KLFM

Kunst & Liebe Frequency Machine

Clubture forum u Splitu

Pozivamo vas na šesti Clubture Forum koji će se održati u Domu mladih u Splitu od 4.-6. lipnja! U organizaciji Saveza udruga Klubtura te splitske podružnice Platforme 9.81, i ovaj puta naći će se predstavnici raznih organizacija koje djeluju na nezavisnoj kulturnoj sceni.

plakat_Clubture_forum

Pozivamo vas na šesti Clubture Forum koji će se održati u Domu mladih u Splitu od 4.-6. lipnja! U organizaciji Saveza udruga Klubtura te splitske podružnice Platforme 9.81, i ovaj puta naći će se predstavnici raznih organizacija koje djeluju na nezavisnoj kulturnoj sceni.
Glavna tema ovogodišnjeg Foruma bit će kulturna infrastruktura pa će čitav program – izlet, paneli i diskusije rezervirani isključivo za prijavljene sudionike Foruma, ali i javne tribine otvorene za sve zainteresirane – biti podređen toj problematici.

DOM MLADIH SPLIT
Ulica slobode 28
4-6.6. 2013.
Organizatori:
Mreža Clubture
Platforma 9.81 – Institut za istraživanja u arhitekturi, Split

Program:
Utorak 4. 6.

14:00 – 20.00
Izlet u bivše dječje odmaralište Krvavica / polazak ispred Sv. Frane

21:00
Predstava i projekcija
Room 100 – Seed (work-in-progress) / Amfiteatar
Otompotom – Supertoon Supertunes / malo dvorište, ulaz u Kocku

Srijeda 5.6.

10:00 – 14:00
Clubture plenum – Generator ideja / Galerija MKC
Prostorne potrebe i imaginacija prostora

16:00 – 18:00
Clubture Plenum: Centri znanja – diskusija o strateškom razvoju programa / Amfiteatar

20.00
Javna diskusija
Razvojne perspektive kulturne infrastrukture / Amfiteatar

22.00
Glazbeni program – Kocka
KLFM Soundsystem, Split
NT Wave „Between notes“, Zagreb

Četvrtak 6.6.

11:00
Oblilazak Doma mladih
***

Opis programa
Sva se događanja osim izleta u Krvavicu realiziraju u Domu mladih u Splitu.

