…. mislim da je bilo dovoljno! Lista će ionako biti zanimljiva bez obzira na vaše prekognitivne sposobnosti, a pravi vas užas čeka u subotu! Temu neću otkrivati, samo spomenuti da je riječ o gradu koji može biti odlična polazna postaja ka Dresdenu! Za vašu informaciju, “Klaonica 5” je konačno doživila i hrvatski prijevod! Onaj BIGZ-ov se raspadao u rukama svakim okretanjem lista!

PS Prvo, okretanjem lista tj. stranice knjige minimalno povećavate entropiju svemira! Sažeto, S=k×lnΩ gdje je k Boltzmannova konstanta, Ω je broj mikroskopski mogućih stanja, a S je dobra stara entropija. Okruglo, iznos Boltzmanove konstante jest k=1.380649×10 exp (-23) J/K. A one koji ne znaju da je ln funkcija prirodnog logaritma, odnosno logaritma sa bazom e (što je točno e? koliko iznosi? možda ga se sjećate iz MIOC-a, javljao se u fizikalnim jednadžbama i statističkim proračunima!), treba vratiti u vrtić, među veliše!

autor: Vjeran Stojanac, 26/04/2021

, , ,

Vezane objave

Arhiva

St. Patrick’s Day: A Barroom Piece

16/03/2016.

Bez pretjeranog pametovanja – slijedi jedno razigrano, barsko-alkoholnim ambijentom nabijeno izdanje Soda Fountaina. Termin se uostalom savršeno poklapa s blagdanom Sv. Patricka, pa priloženu listu možete shvatiti i kao svojevrsno zagrijavanje za razvaljivanje koje će uslijediti navečer!

Jutarnji program četvrtkom

19/06/2013.

Kao i svakog četvrtka u 10.00 h, slijedi još jedan panoramski charter let nad pustopoljinama suvremene pop glazbe. Ukoliko ste već navikli da Vam uz kartu za zrakoplov pruže i ključnu riječ koja će donekle odrediti naslove što će se pojaviti na listi Soda Fountaina za dotični tjedan… pa, u tom slučaju hvatajte; hint je “Kalifornija”!

Tribute to The Kinks

10:00–11:50 Četvrtak 13.5.2021.

Reći će neki opet posveta Kinksima, ali što je tu je!

An Absolutely Eclectic Issue

20/01/2015.

Uljepšajte svoje radno jutro četvrtkom ignoriranjem šefa, duplom kavom i trostrukom količinom od propisane doze benzodiazepina. Zatim oko deset uključite neki web radio kako bi poslušali aktulane vijesti te primili uobičajenu dnevnu dozu pesimizma. Odmah po završetku vijesti prebacite streaming na onaj KLFM-ov. Jer, današnje izdanje Soda Fountaina stremi onim iskonskim korijenima emisije, nudeći jednu u potpunosti eklektičnu listu sastavljenu od glazbenih brojeva međusobno vremenski udaljenih i stotinjak godina!

Tjedna rotacija

Arhiva

TOM ZE / Língua Brasileira (2022)

Napoli Segreta Vol. 2 (R)

STEVE LACY / Bad Habit

SOICHI TERADA / RA Mix

AMY WINEHOUSE / At The BBC

TROKUT / Rotate, Align + Shapeless

playlist

Listen on Online Radio Box! KLFM