KLFM

Kunst & Liebe Frequency Machine

Desk Kreativne Europe – Kultura u Splitsko-dalmatinskoj županiji

Desk Kreativne Europe – Kultura je ured koji djeluje u sklopu Ministarstva kulture i medija s ciljem promoviranja programa Kreativna Europa (2021-2027) koji na razini Europske unije podržava kulturni i kreativni sektor. Ukupni proračun novog programa od 2,44 milijarde eura povećan je za više od 60 % u odnosu na prethodni proračun, a u sedmogodišnjem razdoblju ulagat će se u aktivnosti kojima se jača kulturna raznolikost i odgovara na potrebe i izazove kulturnih i kreativnih sektora. Uloga Deska je pomoći korisnicima da se informiraju o mogućnostima koje mogu koristiti, povlačiti sredstva i ostvariti suradnje na međunarodnoj razini. S tim ciljem, Desk Kreativne Europe dolazi u Splitsko-dalmatinsku županiju od 19. do 21. travnja 2023. godine.

Svi zainteresirani mogu se priključiti i sudjelovati na predstavljanjima različitih segmenata programa Kreativna Europa u Gradu Supetru na Braču ili u gradu Splitu, a u organizaciji Deska Kreativne Europe. Također, od 18. do 22. travnja se u Splitu održava Festival neobičnih obitelji s dijelom aktivnosti koje su podržane kroz projekt Circus Without Circus, te generalna skupština europske mreže Circostrada, s
potporom programa Kreativna Europa.

Više informacija i prijave za događanja su moguće na sljedećim poveznicama:

autor: Kristina Tešija, 14/04/2023

,

Vezane objave

Arhiva

Combichrist – 15.11.2014 – Tvornica Kulture, Zagreb

30/09/2014.

Nedugo nakon inicijalne najave o dolasku jednog od najenergičnijih sastava današnjice u Zagreb,

Pozdrav Suncu

05/05/2015.

Udruga DADAnti će 07. svibnja u 13 sati na splitskom Voćnim trgu održati performans ”Pozdrav Suncu” koji nema političke pozadine, ne nastoji biti provokativan – nego zabavan i vizualno atraktivan, posebice za turiste. No ujedno postavlja i pitanja: Ima li budućnosti splitske književnosti bez sadašnje splitske književnosti? Može li se graditi buduća splitska književnost ukoliko smo okrenuti samo tradicionalnim književnim vrijednostima?

Indirekt 2015.

17/06/2015.

Indirekt je prvi glazbeno umjetnički indie festival u Istri koji se treću godinu zaredom održava u Umagu. Indirekt nastaje kao oda nezavisnoj ili indipendent glazbi i umjetnosti, dalekoj od velikih produkcijskih kuća, mainstreama i industrije koja je umjetnost svela na zaradu.

New Gondoliers

15/02/2017.

Academia Club Ghetto / Galerija Live, subota, 18. veljače 2017., 0d 21.00 do 23.59 h

Tjedna rotacija

Arhiva

JESSIE WARE / That! Feels Good!

MORPHINE / Cure for Pain (1993)

BLUR / The Narcissist

BADBADNOTGOOD / LateNightTales

SUBLIME / Live At Tressel Tavern

ŠO!MAZGOON / Velegradele (2003.)

playlist

Listen on Online Radio Box! KLFM