KLFM

Kunst & Liebe Frequency Machine

Škola likovnih umjetnosti: Doručak na asfaltu (28.05.2013., 09.00 – 10.00 h)

Obrazovanje se ne svodi samo na sjedenje u klupi, ispravljanje loših ocjena te čitav taj uvriježeni stereotip. Profesorica Hana Letica iz splitske Škole Likovnih Umjetnosti ima poprilično originalan i obećavajući pristup! Provjerite 28. svibnja ujutro između devet i deset sati na livadi kod RTV Centra i Doma mladih (jugoistočni kut križanja Mažuranićevog šetališta i Ulice Slobode)!

Ovako je to izgledalo prije tri godine. Nadamo se da će 2013. ovaj nesvakidašnji pedagoško-umjetnički projekt privući još više učenika, pa i promatrača sa strane. Ovako je to izgledalo prije tri godine. Nadamo se da će 28. svibnja 2013. (između devet i deset ujutro) ovaj nesvakidašnji pedagoško-umjetnički projekt privući još više učenika, pa i promatrača sa strane.

 

Posao za mamu, tatu, sestru, jeftinija hrana, jeftiniji trajekti, grad bez diskriminacije, više putovanja, ljubazniji djelatnici u javnim službama, više solarnih panela, bolji zakoni za zaštitu životinja, bolja zaštita za žrtve nasilja, besplatni WiFi, kvalitetnije učeničke menze i domovi – neki su od problema koje su splitski srednjoškolci Škole likovnih umjetnosti istaknuli kao goruće koje bi trebalo riješiti kako bi ovaj grad postao ugodno mjesto za život, po mjeri svih svojih građana. Sve to u happeningu “Doručak na asfaltu” koji će se održati na livadi kod Doma mladih, na križanju Ulice slobode i Mažuranićevog šetališta.
Zapravo se radi o akciji buđenja građanske svijesti, koja će biti vizualno jako zanimljiva, naime, javnu zelenu površinu će jednostavno preoblikovati u privatni prostor, sugerirajući jedno jutro u svojoj kući. Svi će biti u pidžamama. Kako se doma obično sluša radio, s razglasa će ići program Radio Splita, kao i KLFM-a :)
Akcijom se želi poslati poruka svima, kao i budućim predstavnicima grada, kako su generacije koje dolaze samosvjesne, kritički razmišljaju te definitivno znaju što žele!

 

autor: Vjeran Stojanac, 27/05/2013

, , ,

Vezane objave

Arhiva

4. DJEČJI OPEN STAGE — otvorena večer performansa

13/12/2023.

16.12.2023. / 18 h / Mala scena Malci ponovno imaju priliku pokazati svoje vještine! „Dječji Open stage“ je manifestacija pod…

Proslava Međunarodnog dana mladih (objava za medije)

01/08/2013.

U Splitu se po četvrti put obilježava Međunarodni dan mladih. Ove godine u organizaciji sudjeluje čak pet udruga – Info zona, Kvart, MoSt, Pozitivna sila te Prijatelj, uz podršku Savjeta mladih Grada Splita, a proslava će se održati 11. i 12. kolovoza na više gradskih lokacija.

Izložba DVK 2013—2023 u Galeriji MKC

06/12/2023.

Izložba koja nudi pregled deset godina djelovanja Odsjeka za dizajna vizualnih komunikacija Umjetničke akademije u Splitu

Stripaški kružok: Miro Župa

09/05/2017.

Info Zona, 11. svibnja 2017. u 20.00 h

Tjedna rotacija

Arhiva

BOLIS PUPUL / Letter to Yu

RED HOT CHILLI PEPPERS / Blood Sugar Sex Magik (1991)

King Gizzard And The Lizard Wizard / Le Risque

GREG WILSON / Essential Mix

FELA KUTI / Live!

ĐAVOLI / Hallo Lulu 22

playlist

Listen on Online Radio Box! KLFM