KLFM

Kunst & Liebe Frequency Machine

KLFM @ klub Quasimodo 30/11/2012

KLFM konačno i službeno započinje emitiranje putem internetskog streaminga kao prvi splitski “community” radio. Taj ćemo događaj obilježiti prigodnom promocijom u petak 30. studenog u 21.00 h, u klubu Quasimodo!

Novi splitski radio, KLFM, nakon nekoliko mjeseci probnog emitiranja i službeno započinje s radom i proizvodnjom 24-satnog online streaming programa. Ovaj radio, koji pokreće velik dio nekadašnjih suradnika i glazbenih urednika splitskog radija KL Eurodom, bit će prvi pravi community radio u Splitu i regiji. Takozvani “community radio” već je dugo godina vrlo prisutan način kategorizacije malih radio stanica, negdje zvanih i micro-wave stations, lokalnog prostiranja FM signala čija osnovna namjena je biti servis zajednice ali i truditi se biti taj nužni prozor prema svjetskim događanjima i aktualnostima. Osnovna ideja radija u zajednici počiva na što većem broju članova bilo programskih suradnika, bilo oni koji su svjesnih da svojim članstvom u stvari i sebi osiguravaju slobodan medij za komunikaciju prema slušateljstvu.

KLFM će se obraćati zahtjevnijoj glazbenoj publici i nema želju podilaziti ukusima većine koja je ionako već ciljna skupina svih ostalih visokokomercijalnih radiostanica koje možemo slušati u eteru, no to nikako ne znači da će njegova publika biti ograničena – upravo suprotno, KLFM će se posvetiti sadržajima koje ova publika drugdje ne može čuti.

Informativni program radija bavit će se lokalnom zajednicom na angažiran, kritički, gotovo performativan način, uz maksimalnu inkluzivnost i participaciju same zajednice. Satiričko-kabaretski program, kao što i ime kaže, na satiričan način obrađuje svakodnevne teme, medijske fenomene, lokalnu mitologiju, estradu, masovnu kulturu i drugo, dok će program nezavisne kulture temeljno pokrivati lokalnu urbanu, pop i nezavisnu kulturu, tj. kulturu koja nije zastupljena od strane komercijalnih i ostalih mainstream medija.

Radio KLFM će, kao pravi community radio, program koji emitira također nadopunjavati i interaktivnom komunikacijom sa slušateljima putem društvenih mreža i samih web stranica (svaka je emisija prisutna na društvenim mrežama kao i na YouTubeu, što je u skladu s današnjom medijskom praksom interaktivnih radiostanica), kao i izlaskom u druga polja djelovanja poput organizacije koncerata te slušaonica i glazbenih prezentacija po klubovima, s čime ekipa okupljena oko KLFM-a već ima mnogo iskustva.

KLFM tako nastavlja putem kojega su njegovi glavni suradnici zacrtali tijekom višegodišnjeg djelovanja na KL-u: drukčiji, možda elitistički, ali nikad snobovski sadržaj.

Još uvijek se dvoumite?

U tom slučaju obavezno u petak, 30. studenog u 21.00 sat dođite u prostor kluba Quasimodo, gdje ćete iz prve ruke doznati više o ovom projektu koji bi mogao biti i vaš! U ugodnom ambijentu možete do sitnih sati uživati u probranom glazbenom programu KLFM-ovih DJ-eva. Dođite u što većem broju, jer ovo je potencijalno vaš radio – i vi bi mogli postati dio ove nove priče!

PROGRAM

  1. 21.00 h – Start!
  2. 22.00 – 22.30 h – intro; obraćanje glavnog urednika
  3. 22.30 – 23.30 h – Vjeran / KLFM soundsystem
  4. 23.30 – 00.30 h – Demos / KLFM soundsystem
  5. 00.30 – 01.30 h – El Segundo / KLFM soundsystem
  6. 01.30 – 04.00 h – Dave Barrows / KLFM soundsystem

autor: el5egundo, 24/11/2012

Vezane objave

Arhiva

Socijalistički disco. Ples iza jugoslavenske baršunaste zavjese 1977.-1987.

01/09/2018.

Nakon četiri godine istraživačkog rada, licenciranja i traženja najbolje zvučećih studijskih master-vrpci, autori kompilacije izlaze s prvim nastavkom „Socijalističkog disca“.

DKC-HR / izvještaj

02/10/2020.

Izvještaj o rezultatima provedbe projekta “DKC-HR: Mreža društveno-kulturnih centara”

Pravna i psihosocijalna podrška za LGBTIQ osobe u Splitu

17/03/2021.

Od veljače ove godine LGBTIQ populacija u Splitu bogatija je za kontinuiranu pravnu i psihosocijalnu podršku. Ova podrška namijenjena je…

FMFS traži volontere!

13/05/2019.

Dvanaesto izdanje Festivala mediteranskog filma Split je pred vratima; u kalendare i planere zabilježite datum 13. lipnja jer tada službeno…

Tjedna rotacija

Arhiva

PinkPantheress / Heaven Knows

TERENCE TRENT D’ARBY / Introducing the Hardline According to…(1987)

Björk ft. Rosalía / Oral

ACID PAULI / Get Lost

THE DOORS / Live at the Aquarius Theatre

URBAN / Žena dijete (R)

playlist

Listen on Online Radio Box! KLFM