KLFM

Kunst & Liebe Frequency Machine

Improvizacije: Luana Lojić (I. dio)

18:30–19:00 Utorak 30.11.2021.

U Kulturpunktovom podcastu posvećenom improviziranoj glazbi donosimo izvedbe Luane Lojić popraćene razgovorom o odnosu improvizacije i umjetničkog rada i njezinoj metodi “orkestriranja” tabova.

Luana Lojić je novomedijska umjetnica čiji se rad na izuzetno poticajan način grana ne samo na razne umjetničke medije – pa i one, poput glazbe, u koje nije kročila opremljena (u njezinom slučaju bolje reći: ograničena) formalno-tehničkim znanjem – nego i transdiciplinarno, na područja poput biologije i ekologije. Njezina glazbeno-zvučna improvizacija What is Sound? (Što je zvuk?), nastala kao neplanirani rezultat internetskog pretraživanja na naslovnu temu, dovitljivo je, muzikalno “orkestriranje” internetskih tabova sa zvučnim sadržajem, koje se istaknulo i u premijernom obliku na Sine Linei 2017. godine, kao i 2018. na Barutani u Osijeku. U Kulturpunktovom podcastu posvećenom glazbenoj i zvučnoj improvizaciji donosimo dvije takve Lojićine izvedbe popraćene razgovorom o njezinom shvaćanju improvizacije, odnosu improvizacije i umjetničkog rada u širem smislu, kao i koncepcijskim i tehničkim detaljima njezine specifične metode.

Podcast je snimio i pripremio Lujo Parežanin.

autor: kulturpunkt, 29/11/2021

, , , , , ,

Vezane objave

Arhiva

Komunalna soba: Toni Starešinić

18:30–19:00 Utorak 11.1.2022.

U sklopu programa Kulturpunktove komunalne sobe s Tonijem Starešinićem razgovarali smo o njegovim glazbenim početcima, jazzu i uvjetima na sceni.

Improvizacije: Norac i Kovačić (II. dio)

18:30–19:00 Utorak 11.5.2021.

U drugom dijelu podcasta s Branimirom Norcem i Anom Kovačić donosimo novu izvedbu popraćenu razgovorom o iskustvu zajedničkog sviranja i vrednovanju uspjelosti improvizacije.

Improvizacije: Jerko Jurin

18:30–19:00 Utorak 27.10.2020.

U prvom izdanju Kulturpunktovog podcasta na KLFM-u donosimo dvije improvizacije Jerka Jurina praćene razgovorom o promjeni funkcije bubnjeva u jazzu, nužnosti proširivanja ritmičkog vokabulara i važnosti zvuka za bubnjarsku improvizaciju.

Improvizacije: Norac i Kovačić (I. dio)

18:30–19:00 Utorak 27.4.2021.

Prvi dio podcasta s Branimirom Norcem i Anom Kovačić donosi improviziranu izvedbu s razgovorom o glazbenom obrazovanju i otvorenosti akademske glazbe za eksperiment.

Tjedna rotacija

Arhiva

HOT CHIP / Freakout/Release

U2 / War (1983)

NAKHANE / Tell Me Your Politik

MR. C / Deep House Amsterdam

PORTISHEAD / Roseland NYC

PORTO MORTO / Portofon (2019)

playlist

Listen on Online Radio Box! KLFM