KLFM

Kunst & Liebe Frequency Machine

Radio u suton 2024 (I Guappi)

17:00–2:00 Subota 2021.7.2024.

Vraćamo se u radničku lučicu i dovodimo stare i nove drage prijatelje iz Istočnog Napulja!

Nakon što smo tri sutona dočekali s dragim domaćinima ŠNRU “Marjan”, ove godine selimo samo malo dalje u intimniji prostor lučice ŠNRK “Orada”.

Ponovo nam dolaze gosti iz (Istočnog) Napulja, dvojac pod imenom I Guappi (DNApoli & Pica Selecter) s torbama vinila neomelodico ritmova geta svojeg grada. Prvi put nastupaju izvan Campanije i nose nam emocije grada za ovu vruću mediteransku noć i večer. Neomelodico u svim svojim mutacijama (funky, boogie, raggae, rock-staedy i disko) scene 1970-ih i 1980-ih godina 20. stoljeća. Izvorni protagonisti svih onih, još uvijek pod turističkim terorom neotkrivenih, kantuna napuljskog geta. Upravo u ovoj splitskoj maloj lučici zajednice, koja još drži ostatke identiteta grada, opirući se romantizaciji i fetišizaciji Mediterana, lučici koja još nije pregažana charter vezovima i Michelin restoranima, uz naše goste za vas punih 8 sati biramo i ritmove Jadrana i Mediterana cijelog globusa bez žanrovskih ograničenja. Večer kao nekad za noćno kupanje, večer iz 80-ih, večer iz vremena kad smo imali nadu u budućnost, večer za sve, stare, mlade, điraše i neđiraše, večer gradela i fešte maloga mista.

Program je potpuno besplatan i otvoren za sve posjetitelje! Za one koji neće biti s nama, cijeli program prenosimo uživo radio streamingom.

Uz nas su ove godine prijatelji koje stoje iza splitskog SMASH Homebrew natjecanja, lokalni mali, kućni pivari koji za ovu priliku kuhaju posebnu ediciju domaćeg piva.

Aktivnost je podržana sredstvima Ministarstva kulture i medija RH i Grada Splita i održava se uz veliku podršku domaćina ŠNRK “Orada”.

autor: mondo cinematico, 29/05/2024

, , , ,

Vezane objave

Arhiva

CHCmeetsKIP // Iz perspektive izvedbenosti

22/02/2019.

Udruga “Culture Hub Croatia” Platforma za edukaciju, kreativnost i poticanje razvoja kroz kulturu organizira događanje Iz perspektive izvedbenosti na kojem…

Calexico – dvorana Pauk, Zagreb

03/12/2012.

Zagrebački je nastup Calexica očekivano oduševio brojne štovatelje za koje je čak i relativno velik prostor dvorane Pauk bio tijesan!

Grandmaster Flash at The Garden Brewery

19:00–2:00 Nedjelja 1920.11.2017.

Grandmaster Flash, legendarni DJ, inovator, pionir, i jedan od kreatora i temelja hip-hop kulture dolazi u The Garden Brewery u nedjelju 19. studenog 2017.

Roger Waters – The Wall; stadion Poljud, Split

24/07/2013.

Dugo očekivano uprizorenje Watersovog ‘The Walla’ na splitskom Poljudu potvrdilo je pretpostavku da se djelo namjenjeno dvoranskom izvođenju jako teško transformira po stadionskom obrascu. No, većini prisutnih to nije smetalo, Pravi se problem krije negdje drugdje, točnije u namjerama Rogera Watersa da od djela koje izvorno opisuje njegovo duševno rastrojstvo, razvod, probleme sa kolegama u bendu itd napravi antiglobalistički i antiratni spomenik samome sebi.

Tjedna rotacija

Arhiva

PHOSPHORESCENT / Revelator

MOBY / Play (1999)

Nilüfer Yanya / Like I Say (I Runaway)

TYCHO / Burning Man

PETER GABRIEL / Plays Live

NEW GONDOLIERS / Escape Town

playlist

Listen on Online Radio Box! KLFM