KLFM

Kunst & Liebe Frequency Machine

The Outer Dark at the Stairs: Open Warfare

0:01–2:30 Nedjelja 25.7.2021.

Mračno izdanje Foghorna!

Baka vas je učila kako se ne valja verati po zidovima?

I bila je u pravu pošto možeš samo nagađati koji te monstrum čeka sa druge strane, ako izgubiš balans i padneš. Postojao je čovjek koji se zvao Jhonn (John) Balance, pa je u pijanom stanju opravdao prezime izgubivši balans na vrhu stuba u kući koju je dijelio sa ljubavnikom Peterom Christophersonom zvanim Ljigavi (Sleazy).

If I forget you, Jerusalem!?

  • Venus Is A Man’s World
  • Open Warfare
  • The Girls From Earth
  • Saucerful Of Loneliness

Ovaj zid nije djelo Rogera Watersa. Nije ni djelo slobodnih građevinara sa Pujanki. Ovoga zovu zidom plača, a tu je i stara, dobra smrt. Tek kao dodatak! Ali, mi katolici se ne bojimo ni stuba ni Jokera.

U ovom ćete izdanju Foghorna još naučiti da ne valja voljeti pripadnike istog spola jer Biblijja to ne tolerira, te da votka nije dobar suputnik na stubištima! Svašta se može naučiti na dan ‘pridea’! Iskreno, voljeti žene je također put uništenja, mada bez stubišta. Treba voljeti mačke. I sada znate hrvatsku riječ za konstantu: STALNICA!

                                        Stubište, tvorevina na kojoj treba biti oprezan

I Jeruzalem! Ako ima koji dragovoljac, mogli bi smo izgraditi Nebeski Jeruzalem.

Mjere su navedene u Starom Zavjetu, samo treba preračunati lakte u… e sad, jel’ ono bilo u jardima ili u metrima? Don Ivan je znao,, on je bio naš župnik prije don Matka. . Oduvijek tvrdim da treba u svim zemljama uvesti metrički sustav!

I ako niste znali, metar ima novu definiciju u SI sustavu!

Dogovorena je vrijednost izmjerena još 1906. godine u Potsdamu klasičnom metodom revarzibilnog njihala. Međutim, 1950. godine Međunarodni je ured započeo mjerenje stalnice “g” drugim savršenijim metodama. Nakon deset godina rada, dakle 1960. godine najzad je vrijednost koja je za 13 milijuntinka manja od potsdamske vrijednosti.
Procjenjuje se da je točnost mjerenja povećana za najmanje deset puta. Istraživanja koja je započeo Michelson 1892. godine, na području primjene svjetlosnih valova kao etalona duljine, kao i proučavanje atomskog jednobojnog zračenja, stalni su predmet rada Međunarodnog ureda. Naročito je intenzivno na tom problemu rađeno u razdoblju od 1954. do 1957. godine, tako da je 11. opća konferencija, održana 1960. godine prihvatila definiciju prema kojoj je metar jednak 1 650 763,73 valnih duljina u vakuumu zračenja koja odgovara prijelazu između razine 2p10 i 5d5 atoma kriptona 86.”
Uistinu, što bi mi bez plemenitog plina Kriptona atomske mase 86?
powered by @Treuer

Spmenuo sam Rogera Watersa? While they were traveling abroad! Stanoviti prijatelj, zovimo ga za ovu prigodu inicijalimma D.K. poslao mi je tog studenog 2016. facebook msg da će mi platiti ako ja i prijateljica ostanemo još koji tjrdan u Berlinu…

autor: Vjeran Stojanac, 22/07/2021

Vezane objave

Arhiva

Keep groovin

21:00–23:00 Srijeda 3.3.2021.

Skoro godinu dana je prošlo. I dalje ne znam u kojem smjeru idem, ali jedno je sigurno da je groove prisutan.

Kalibar 38

04/01/2014.

U četvrtoj epizodi uz ostale psihotronične trekove slušamo i Grace Jones sa stvari “I’ll Find My Way to You” iz fima “Quelli della calibro 38”, Massima Dallamanoa iz 1976.

Skuzzi radio show

1:00–2:00 Srijeda 25.7.2018.

Kasno noćni program utorkom i novi jednosatni program provoklasnog underground techna. When Mexico meats Berlin. Spettro i Nadja Lind. Srijeda 01:00h.

The Formaldemutations, Mini-Hydra Digital Fourth of July BBQ! (#197)

23:59–3:00 Srijeda 1213.8.2020.

The Formaldemutations, Mini-Hydra Digital Fourth of July BBQ! (#197) Live performances in the Formaldehydra digital backyard. Peppered throughout, we talk…

Tjedna rotacija

Arhiva

BRITTANY HOWARD / What Now

RAMONES / Ramones (1976)

ST. VINCENT / Broken Man

RECONDITE / Groove

DARKSIDE / Live at Spiral House

IPPIO PAYO / Talking Birds

playlist

Listen on Online Radio Box! KLFM