KLFM

Kunst & Liebe Frequency Machine

The Outer Dark at the Stairs: Open Warfare

0:01–2:30 Nedjelja 25.7.2021.

Mračno izdanje Foghorna!

Baka vas je učila kako se ne valja verati po zidovima?

I bila je u pravu pošto možeš samo nagađati koji te monstrum čeka sa druge strane, ako izgubiš balans i padneš. Postojao je čovjek koji se zvao Jhonn (John) Balance, pa je u pijanom stanju opravdao prezime izgubivši balans na vrhu stuba u kući koju je dijelio sa ljubavnikom Peterom Christophersonom zvanim Ljigavi (Sleazy).

If I forget you, Jerusalem!?

  • Venus Is A Man’s World
  • Open Warfare
  • The Girls From Earth
  • Saucerful Of Loneliness

Ovaj zid nije djelo Rogera Watersa. Nije ni djelo slobodnih građevinara sa Pujanki. Ovoga zovu zidom plača, a tu je i stara, dobra smrt. Tek kao dodatak! Ali, mi katolici se ne bojimo ni stuba ni Jokera.

U ovom ćete izdanju Foghorna još naučiti da ne valja voljeti pripadnike istog spola jer Biblijja to ne tolerira, te da votka nije dobar suputnik na stubištima! Svašta se može naučiti na dan ‘pridea’! Iskreno, voljeti žene je također put uništenja, mada bez stubišta. Treba voljeti mačke. I sada znate hrvatsku riječ za konstantu: STALNICA!

                                        Stubište, tvorevina na kojoj treba biti oprezan

I Jeruzalem! Ako ima koji dragovoljac, mogli bi smo izgraditi Nebeski Jeruzalem.

Mjere su navedene u Starom Zavjetu, samo treba preračunati lakte u… e sad, jel’ ono bilo u jardima ili u metrima? Don Ivan je znao,, on je bio naš župnik prije don Matka. . Oduvijek tvrdim da treba u svim zemljama uvesti metrički sustav!

I ako niste znali, metar ima novu definiciju u SI sustavu!

Dogovorena je vrijednost izmjerena još 1906. godine u Potsdamu klasičnom metodom revarzibilnog njihala. Međutim, 1950. godine Međunarodni je ured započeo mjerenje stalnice “g” drugim savršenijim metodama. Nakon deset godina rada, dakle 1960. godine najzad je vrijednost koja je za 13 milijuntinka manja od potsdamske vrijednosti.
Procjenjuje se da je točnost mjerenja povećana za najmanje deset puta. Istraživanja koja je započeo Michelson 1892. godine, na području primjene svjetlosnih valova kao etalona duljine, kao i proučavanje atomskog jednobojnog zračenja, stalni su predmet rada Međunarodnog ureda. Naročito je intenzivno na tom problemu rađeno u razdoblju od 1954. do 1957. godine, tako da je 11. opća konferencija, održana 1960. godine prihvatila definiciju prema kojoj je metar jednak 1 650 763,73 valnih duljina u vakuumu zračenja koja odgovara prijelazu između razine 2p10 i 5d5 atoma kriptona 86.”
Uistinu, što bi mi bez plemenitog plina Kriptona atomske mase 86?
powered by @Treuer

Spmenuo sam Rogera Watersa? While they were traveling abroad! Stanoviti prijatelj, zovimo ga za ovu prigodu inicijalimma D.K. poslao mi je tog studenog 2016. facebook msg da će mi platiti ako ja i prijateljica ostanemo još koji tjrdan u Berlinu…

autor: Vjeran Stojanac, 22/07/2021

Vezane objave

Arhiva

In Search of the Lost Time part 3 & 4 (drugi dio)

0:01–1:05 Nedjelja 5.9.2021.

Nastavak prošlotjedne emisije, dijelovi 3 & 4, dakle drugi dio radijskog uprizorenja!

Plinsko svjetlo

16/04/2021.

Na putu prema ludilu….

An American Prayer

0:00–1:00 Nedjelja 4.7.2021.

Morrisonova ostavština, odnosno An American Prayer!

Radio Drama: The Dunwich Horror

0:01–1:35 Nedjelja 9.5.2021.

Vaš omiljeni trolist za nočni horror by Treuer!

Tjedna rotacija

Arhiva

NU GENEA / Bar Mediterraneo

R.E.M. / Automatic for the People (1992)

THE SMILE / Waving a White Flag

JAYDA G / Dj-Kicks

MILDLIFE / Live from South Channel Island

SEINE / Naizust

playlist

Listen on Online Radio Box! KLFM