KLFM

Kunst & Liebe Frequency Machine

The Wind and the Rain

10:00–11:38 Četvrtak 29.4.2021.

Danas se igramo rebusa! Prvo, djeluju na razvoj sive moždane tvari, plus drugo – ne proždiru diskovni prostor. Usput, prisjetit ćete se konstante koja se definira kao omjer univerzalne plinske, tj. R, i Avogadrovog broja N(A)!

Pretpostavljam kako prirodne pojave poput vjetra ili kiše ne zavrijeđuju suvišna pojašnjenja. Ne tvrdim da ste rođeni sa urođenom žicom za meteorologiju poput dame i gospodina iz vremenske kutije (Ibrica je njihovu sudbinu pretočio u stihove), niti da ste doktorirali na fizici nižih slojeva atmosfere.

Čak i  da jeste, ne bi imali basnoslovnu plaću i trebali bi zarađivati kao lovac u “Potjeri”, dok vas Morana ne pomete. A onda vam ostaje zadnja šansa – mesti ulice (ovo pod uvjetom da ne znate kako živimo u pojasu zvanom troposfera, te da je disanje jako otežano na visinama većim od 10000 metara).

Sada znate i to.

Jedina nepoznanica x za vas je sastav današnje playliste, a ja ću vam malko otežati spoznaju, igrajući se imenima izvođača koje ćete osluhnuti ovog četvrtka u 10.00 h. s tim da će tortura trajati nešto manje od 99 minuta. Da vam bude zabavnije, evo uzorka:

  • Giant Brand
  • Dream Film Porno Club
  • Dislexico
  • The Pine Hill Haunts
  • Those Poor Chemtrails
  • Alfred Hitchcock
  • Sojuz Horses

…. mislim da je bilo dovoljno! Lista će ionako biti zanimljiva bez obzira na vaše prekognitivne sposobnosti, a pravi vas užas čeka u subotu! Temu neću otkrivati, samo spomenuti da je riječ o gradu koji može biti odlična polazna postaja ka Dresdenu! Za vašu informaciju, “Klaonica 5” je konačno doživila i hrvatski prijevod! Onaj BIGZ-ov se raspadao u rukama svakim okretanjem lista!

PS Prvo, okretanjem lista tj. stranice knjige minimalno povećavate entropiju svemira! Sažeto, S=k×lnΩ gdje je k Boltzmannova konstanta, Ω je broj mikroskopski mogućih stanja, a S je dobra stara entropija. Okruglo, iznos Boltzmanove konstante jest k=1.380649×10 exp (-23) J/K. A one koji ne znaju da je ln funkcija prirodnog logaritma, odnosno logaritma sa bazom e (što je točno e? koliko iznosi? možda ga se sjećate iz MIOC-a, javljao se u fizikalnim jednadžbama i statističkim proračunima!), treba vratiti u vrtić, među veliše!

autor: Vjeran Stojanac, 26/04/2021

, , ,

Vezane objave

Arhiva

Strange Weather

10:00–12:00 Četvrtak 19.7.2018.

… – .-. .- -. –. . / .– . .- – …. . .-. / … – .-. .- -. –. . / .– . .- – …. . .-. / … – .-. .- -. –. . / .– . .- – …. . .-. / … – .-. .- -. –. . / .– . .- – …. . .-.

Hiroshima Mon Amour

05/08/2015.

Igrom sudbine, današnji se termin emitiranja Soda Fountaina poklapa s sedamdesetogodišnjicom prvog nuklearnog napada usmjerenog protiv civila, odnosno bacanja fizijske bombe nazvane ‘little boy’ na japanski grad Hiroshimu. Možda će vam se izbor pjesama donekle učiniti sličan onome iz ‘Atomic Powera’, nedavno emitiranog izdanja eXita, no bitna je poruka, a ta je da nam i dalje nad glavom visi opasnost koja je obznanjena prije točno sedamdeset godina.

Tribute to John Denver: Leaving on a Jet Plane

10:00–12:00 Četvrtak 18.6.2020.

Još jedno posvetno izdanje Soda Fountaina. Ovaj put tribute to John Denver. Od iduće emisije strepite!!!

Landscapes of Oblivion: Forlorn Cupids & Haunted Ragdolls

10:00–12:00 Četvrtak 14.3.2019.

Soda Fountain se konačno vraća u svojem eklektičnom ruhu… Cheers!

Tjedna rotacija

Arhiva

L’Impératrice / Tako Tsubo

BADI ASSAD / Chameleon (1998)

KINGS OF CONVENIENCE / Rocky Trail

FRIENDLY FIRES / Bugged Out!

PET SHOP BOYS / Discovery: Live In Rio

PITAJ KLINCE / Dušice