KLFM

Kunst & Liebe Frequency Machine

SuperUho Festival // Last Call

Preostalo je još samo četiri dana do početka prvog izdanja SuperUho Festivala koji će se održati od 3. do 5.kolovoza na samom moru na šibenskom pristaništu TEF i plaži Banj. Festival ćemo popratiti i na našem portalu, a nadamo se da će ispuniti naša relativno visoka očekivanja.

Preostalo je još samo četiri dana do početka prvog izdanja SuperUho Festivala koji će se održati od 3. do 5.kolovoza na samom moru na šibenskom pristaništu TEF i plaži Banj. Festival ćemo popratiti i na našem portalu, a nadamo se da će ispuniti naša relativno visoka očekivanja.

Danas je objavljena satnica i mapa festivala:
13925_289686077882499_2142974016987490389_n-1

Prvi dan festivala nastupaju miljenici hrvatske publike The National i to nakon dva uzastopna nastupa na tvrđavi Sv.Mihovila. Nadamo se da će uspjeti izdržati i zadržati kvalitetu nastupa za sva tri dana. Uz njih, na glavnoj “Žedno Uho” pozornici nastupaju eksplozivni sjevernoamerički garage rock bend Black Lips, a u istom, ako ne i boljem stilu nakon njih nastavljaju srpski Repetitor.


Politika započeta na prvom Terraneo festivalu preslikala se i na SuperUho, pa se tako nastupi Diskodelija, Seven That Spells, ABOP i DJ-eva na drugoj pozornici ne preklapaju sa svirkama na glavnom stageu. Isto vrijedi za Akustika i Iskon DJ pozornice te za ostale dane festivala.Ponedjeljak, drugi dan festivala, mogao bi biti ujedno i najzanimljiviji. Očekuju nas pioniri drone žanra, instrumentalni sastav Earth, čest posjetitelj hrvatske publike kantautor Howe Gelb sa pratećim bendom Triage i eksperimentalni post-punk bend Tuxedemoon. Druga pozornica se može pohvaliti domaćim ESC Life, psihodeličnim bendom Rose Windows, domaćim stonerima Cojones, reperima Kandžijom i Golim ženama te dj nastupom Jonathana Toubina.

Treći dan festivala opet donosi nešto drugačije od prva dva, mladu gotičarku Chelsea Wolfe, Fuck Buttons eksperimentalni elektronički sastav koji zvukom i stilom najviše odudara od ostatka festivala te Antenat, hrvatski bend ništa manje dobar ili važan od ostalih navedenih.

https://www.youtube.com/watch?v=3ruPS_znUFA

Zadnji dan na drugoj pozornici sviraju beogradski duo pod imenom Ti, vinkovačke Punčke, makedonski disco punk bend Bernays Propaganda, a zatvaraju Pytzek i Borovich.

U sklopu Akustika natječaja nastupaju FOR, Hangin’ Village, Nikol, Luka i Vedran, Feredon, Auguste i Achromatic Attic. Taj dio programa odvija se na plaži Banj malo ranije u danu, idealno za opuštanje i spremanje za ostale malo kasnije nastupe te prilika za podržati mlade, manje poznate glazbenike.

Zadnjeg će dana festivala biti predstavljena ‘tajna’ pozornica koja će od sljedeće godine biti u funkciji. Specijalno za tu priliku nastupit će vrsni novi instrumentalni dub bend iz Šibenika The FogSellers i to uz izlazak sunca u srijedu, 6. kolovoza. Svima koji idu želimo dobar provod i donosimo još neke informacije koje bi vam mogle biti korisne.

Napomene za posjetitelje festivala i kampere:

SURFAJ SIGURNO UZ ISKON, PLAŽA BANJ (10h – 18h)

Na posebno uređenom dijelu gradske plaže Banj generalni sponzor festivala Iskon omogućio je niz zanimljivog i zabavnog sadržaja:
– besplatnu školu surfanja
- brojne nastupe vrsnih DJ-eva
- besplatan wi-fi 
- ugodan ambijent: ležaljke, suncobrani…
- brojne nagrade za posjetitelje plaže 
- odbojku na pijesku

ISKON LOUNGE – pristanište TEF

U sklopu festivalske lokacije tik uz glavnu pozornicu festivala smješten je Iskon lounge u kojem će posjetioci moći uživati izležavajući se na posebno dizajniranim baldahinima surfajući internetom uz besplatan wi-fi.

FESTIVALSKI KAMP

Festivalski kamp otvara se u petak, 1. kolovoza u 10h i bit će otvoren do srijede, 6. kolovoza u 12h. Cijena kamp ulaznice je 150Kn i vrijedi za svih pet dana.
U sklopu kampa nalaziti će se ponuda hrane i pića kao i besplatan wi-fi.

