KLFM

Kunst & Liebe Frequency Machine

In Memoriam – Ante Perković i Lazar Stojanović

23:00–1:00 Ponedjeljak 67.3.2017.

Ante Perković 1973. – 2017.

Za vikend nas je šokirala vijest o smrti dvojice KUPEK prijatelja gostiju – Lazara Stojanovića i Ante Perkovića. I kad se tako nešto desi onda uvijek pomislimo kako smo mogli biti i bliži, kako smo mogli češće se viđati, kako smo mogli biti tu kad su odlazili. A ako već nismo onda razmišljamo šta možemo učiniti da njihov lik i djelo ostanu što duže živima jer, nije riječ samo o sjajnim umjetnicima, već prije svega sjajnim, duhovitim, ljudima puna srca.

I nikad nije lako.

Umjesto emisije koju smo posvetili dešavanjima oko Doma kulture Studentski grad u Beogradu, kom prijeti gašenje, koju ćemo pomalo i prilagoditi aktuelnim dešavanjima, odlučili smo se ovaj put da zavirimo u arhivu KUPEK-a i izdvojimo emisiju sa KUPEK početaka, u kojoj je gost bio Ante Perković.

Lazara Stojanovića, iako je bio gost, na žalost tada nismo snimili. Uzbuđenje zbog njegovog gostovanja bilo je preveliko.

A da smo kojim slučajem I pronašli tu emisiju bili bi stavljeni na velike muke I bilo bi teško odabrati jednu epizodu. Ovoga puta slušat ćemo ipak Antu Perkovića I emisiju koju smo uradili neposredno po izlasku njegove knjige “Sedma Republika”.

U toj knjizi kaže:

“Bacite se u muziku, kao Alisa u ogledalo. S druge strane, stari svijet izgleda naopako i neoštro. I stvarno, ne prepoznajete li Šejna, s tankom dugačkom cigarom i par mamuza od zlata, dulje od svoje supruge? Vraća li vam se bas dionica iz “Ona se budi” češće i jače od zaboravljenih okusa, mirisa i boja djetinjstva? Srećete li “Pametne i knjiške ljude” za svakim šankom ovog svijeta? Znate gdje pripadate? Na otok sa svih strana okružen kopnom. Mjesto u koje morate vjerovati da biste ga vidjeli. Zatvorite oči. Dobro došli u Sedmu Republiku”.

A dio te Sedme Republike je i KUPEK.

Ante Perković je svakako, baš kao i Lazar Stojanović, mogao biti i češći gost, jer su to svakako obojica zaslužili svojim radom. Mogli su ali nisu. Na žalost.

Vratiti vrijeme ipak nekako možemo vratiti i ovog tjedna slušamo 20. KUPEK epizodu sa Antom Perkovićem kao gostom.

In memoriami nisu specijalitet KUPEK-a. Stoga, ovdje završavamo i pozivamo vas da se svi zajedno prisjetimo ova dva sjajna čovjeka. Dostojanstveno onako kakvi su oni bili.

KUPEK možete poslušati u ponedjeljak, 06.03.2017. godine od 23 h. Ako to već niste bili u mogućnosti emisiju možete poslušati i na KUPEK mixcloud kanalu. 

 

autor: dejan kozul, 06/03/2017

, , ,

Vezane objave

Arhiva

D(j)evojčice će vladati sv(ij)etom

23:00–1:00 Ponedjeljak 2122.11.2022.

“Mi krvarimo za sv(ij)et” je jedna od replika u predstavi “Devojčice” by Reflektor teatar.  Odavno je vrijeme da taj svijet…

Vratija se Duje

23:00–1:30 Ponedjeljak 910.1.2023.

Pet godina bez Duje. Prisjetimo se KUPEK-a koji smo radili pet godina nakon gašenja Ferala, u godini kad je Hrvatska…

Valentino Bošković, izbjeglica na Marsotu

23:00–1:00 Ponedjeljak 910.11.2020.

U 284. KUPEK-u slušamo Branka Dragićevića koji nam prenosi Valentinotove brige i strepnje, ali i ljubav poput one prema dragom…

Enes Halilović, beg od pera

23:00–1:00 Ponedjeljak 1011.1.2022.

Nova godina, novi ponedjeljak, novi #KUPEK. U 305. izdanju idemo u Novi Pazar, u Sandžak. Borimo se sa demonima prošlosti,…

Tjedna rotacija

Arhiva

YVES TUMOR / Praise A Lord…

RAMONES / Road To Ruin (1978)

FEIST / Borrow Trouble

TSHA / fabric presents

THE WHITE STRIPES / Live at The Gold Dollar

MARINADA / Nalik na nalik

playlist

Listen on Online Radio Box! KLFM