KLFM

Kunst & Liebe Frequency Machine

Škola likovnih umjetnosti: Doručak na asfaltu (28.05.2013., 09.00 – 10.00 h)

Obrazovanje se ne svodi samo na sjedenje u klupi, ispravljanje loših ocjena te čitav taj uvriježeni stereotip. Profesorica Hana Letica iz splitske Škole Likovnih Umjetnosti ima poprilično originalan i obećavajući pristup! Provjerite 28. svibnja ujutro između devet i deset sati na livadi kod RTV Centra i Doma mladih (jugoistočni kut križanja Mažuranićevog šetališta i Ulice Slobode)!

Ovako je to izgledalo prije tri godine. Nadamo se da će 2013. ovaj nesvakidašnji pedagoško-umjetnički projekt privući još više učenika, pa i promatrača sa strane. Ovako je to izgledalo prije tri godine. Nadamo se da će 28. svibnja 2013. (između devet i deset ujutro) ovaj nesvakidašnji pedagoško-umjetnički projekt privući još više učenika, pa i promatrača sa strane.

 

Posao za mamu, tatu, sestru, jeftinija hrana, jeftiniji trajekti, grad bez diskriminacije, više putovanja, ljubazniji djelatnici u javnim službama, više solarnih panela, bolji zakoni za zaštitu životinja, bolja zaštita za žrtve nasilja, besplatni WiFi, kvalitetnije učeničke menze i domovi – neki su od problema koje su splitski srednjoškolci Škole likovnih umjetnosti istaknuli kao goruće koje bi trebalo riješiti kako bi ovaj grad postao ugodno mjesto za život, po mjeri svih svojih građana. Sve to u happeningu “Doručak na asfaltu” koji će se održati na livadi kod Doma mladih, na križanju Ulice slobode i Mažuranićevog šetališta.
Zapravo se radi o akciji buđenja građanske svijesti, koja će biti vizualno jako zanimljiva, naime, javnu zelenu površinu će jednostavno preoblikovati u privatni prostor, sugerirajući jedno jutro u svojoj kući. Svi će biti u pidžamama. Kako se doma obično sluša radio, s razglasa će ići program Radio Splita, kao i KLFM-a :)
Akcijom se želi poslati poruka svima, kao i budućim predstavnicima grada, kako su generacije koje dolaze samosvjesne, kritički razmišljaju te definitivno znaju što žele!

 

autor: Vjeran Stojanac, 27/05/2013

, , ,

Vezane objave

Arhiva

Poziv za prijavu aktivnosti za Galeriju kluba Kocka i knjižnicu OpenBox u 2024.

28/06/2023.

Prostor knjižnice OpenBox i Galerije kluba Kocka trenutno se redovito ili povremeno koriste kao prostor za učenje, čitanje, izložbe, performanse,…

PRODUKCIJA 2023. u Galeriji MKC

10/06/2023.

Umjetnička akademija u Splitu i Multimedijalni kulturni centar Split pozivaju na otvorenje završne izložbe Slikarskog odsjeka, Produkcija 2023., koja se otvara u srijedu…

Slayer se vraća u Zagreb na ekskluzivni klupski koncert!

07/06/2013.

Bend koji je i na našem terenu još prije dvije godine nastupao u zagrebačkoj Areni, ovoga će puta svirati za samo 1300 obožavatelja na koncertu u Velikom pogonu zagrebačke Tvornice kulture, u nedjelju 23. lipnja ove godine.

Madame Gauc u Amfiteataru Doma mladih

27/05/2019.

Katalonski suvremeni cirkuski kolektiv Madame Gauc u srijedu, 29. svibnja 2019. u 21:00 izvest će svoju akrobatsku predstavu Fil u…

Tjedna rotacija

Arhiva

MITSKI / The Land Is Inhospitable and So Are We

THE JESUS AND MARY CHAIN / Darklands (1987)

FUTURE ISLANDS / Deep in the Night

Kölsch / Balance

ZZ TOP / Raw (Live)

NEMANJA / Voodoo Beat

playlist

Listen on Online Radio Box! KLFM