KLFM

Kunst & Liebe Frequency Machine

MARVIN GAYE / Let’s Get It On (1973.)

marvin gaye piano

Dobro, većina će se složiti da kod prakticiranja seksa nije potrebna nikakva dodatna glazbena kulisa (ok, može neki dosadni instrumental). Ali ako bi već morao birati, onda bi to definitivno bio “Let’s get it on” Marvina Gaye-a iz 1973. Samo, tko se može fokusirati dok Marvin pjeva..
Tražiti soula preko Gaye-a otprilike je isto kao tražiti bossa nove preko Jobima. Nećete naići na baš puno bolje materijale. Produkcija (poprilično odmaknuta od dotadašnjeg Motown zvuka ), aranžmani, glazbenici (malo je reći fantastični The funk brothers), materijal i sam Gaye,tu je jednostavno sve. Kada bih trebao izdvojiti osobne favorite onda bi to uz naslovnu stvar bila groovy-da-ne-moš-stat-plesat “Come get to this”, ondašnji singl “Distant lover” i “If i should die tonight”.
Uz sve dužno poštovanje prema pripadnicima svoje rase, ne postoji bijelac koji može otpjevati nešto slično. Može se pokušati,ali Marvin ne pokušava. Iz njega jednostavno izlazi. Ako ne vjerujete, you tube ne laže. Soul. (Nažalost,na jubito nema ovog albuma, ali ima ova live izvedba “What’s going on/What’s happpening brother” koja je meeed)

Stjepan Tonković

autor: tomislav gracin, 30/09/2015

, , ,

Vezane objave

Arhiva

Talk Talk / Laughing Stock (1991.)

15:00–16:00 Nedjelja 17.3.2019.

Laughing Stock, glazba s druge strane shimmera. Ukoliko ste gledali prošlogodišnji znanstvenofantastični film Annihilation sjetit ćete se tzv. shimmer zone,…

YELLOW MAGIC ORCHESTRA / Naughty Boys (1983)

15:00–16:00 Četvrtak 14.11.2019.

Yellow Magic Orchestra su Haruomi Hosono , Yukihiro Takahashi i Ryuichi Sakamoto. Trojka koja je kroz svoja samostalna i izdanja ovog benda dobro obilježila japansku ali i svjetsku elektronsku glazbu.

TEENAGE FANCLUB / Bandwagonesque (1991.)

15/12/2016.

Šećer za (pred sam) kraj godine; vrijeme je darivanja i dobre volje, pa vam KLFM poklanja najfiniji komad škotskog indiepop-rocka i jednu od najboljih ploča uopće.

Manic Street Preachers / The Holy Bible (1994.)

21/10/2014.

Dvadeset godina nakon objave svete biblije rocka, Ritchieva ostavština u najmanju ruku jednako svijetli; šteta je samo što njega više nema medju nama(ili pak možda ima, tko će li ga znati?)da nam se podrugljivo(onako, nickywireovski) nasmješi i kaže:bio sam u pravu, zar ne?

Tjedna rotacija

Arhiva

BOLIS PUPUL / Letter to Yu

RED HOT CHILLI PEPPERS / Blood Sugar Sex Magik (1991)

King Gizzard And The Lizard Wizard / Le Risque

GREG WILSON / Essential Mix

FELA KUTI / Live!

ĐAVOLI / Hallo Lulu 22

playlist

Listen on Online Radio Box! KLFM