KLFM

Kunst & Liebe Frequency Machine

PROSLAVA MEĐUNARODNOG DANA MLADIH

U Splitu se programom koji će se održati 11. i 12. kolovoza po peti put obilježava Međunarodni dan mladih, a ove godine u organizaciji proslave surađuju udruga mladih za promicanje aktivizma Aktivist i Koalicija udruga mladih KUM, uz podršku Savjeta mladih Grada Splita.

unnamed (1)

U Splitu se programom koji će se održati 11. i 12. kolovoza po peti put obilježava Međunarodni dan mladih, a ove godine u organizaciji proslave surađuju udruga mladih za promicanje aktivizma Aktivist i Koalicija udruga mladih KUM, uz podršku Savjeta mladih Grada Splita.
U realizaciji programa sudjeluju i Info zona, udruga mladih Prijatelj i riječka udruga Spirit. Uz informativni, edukativni i aktivistički dio programa, u kojem će između ostalog biti istaknuti izazovi s kojima se svakodnevno susreću marginalizirane skupine mladih, organizatori su pripremili i oslikavanje zidova Doma mladih graffiti i street artom u kojem će sudjelovati i štićenici Dječjeg doma Maestral te Doma za odgoj djece i mladeži Split, zanimljivi koncertni program, te projekcije kratkih filmova.

Međunarodni dan mladih uspostavljen je 17. prosinca 1999. godine UN-ovom rezolucijom 54/120, kada je određeno da se obilježava 12. kolovoza. To je godišnja proslava u kojoj se ističe uloga mladih kao važnih partnera u pokretanju pozitivnih promjena, ali i podiže svijest o izazovima koji se danas nalaze pred mladima i povećava njihovu vidljivost. Također, to je prilika za učvršćivanje suradnje između lokalne uprave i nevladinog sektora u rješavanju problema s kojima se susreću mladi.

Program proslave financiran je sredstvima Grada Splita, temeljem Poziva za prijavu prijedloga programa udruga mladih i udruga koje se bave mladima u okviru raspoloživih sredstava iz Proračuna Grada Splita za 2014. godinu.

PROGRAM PROSLAVE

Ponedjeljak, 11. kolovoza
Događanje: To je i moj Dom!
Lokacija: plato ispred i iza zgrade Doma mladih
Organizator: KUM
Opis: Splitski street art umjetnici prikladnim će radovima oslikati dio fasade Doma mladih. U oslikavanju će, uz stručni nadzor, sudjelovati i štićenici štićenici Dječjeg doma Maestral te Doma za odgoj djece i mladeži Split. Glazbenu podlogu omogućit će KLFM soundsystem.

Utorak, 12. kolovoza
Događanje: Nađemo se na Zlatnima?
Lokacija: ispred Zlatnih vrata
Organizator: Aktivist
Opis: Program se sastoji od koncertnog dijela uz bendove The Splitters (Split), DarkVud (Sinj), Shewa (Sinj) i DJa Dave Barrowsa uz projekcije izbora fimova s festivala “Uhvati film” u suradnji s riječkom udrugom Spirit te kratkog dokumentarnog filma nastalog na radionici filma u Info zoni. Također, udruga Prijatelj će predstaviti simboličnu provokativnu akciju “Pazi, klizav stih”, a Info zona donosi privremeni USE-IT info point na kojem će mladi turisti moći dobiti iz prve ruke informacije od svojih vršnjaka.

autor: el5egundo, 07/08/2014

Vezane objave

Arhiva

Slušna obmana @Vinyl Club

30/03/2015.

Porinuće #slusnobmana@vinyl, popodnevnog druženja uz razgovor s domaćim umjetnicima koji objavljuju vinilna LP-izdanja je pred nama. Prvi gost biti će Marko Jović aka Xtematic, mladi noise-umjetnik i urednik/osnivač izdavačke kuće iz Osijeka/Koprivnice. U veljači je za Equation Records objavio crno-zlatni vinil s engleskim kolektivom New Blockaders otisnut u 185 primjeraka. Naše druženje uključuje razgovor s Markom, uz performans koji suostvaruje s projektom Anal Violence.

Prodigy u Zadru

27/06/2016.

LAA predstavlja The Prodigy. Electro-rock divovi se vraćaju u Dalmaciju. Dance warriorsi se okupljaju na Jazine Open Airu u petak 1. srpnja.

IKS festival: E=mc2 (Volim fiziku)

12/10/2017.

GKM Split, subota 14. 10. 2017., u 20 sati

Zajedno unatrag…

22:00–1:00 Subota 23.12.2017.

… ali ne dva-tri stoljeća nego u doba pravoga Panka s Mašinkom, Saucescem i ETO!!

Tjedna rotacija

Arhiva

GUIDED BY VOICES / It’s Not Them. It Couldn’t Be Them. It Is Them!

FAITH NO MORE / Angel Dust (1992)

BAND OF HORSES / Crutch

JAMES HOLDEN / Balance

ME FIRST AN THE GIMME GIMMES / Ruin Jonny’s Bar Mitzvah (2004.)

JAPANSKI PREMIJERI & VAVA / New Green Cabaret