KLFM

Kunst & Liebe Frequency Machine

MARVIN GAYE / Let’s Get It On (1973.)

marvin gaye piano

Dobro, većina će se složiti da kod prakticiranja seksa nije potrebna nikakva dodatna glazbena kulisa (ok, može neki dosadni instrumental). Ali ako bi već morao birati, onda bi to definitivno bio “Let’s get it on” Marvina Gaye-a iz 1973. Samo, tko se može fokusirati dok Marvin pjeva..
Tražiti soula preko Gaye-a otprilike je isto kao tražiti bossa nove preko Jobima. Nećete naići na baš puno bolje materijale. Produkcija (poprilično odmaknuta od dotadašnjeg Motown zvuka ), aranžmani, glazbenici (malo je reći fantastični The funk brothers), materijal i sam Gaye,tu je jednostavno sve. Kada bih trebao izdvojiti osobne favorite onda bi to uz naslovnu stvar bila groovy-da-ne-moš-stat-plesat “Come get to this”, ondašnji singl “Distant lover” i “If i should die tonight”.
Uz sve dužno poštovanje prema pripadnicima svoje rase, ne postoji bijelac koji može otpjevati nešto slično. Može se pokušati,ali Marvin ne pokušava. Iz njega jednostavno izlazi. Ako ne vjerujete, you tube ne laže. Soul. (Nažalost,na jubito nema ovog albuma, ali ima ova live izvedba “What’s going on/What’s happpening brother” koja je meeed)

Stjepan Tonković

autor: tomislav gracin, 30/09/2015

, , ,

Vezane objave

Arhiva

YELLOW MAGIC ORCHESTRA / Naughty Boys (1983)

15:00–16:00 Četvrtak 14.11.2019.

Yellow Magic Orchestra su Haruomi Hosono , Yukihiro Takahashi i Ryuichi Sakamoto. Trojka koja je kroz svoja samostalna i izdanja ovog benda dobro obilježila japansku ali i svjetsku elektronsku glazbu.

DAVID BOWIE / Low (1977.)

18/01/2017.

Četrnaestog je siječnja navršeno četrdeset godina od objave albuma ‘Low’, djela koje otvara Bowiejevu ‘Berlinsku trilogiju’ i koje je u bitnoj mjeri definiralo nadolazeći zvuk osamdesetih!

SUFJAN STEVENS / Illinois (2005)

15:00–16:00 Nedjelja 17.5.2020.

Najdraži su mi albumi u kojima se izgubim. Sufjan Stevens, Illinois, 22 pjesme, 74 minute materijala, naslovi pjesama kobasice od…

LUNA / Nestvarne stvari (1984.)

08/03/2017.

Razbijen krik na dnu,
u liftu slomljen mač

/Luna, Balder na prozoru/

Tjedna rotacija

Arhiva

BLACK MIDI / Cavalcade

LCD SOUNDSYSTEM / Sound of Silver (2007)

BAD DAUGHTER / Favourite Game

SUBB-AN / Rebel Rave

NEW ORDER / Live at Alexandra Palace

KOIKOI / Pozivi u stranu