Utorak, 4. lipnja

14:00 – 20.00
Izlet u bivše dječje odmaralište Krvavica
Posjet je organiziran za prijavljene sudionike Foruma
Za Dječje lječilište Krvavica kraj Makarske do prije par godina znalo je tek nekoliko stručnjaka i lokalno stanovištvo. U zadnje je vrijeme objekt je napušten i devastiran, ali je pod preventivnom zaštitom i upisan u Registar kulturnih dobara RH te bi mogao postati jedan od prostora zanimljivih nezavisnoj kulturnoj sceni. Posjet Krvavici uz stručno vodstvo Mirande Veljačić pružit će dobar uvod u glavnu temu ovog Foruma – prostorne potrebe nezavisne kulture.
21:00
Predstava i projekcija
Room 100 – Seed (work-in-progress) / Amfiteatar
Dvadesetpetominutni work-in-progress Seed izvedbene kompanije Room 100 istraživanje je plesnih tehnika japanskog tradicionalnog plesa butoh i urbanog break-dancea kreirajući atmosferu mračnog ambijenta koja reflektira psihička stanja osoba zaraženih ratnim tragedijama. Režija je inspirirana sjećanjima na Domovinski rat – performans pokušava maksimalno zaobići političku pristranost teme i dokumentaristički prikaz na sceni te u razaranju ljudskog tijela i duha demonstrirati ratnu moć, kako za vrijeme samog rata tako i danas, dvadesetak godina kasnije…
Eksperimentalna izvedbena kompanija Room 100 u svojoj drugoj produkciji u suradnji s renomiranim plesačima break-dancea Vladimirom Smudom i Tonijem Rinkovcem kroz isključivo plesnu kreaciju nastavlja istraživati psihička stanja marginaliziranih pojedinaca na sceni. Produkcija Seeda započela je na ljeto 2012., a 2013. bit će izvedena na festivalima izvedbenih umjetnosti, fizičkog kazališta, suvremenog plesa i performansa u Francuskoj, Italiji, Litvi, Njemačkoj, SAD-u i Hrvatskoj. Premijera Seeda očekuje se na jesen 2013. godine. Slobodan ulaz.
Otompotom – Supertoon Supertunes / malo dvorište, ulaz u Kocku
Otompotom Vam kroz presjek natjecanja najboljih svjetskih animiranih glazbenih spotova predstavlja 3. međunarodni festival animacije Supertoon jedinstven u svijetu drugih filmskih festivala. Svake godine organizatori u program uključuju tehnološki i umjetnički intrigantne filmove, slike koje dosljedno vode glazbenu video formu do razine neovisne umjetnosti daleko od ilustracije koja je samo pozadina glazbenim hitovima. Supertoon Supertunes daje vam mogućnost da vidite. Moći ćete uživati u majstorskim djelima Aleksieja Tserkahua ili Davida O’Reillyja, stop-motion animaciji studija Yesterfang iz Južne Afrike ili videima koje su napravili umjetnici kao Edouard Salier ili Hoku Uchiyama za Mr. Cat & The Jackall, Massive Attack, Justice i Evelyn Evelyn. Program traje dva sata. Slobodan ulaz.
Srijeda, 5. lipnja
10:00-14:00
Clubture plenum – Generator ideja / Galerija MKC
Prostorne potrebe i imaginacija prostora
Radionica za prijavljene sudionike foruma
Voditelj radionice: Davor Mišković (Drugo more, Rijeka / Clubture)
Generator ideja je radionica/igra u okviru koje će polaznici naučiti kako se njihove ideje o prostoru, klubovima, galerijama, teatrima, radionicama itd. mogu razvijati u različitim smjerovima gdje će imati potpuno drukčije učinke. Generator ideja jednostavan je alat koji olakšava divergentno mišljenje prilikom razrade projektnih ideja. Glavni je cilj radionice/igre naučiti igrače da svoje ideje primijene na konkretne prostore u kojima djeluju i u kojima žele djelovati. Pri tome će u obzir uzeti različite političke i socijalne situacije koje čine kontekst u kojem djeluju ili će djelovati. Igrače se potiče da razviju najnevjerojatnija rješenja koja zatim moraju prezentirati drugim igračima (suigračima). Generator ideja bavit će se prostornim potrebama, odnosno zajedničkim zamišljanjem osobina prostora koji su nam potrebni za održavanje i razvoj scene.
16:00-18:00
Clubture Plenum: Centri znanja – diskusija o strateškom razvoju programa / Amfiteatar
Diskusija za prijavljene sudionike Foruma
Moderatorica diskusije: Katarina Pavić
Mreža Clubture pokrenula je program Centra znanja za društveni razvoj u području nezavisne kulture suradnji s Nacionalnom zakladom za razvoj civinog društva kako bi dugoročno doprinijela razvoju nezavisne kulturne scene i njenom položaju u kontekstu u kojem djeluje. Među različitim segmentima u okviru programa Centra znanja ističu se novopokrenute aktivnosti čija su nastojanja usmjerena održivosti i razvoju kulturne infrastrukture u širem kontekstu djelovanja civilnog društva. Kroz prezentaciju programa i razgovor raspravljat će se o ključnim smjernicama i aktivnostima u razvoju programa Centra znanja.
20.00
Javna diskusija
Razvojne perspektive kulturne infrastrukture / Amfiteatar
Razvoj kulturne infrastrukture kao i razvoj i primjena novih modela upravljanja i korištenja infrastrukturom od ključne su važnosti za budućnost nezavisne kulturne scene u kontekstu razvoja civilnog društva u Hrvatskoj. U raspravi će se istaknuti različiti potencijali koji se otvaraju novim okolnostima poput primjene instrumenata kohezijske politike EU, ali i primjenom novih, hibridnih modela institucija koje djeluju na principu partnerstva između organizacija civilnog društva i javne uprave. Na temu razvojnih perspektiva kulturne infrastrukture diskutirat će Luca Bergamo (Culture Action Europe, Bruxelles), Vladimir Stojisavljević (Ministarstvo kulture Republike Hrvatske), Maja Munivrana (Pročelnica ureda Službe za kulturu i umjetnost Grada Splita), Pavle Schramadei (Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva), Miranda Veljačić (Platforma 9.81/Clubture).
Tribinu moderira: Dinko Peračić (Platforma 9.81, Split)
22.00
Glazbeni program / Kocka