PARKING

Neposredno uz festivalsk lokaciju nalazi se veliki parkirni prostor na kojem će posjetioci festivala moći parkirati svoja osobna vozila uz kupovinu dnevne parkirne karte u iznosu od 20 kn.

CIJENE ULAZNICA

Festivalska ulaznica – 290kn (na dan festivala 320kn)

Dnevne ulaznice: 
1. dan – 220Kn
 2. dan – 120Kn 
3. dan – 120Kn 
Kamp ulaznica (1. – 6.8.) – 150Kn

* Ulaznice u prodaji: 
- Dallas music shop Šibenik, Kralja Tomislava 4 / 290kn
- klub AZIMUT , Obala palih omladinaca 2, Šibenik / 290kn
- na ulazu na blagajni festivala / 320kn


LOKALI – PRIJATELJI SuperUho Festivala

Svi posjetitelji festivala uz predočenje festivalske narukvice dobivaju popust 10 – 20% na konzumaciju određenih artikala u dolje navedenim ugostiteljskim objektima:
Restoran Anima Mare
Obala palih omladinaca 10

Fish/vegetarian Fast food – ŠEŠULA riba sendviči
Obala prvoboraca 14

Klub AZIMUT – press/info centar
Obala palih omladinaca 2

* Svi navedeni ugostiteljski objekti udaljeni su od festivalske lokacije svega desetak minuta lagane šetnje rivom u smjeru katedrale Sv. Jakova.

INFORMACIJE O ŠIBENIKU

Turistička zajednica grada Šibenika
Web: www.sibenik-tourism.hr
Tourist punkt – Šibenik plus
Obala palih omladinaca 7, Šibenik
http://www.sibenikplus.com


HŽ POPUST ZA POSJETIOCE SUPERUHO FESTIVALA:

HŽ putnički prijevoz za sve posjetitelje SuperUho Festivala odobrio je popust u visini 40% od redovne prijevozne cijene u 1. i 2. razredu svih redovnih vlakova na udaljenosti većoj od 25 kilometara. 

Blagajne i vlakopratno osoblje u vlaku ispostavljat će prijevozne karte po navedenoj povlastici putnicima koji izjavljuju da putuju na SuperUho Festival, a stvarnu osnovu povlastice predstavljat će povratna prijevozna karta koja je na poleđini ovjerena žigom organizatora na informacijskom mjestu održavanja festivala, a na što će se putnike upozoriti prilikom ispostavljanja prijevozne karte. Ovjerene prijevozne karte kontrolirat će vlakopratno osoblje vlaka u povratku. Putnik bez osnove povlastice (tj. bez ovjerene karte), ili onaj koji putuje izvan navedenog razdoblja, doplaćuje razliku između povlastice 20% od RPC za oba smjera putovanja i plaćene snižene prijevozne cijene po povlastici 40%.

autor: Gaal, 30/07/2014

, , ,

Vezane objave

Arhiva

Radionica zvuka na filmu

28/11/2023.

1.- 3.12.20203. / Kino klub Split Otvorene su prijave na radionicu zvuka pod mentorstvom Tonča Bakotina, koja se održava u suradnji…

Jean-Michel Frodon u Kino klubu Split predstavlja lik i djelo Jean-Luc Godarda

04/04/2023.

U sklopu međunarodnog programa Pazi na sliku/Mind the Image, od 5. do 7. travnja u Kino klubu Split gostovat će…

Prvo Splitsko prvenstvo u slam poeziji

07/04/2016.

U ponedjjeljak, 11. travnja s početkom u 20.30 h će se u prostoru kluba Ghetto održati Prvo splitsko prvenstvo u slam poeziji. Pozivamo vas da svojim dolaskom uveličate ovaj događaj!

Sajam knjiga ‘Kičma’, HKD Sušak, Rijeka

20/10/2013.

Pozivamo vas da nam se pridružite na otvorenju KIČME, koje će se održati sutra (ponedjeljak)
u 19 sati u atriju Hrvatskoga kulturnog doma na Sušaku.
U 20 sati počet će program ovogodišnje KIČME, predstavit će se riječka književno-kulturna
e-periodika – Magazin Gradske knjižnice Rijeka, časopis Književnost uživo te časopis Re.
Radujemo se vašem dolasku!

Tjedna rotacija

Arhiva

BOLIS PUPUL / Letter to Yu

RED HOT CHILLI PEPPERS / Blood Sugar Sex Magik (1991)

King Gizzard And The Lizard Wizard / Le Risque

NU GUINEA / Dekmantel

FELA KUTI / Live!

ĐAVOLI / Hallo Lulu 22

playlist

Listen on Online Radio Box! KLFM