KLFM

Kunst & Liebe Frequency Machine

The Veldt

0:00–1:50 Nedjelja 8.8.2021.

Dimension X nas i dalje opskrbljuje noćnim psycho noir poslasticama!

Foghorn prati ustaljeni tempo!

Ove nedjelje, od 00.00 do 01.50 h slijede:

  • The Veldt
  • Green Hills of the Earth
  • Shanghaired
  • Requiem

Ukupno trajanje emisije je oko 110 minuta, minut više ili manje! I dalje crpimo radio drame iz serijala Dimension X, dakle balansiramo između psyvh noira i distopije. Nadam se da djeca znaju engleski! Listu sastava po običaju neću navoditi.

Također, dobar dio ovih priča potekao je iz pera Rayja Bradburyja.

Mislim da dugujem pojašnjenje. Pošto nije riječ uobičajena u standardnom englesakom, veldt označava površinu prekrivenu ne odveć bujnim raslinjem. Slične riječi (mada ne istoznačnice) su primjerice stepa, pašnjak, livada, savana, travnjak… pojam kod kojega možete pustiti maštu na otvoreno, van okvira nametnutog sviješću… dakle, improvizirajte!

powered & provided by ©eXit

 

autor: Vjeran Stojanac, 06/08/2021

Vezane objave

Arhiva

Rekvijemi i snježne građevine

26/07/2014.

U većerašnjem noćnom programu koji kreće u 01.15 h, nakon reprize Soda Fountaina možete preslušati ‘The Night Country’, upravo objevljeni album francuskog dueta Natural Snow Buildings, koji na zanimljiv način spaja drone, ambijentalu i psihodelični folk. U nastavku, od 02.35 h možete preslušati album ‘The Berlin Requiem’ kultne Autopsije, eksperimentalnog industrial art kolektiva koji dijelom vuće korijene iz bivše nam države a danas uglavnom djeluje na relaciji između Berlina i Praga!

HOERSPIEL radio drama

12/05/2014.

Danas imamo priliku oživiti još jedan stari duh radija kroz pravu radio dramu. Radi se o scensko-eterskoj izvedbi u kojoj se rekonstrukcijom radiodramskih materijala, izvedenih uživo pred mikrofonom i publikom, razigravaju elementi koji su upisani u temelje radija: zvuk i tišina, kao i načini njihovog osluškivanja i zamišljanja.

The Valley of Fear

0:00–2:00 Nedjelja 20.6.2021.

Dolina straha zadnja je Doyleova objavljena novela o Sherlocku.

T R I B E

18:00–19:00 Ponedjeljak 11.3.2019.

True Bro sounds predstavlja jedno neuobičajeno pleme. Mlada grupa ljudi koja čini ovaj svijet boljim mjestom kroz svoju vibru, muziku,…

Tjedna rotacija

Arhiva

PinkPantheress / Heaven Knows

TERENCE TRENT D’ARBY / Introducing the Hardline According to…(1987)

Björk ft. Rosalía / Oral

ACID PAULI / Get Lost

THE DOORS / Live at the Aquarius Theatre

URBAN / Žena dijete (R)

playlist

Listen on Online Radio Box! KLFM