KLFM

Kunst & Liebe Frequency Machine

Škola likovnih umjetnosti: Doručak na asfaltu (28.05.2013., 09.00 – 10.00 h)

Obrazovanje se ne svodi samo na sjedenje u klupi, ispravljanje loših ocjena te čitav taj uvriježeni stereotip. Profesorica Hana Letica iz splitske Škole Likovnih Umjetnosti ima poprilično originalan i obećavajući pristup! Provjerite 28. svibnja ujutro između devet i deset sati na livadi kod RTV Centra i Doma mladih (jugoistočni kut križanja Mažuranićevog šetališta i Ulice Slobode)!

Ovako je to izgledalo prije tri godine. Nadamo se da će 2013. ovaj nesvakidašnji pedagoško-umjetnički projekt privući još više učenika, pa i promatrača sa strane. Ovako je to izgledalo prije tri godine. Nadamo se da će 28. svibnja 2013. (između devet i deset ujutro) ovaj nesvakidašnji pedagoško-umjetnički projekt privući još više učenika, pa i promatrača sa strane.

 

Posao za mamu, tatu, sestru, jeftinija hrana, jeftiniji trajekti, grad bez diskriminacije, više putovanja, ljubazniji djelatnici u javnim službama, više solarnih panela, bolji zakoni za zaštitu životinja, bolja zaštita za žrtve nasilja, besplatni WiFi, kvalitetnije učeničke menze i domovi – neki su od problema koje su splitski srednjoškolci Škole likovnih umjetnosti istaknuli kao goruće koje bi trebalo riješiti kako bi ovaj grad postao ugodno mjesto za život, po mjeri svih svojih građana. Sve to u happeningu “Doručak na asfaltu” koji će se održati na livadi kod Doma mladih, na križanju Ulice slobode i Mažuranićevog šetališta.
Zapravo se radi o akciji buđenja građanske svijesti, koja će biti vizualno jako zanimljiva, naime, javnu zelenu površinu će jednostavno preoblikovati u privatni prostor, sugerirajući jedno jutro u svojoj kući. Svi će biti u pidžamama. Kako se doma obično sluša radio, s razglasa će ići program Radio Splita, kao i KLFM-a :)
Akcijom se želi poslati poruka svima, kao i budućim predstavnicima grada, kako su generacije koje dolaze samosvjesne, kritički razmišljaju te definitivno znaju što žele!

 

autor: Vjeran Stojanac, 27/05/2013

, , ,

Vezane objave

Arhiva

Barbara Munjas večeras u Splitu

12/10/2018.

Barbara Munjas u sklopu svoje bogate ovogodišnje turneje večeras dolazi u Split, točnije u wine&cheese bar Paradox, a svi zainteresirani…

Javna tribina „Europska prijestolnica kulture – prednosti i izazovi“ u Domu mladih u Splitu

25/02/2014.

Kako je Grad Split jedan od potencijalnih prijavitelja na natječaj Europska prijestolnica kulture 2020., smatramo da je nužno javno porazgovarati o prednostima i izazovima ovog
projekta za Grad i lokalnu kulturu (kako onu institucionalnu, tako i izvaninstitucionalnu).

SuperUho festival na supernovoj lokaciji – tvrđavi Sv. Mihovil!

19/05/2015.

Već najavljeno drugo izdanje SuperUho festivala – glazbenog butiquea na kojem će nastupiti bitna imena globalne nezavisne glazbene scene: Einstürzende Neubauten, Flogging Molly, Sun Kil Moon, of Montreal,King Khan And The Shrines, Rosetta, Ought i mnogi drugi održat će se po novom scenariju od 3. do 5. kolovoza na velebnoj šibenskoj tvrđavi Sv. Mihovil gdje će biti smješten glavni festivalski program. Propratni dnevni i noćni program odvijat će se na gradskoj plaži Banj, a iznad plaže bit će pozicioniran festivalski kamp. Prije najavljen koncert Flogging Molly kao uvod u festival postaje prvim pravim festivaskim danom kada će pored njih nastupiti i mnogi drugi izvođači.

Clubture forum u Splitu

04/06/2013.

Pozivamo vas na šesti Clubture Forum koji će se održati u Domu mladih u Splitu od 4.-6. lipnja! U organizaciji Saveza udruga Klubtura te splitske podružnice Platforme 9.81, i ovaj puta naći će se predstavnici raznih organizacija koje djeluju na nezavisnoj kulturnoj sceni.

Tjedna rotacija

Arhiva

GUIDED BY VOICES / It’s Not Them. It Couldn’t Be Them. It Is Them!

CARIBOU / Andorra (2007)

BAND OF HORSES / Crutch

BICEP / Little White Earbuds

ME FIRST AN THE GIMME GIMMES / Ruin Jonny’s Bar Mitzvah (2004.)

JAPANSKI PREMIJERI & VAVA / New Green Cabaret