KLFM Soundsystem, Split
KLFM Soundsystem je ritmični dio kolektiva okupljenog oko prvog hrvatskog community radija, splitskog KLFM-a. Svoje DJ setove baziraju na rare groove funku s obaveznim eklektičnim šaranjem u sve ostale žanrove temljene na beskompromisnom ritmu i debelom bassu. Iz odabranih tracklista često se ističu iznenađenja i reference na neke specifične dijelove povijesti glazbe kao što je tropicalia, njemački krautrock ili vibrantni, još uvijek itekako prisutni dubstep. Osnovna je potka u tom lelujavom ritmu i nepredvidivim miksovima koji izlaze iz deckova te družine. Za ovu Clubtureovu prigodu trojka Demos, D.Barrows i El Segundo za vas šara po svojim fonotekama i bira najplesnije komade tog sirovog i prljavog zvuka.

NT Wave „Between notes“, Zagreb
Gitarist i producent Valent Samardžija a.k.a. NT Wave surađivao je posljednjih 20 godina na projektima koji proizvode kvalitetnu glazbu različitih žanrova – fusion (Con Fusion), future jazz (Kontrapunkt), ethno electro (LessThan- AMinute), electro live (Tobogan), dnb (Generation81)… Član je elektro performers tima Beat Busters, koji se bave inovacijama u području nastajanja glazbe uživo na neobičnim predmetima i elektroničkim spravama. Suosnivač je udruge ViBRa koja se već godinama ističe u svim domenama glazbe, od produkcije glazbe, do zalaganja za veću prisutnost kvalitetne domaće glazbe u domaćim medijima i u promociji Hrvatske u svijetu. S projektom NT Wave: „Between Notes“ predstavlja se kao solo izvođač. Riječ je o nekonvencionalnom tretiranju konvencionalnog instrumenta, u ovome slučaju gitare. Putem neobično pospajanih pedala te uređaja u obući nastaje glazba koja se prelijeva iz otvorenih širokih stereo ambijentala do usko definiranih plesnih grooveova s mantričnim elementima. Zvučni rezultati nisu potpuno predvidivi pa se uz dobro raspoloženu publiku, kako kaže NT, koncert ponekad pretvara u techno party. Ulaz je slobodan.

Četvrtak, 6. lipnja
11:00
Oblilazak Doma mladih, uz predstavljanje rada Kluba Kocka i organizacija koje djeluju u prostorima Doma. Obilazak se organizira za prijavljene sudionike Foruma.

