KLFM

Kunst & Liebe Frequency Machine

Radikalne geste u Kino klubu Split

Dva dana filmskih projekcija i diskusija u Kino klubu Split.

U sklopu programa Radikalne geste u organizaciji Kino kluba Split, Filmskih mutacija: festivala nevidljivog filma i Pravo Ljudski Film Festivala, 5. i 6. svibnja u 20 sati, svi zainteresirani mogu prisustvovati filmskim projekcijama i diskusijama koje će moderirati filmologinja Tanja Vrvilo. Programu će prisustvovati i autorica filma Uznemirena zemlja (Disturbed Earth) Kumjana Novakova te voditeljica međunarodnih i specijaliziranih programa Kino kluba Split Sunčica Fradelić.

Disturbed Earth (2021) – Kumjana Novakova i Guillermo Carreras-Candi

Prvog dana programa, 5. svibnja, održat će se projekcija dokumentarnog filma Disturbed Earth (2021) autora Kumjane Novakove i Guillerma Carreras-Candia. Nakon odgledanog filma slijedi diskurzivni dio.

Vitalina Varela (2019) – Pedro Costa

Drugog dana programa, 6. svibnja, program počinje kratkim uvodom, a nakon projekcije filma Vitalina Varela (2019) Pedra Coste, Tanja Vrvilo će održati predavanje o filmu i voditi diskusiju s posjetiteljima.

Program je otvoren za građanstvo.
Više informacija pročitajte na web stranici Kino kluba Split.


Kino klub Split financira se sredstvima Hrvatskog audiovizualnog centra, Zaklade Kultura nova, Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva, DHFR-a i Grada Splita

autor: Kristina Tešija, 02/05/2023

, , , ,

Vezane objave

Arhiva

DADAnti: Sto godina DADE

31/01/2016.

U ponedjeljak, 1. veljače 2016., udruga DADAnti će s početkom u 20.30 sati u prostoru splitskog kluba Ghetto održati zanimljiv i raznolik program temeljen na dvije obljetnice. Jedna se tiče same udruge, koja ovih dana obilježava pet godina djelovanja, a druga nosi globalnu auru – riječ je o stogodišnjici dadaističkog pokreta. Program je osmišljen kroz dvije ključne stavke; redovitu godišnju Skupštinu udruge koja će za ovu priliku biti lišena suvišnih formalnosti poput dnevnog reda, te izložbu mail arta i vizualne poezije, prikladno nazvanu “100 godina DADE”, a za koju je zaprimljeno nekoliko stotina radova iz svih djelova svijeta.

Exit Festival

06/06/2015.

Jedinstvena lokacija, bogat i raznovrstan line up, pristupačne cijene i petnaestogodišnja tradicija čine Exit na Petrovaradinskoj tvrđavi u Novom Sadu jednim od najboljih festivala na svijetu. Exit Festival ove godine od 9. do 12. srpnja. Avantura se, zatim, nastavlja na Sea Dance Festivalu u Crnoj Gori.

Film Noir

07/02/2017.

Academia Club Ghetto Split, 11/2/2017 od 21.00 do 23.59 h

Jakov Labrović u polufinalu „Arte Laguna Prize“ natjecanja

28/01/2013.

Solo rad „split“ Jakova Labrovića, akademskog kipara i umjetničkog voditelja eksperimentalne izvedbene kompanije „Room 100“, odabran je za jednog od…

Tjedna rotacija

Arhiva

MITSKI / The Land Is Inhospitable and So Are We

THE JESUS AND MARY CHAIN / Darklands (1987)

ENGLISH TEACHER / The World’s Biggest Paving Slab

Kölsch / Balance

BAND OF HORSES / Acoustic At The Ryman

NEMANJA / Voodoo Beat

playlist

Listen on Online Radio Box! KLFM