KLFM

Kunst & Liebe Frequency Machine

New Gondoliers – Escape town ( Crowdfunding campaign )

I konačno, bliži se taj trenutak kada će svjetlo dana ugledati prvi album splitskog benda New Gondoliers!

I konačno, bliži se taj trenutak kada će svjetlo dana ugledati prvi album splitskog benda New Gondoliers. I da, željno ga i s nestrpljenjem iščekujem!

Alena ( Čelić , frontmen benda ) i društvo, vjerujem, svi već dobro poznaju sa mnogobrojnih koncerata, najviše po Splitu i okolici.

Isto tako, Gondoliersi su se više puta odazvali i svirali nam u okviru KLFM Radio na cesti turneja.

Tijekom godina, postava benda se mijenjala ( pa je i potpisnik ovih redaka lijepi period svoga muziciranja proveo u društvu “Gondoljera” ) da bi se prije par godina Alen i Veljko ( Popović – bubnjar ) odlučili upakirati materijal u ono što će uskoro postati prvi album New Gondoliersa – Escape town.


New Gondoliers, Vis 2013 – Piero, Veljko, Alen, Tomo, Ivo.

Kažem – uskoro, jer bend je ovih dana pokrenuo Crowdfunding kampanju kojom prikupljaju sredstva za finaliziranje i izdavanje snimljenog materijala – mastering i tiskanje albuma na vinilu i cd-u.

Da ne duljimo puno, pročitajte i pogledajte što bend ima za ponuditi kao i mali sneak peak onoga što nas očekuje na albumu.

New Gondoliers je splitski indie-folk/ alternative country bend. Srž benda su Alen Čelić (gitarist, vokal, pjesmopisac i tekstopisac) i Veljko Popović (bubnjar). Prije preko 10 godina ovaj dvojac je oformio bend New Gondoliers koji je radio na glazbi i pjesmama koje je Alen Čelić napisao kroz svoju tridesetogodišnju glazbenu karijeru. Prije dvije godine dvojcu se pridružio Frane Duilo u želji da se dugogodišnji rad benda iskristalizira u albumu “Escape town”.
Album od tada snimaju u kućnoj radinosti, a iz pjesme u pjesmu pozivaju razne glazbene goste kao što su Božo Gabrić (iz benda Šetači), Marin Cecić (Justin’s Johnson), Elena Jelić, Dea Maria Računica i Laura Računica na pratećim vokalima i brojni drugi. Uz njih, kao stalni članovi novog postava pridružuju se Duje Ružičić na Trubi i usnoj harmonici te Bruno Cargo na bas gitari.
Sada je bend pokrenuo crowdfunding kampanju sa željom da svoj dvogodišnji projekt završe i uobliče u vidu vinil ploče i CDa.
Onima koji ih podrže nude CD, vinil ploču, digitalnu grafiku posebno izrađenu za ovu kampanju, čak i privatni koncert.
Sredstva prikupljena ovom kampanjom osigurat će bendu da završe mix i master albuma, te tiskaju ploču i cd svoj debi albuma “Escape town”

Please, help & visit at:

https://www.ulule.com/newgondoliers

Web page:

Home

Fotografije sa snimanja albuma:

New Gondoliers are:

Alen Čelić, Vocals and guitar

Veljko Popović, drums and back vocals

Bruno Cargo, bass guitar

Duje Ružičić, trumpet, harmonica

autor: tomislav gracin, 01/03/2021

,

Vezane objave

Arhiva

Kockin ormar

19:00–23:00 Srijeda 18.12.2019.

Ove se godine, u pravom blagdanskom raspoloženju, borimo protiv konzumerizma i pazimo na našu majčicu Zemlju, na šapice bez doma…

Predstava za Sivi dom

05/12/2018.

Ovoga četvrtka, 6.prosinca, s početkom u 20h u prostorijama Umjetničke akademije u Zagrebačkoj 3, Split, održat će se četvrta humanitarna…

Radio u kvartu /// Kman

12/06/2020.

Druga postaja naše radio turneje po kvartovima i prva iz serije ljetnih aktivnosti.

Radio u suton 2021 (OTKAZANO)

18:00–1:00 Petak 910.7.2021.

Vidimo se u Lučici!

Tjedna rotacija

Arhiva

GUIDED BY VOICES / It’s Not Them. It Couldn’t Be Them. It Is Them!

CARIBOU / Andorra (2007)

BAND OF HORSES / Crutch

BICEP / Little White Earbuds

ME FIRST AN THE GIMME GIMMES / Ruin Jonny’s Bar Mitzvah (2004.)

JAPANSKI PREMIJERI & VAVA / New Green Cabaret