Organizatori:
Platforma 9.81 – Institut za istraživanja u arhitekturi, Split i Savez udruga Klubtura / Mreža Clubture
Platforma 9,81 istražuje prostorne i urbane fenomene u kontekstu političkih, ekonomskih i kulturnih promjena, razvija suvremenu arhitektonsku praksu i interdisciplinarnu edukativnu suradnju, promovira nove urbanističke prakse i aktivizam.
Platforma 9,81 potiče intersektorske projekte u polju šireg društvenog djelovanja i radi na informiranju, edukaciji, servisiranju javnosti i organizacija civilnog društva. Novu arhitektonsku i urbanističku praksu razvijamo kao praksu u kulturi kroz interdisciplinarne istraživačke studije, edukativne programe, organizaciju javnih predavanja, kulturnih događanja i medijskih aktivnosti. Područje djelovanja usmjereno je razvoju modela održivog prostornog razvoja, posebice razvoja novih modela javnih i kulturnih prostora kroz stvaranje inovativnih organizacijskih osnova za djelovanje u kulturi.
Savez udruga Klubtura/ mreža Clubture od 2002. godine okuplja organizacije nezavisne kulture iz Hrvatske te funkcionira kao suradnička platforma unutar koje one zajednički djeluju u organizaciji brojnih kulturnih i umjetničkih događanja u različitim sredinama i među građanima širom zemlje. Zahvaljujući raznolikosti i širokom rasponu njihova djelovanja, dinamičnosti i brojnosti programa te inovativnom i uključivom modelu suradnje i odlučivanja, mreža je postala bitan akter nezavisne kulturne produkcije u Hrvatskoj, i to prije svega u područjima poput urbane kulture i kulture mladih, interdisciplinarnih umjetničkih i kulutrnih projekta, aktivističkih i socijalno angažiranih programa itd. Kroz mrežu Clubture u proteklom desetljeću provedeno je više od 1500 javnih kulturnih događanja u više od 50 gradova i mjesta te se kroz aktivnosti razmjene i suradnje povezalo više od 165 udruga, umjetničkih organizacija i nezavisnih inicijativa u Hrvatskoj. Djelovanje mreže usmjereno je k decentralizaciji kulturne proizvodnje i demokratizaciji kulture kroz osnaživanje i umrežavanje organizacija nezavisne kulture, jačanje vidljivosti nezavisne scene i zagovaranje pozitivnih promjena u kulturnim i srodnim politikama. Osim višegodišnjeg uspješnog programa “Clubture-Hr: programska razmjena i suradnja”, mreža je razvila i druge prepoznate aktivnosti, poput medijskog projekta (portal www.kulturpunkt.hr) i šireg godišnjeg okupljanja (Clubture Forum). Mreža je djelovala aktivno i prema osnaživanju organizacija za zagovaranje u polju kulturnih politika te u jačanju vještina upravljanja i organizacije. Mreža Clubture od 2005. godine djeluje u regiji, a u različitim je aktivnostima okupila više od 100 organizacija iz BiH, Makedonije, Slovenije, Srbije i Hrvatske. Između ostalog, mreža Clubture koordinirala je prvu zajedničku inicijativu organizacija nezavisne kulture iz regije prema institucijama u Bruxellesu. Mreža Clubture članica je krovne europske zagovaračke mreže u kulturi Culture Action Europe od 2007. godine.
Uz podršku: Ministarstvo kulture Republike Hrvatske, Grad Zagreb – Gradski ured za obrazovanje, kulturu i sport, Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva
Dizajn: Rutta
Napomena: U nepredviđenim okolnostima organizator zadržava pravo izmjene programa.

autor: el5egundo, 04/06/2013

Vezane objave

Arhiva

Porno Suicid

23/01/2017.

Utorak, 24.1.2017., Chillton bar, Split, 21.30 h

U kvadrat

24/08/2023.

filmovi Isabele Andrade Obregon, Andreja Polukorda, Florine Mougel, Miljane Niković i Zdravka Mustaća

Online diskusija / DIZAJN I DRUŠTVO

17/06/2020.

U četvrtak 18. lipnja s početkom u 18 sati možete se priključiti drugoj tribini iz serijala Dizajn – upitnik čija…

Gali(QRT) Season 15 Club Quasimodo

23:00–4:00 Subota 2021.1.2018.

Jedinstven i raritetan jubilej (cak i u svjetskim razmjerima) slavimo ove subote – nas i vas Dj Gali(QRT) slavi jubilarnu 15. sezonu nastupa u klubu Quasimodo.

Tjedna rotacija

Arhiva

ANIMAL COLLECTIVE / Isn’t It Now?

HARUOMI HOSONO / Hosono House (1973.)

SAMPASS / Lavina

ACID PAULI / Get Lost

DARKSIDE / Live at Spiral House

URBAN / Žena dijete (1998)

playlist

Listen on Online Radio Box! KLFM