KLFM

Kunst & Liebe Frequency Machine

Audio vodstvo: Element (i) vjetra

18:30–19:00 Utorak 14.12.2021.

Riječki umjetnik i tonski snimatelj Ivo Vičić proveo nas je kroz multimedijalnu ambijentalnu instalaciju postavljenu u Galeriji Filodrammatica.

Ivo Vičić, profesionalni je snimatelj zvuka koji se bavi i glazbenom produkcijom i izradom zvučnih instalacija. U prostoru riječke Galerije Filodrammatica predstavlja instalaciju Element (i) vjetra koju čine zvučne kompozicije i 3D video zapisi vjetrova na planinskim obroncima u okolici Rijeke. Zvuk koji autor bilježi, umjesto zrakom, širi se različitim objektima poput visokonaponskih dalekovoda, tankova za gorivo u riječkoj petrolejskoj luci Pioppi, vjetroelektrana i žičara. Kao nadogradnja zvučnog zapisa, uz fotografski i video materijal, u prostoru je korištena i VR oprema kako bi se 3D tehnikom vjetar i zvučni krajolik doživio na više osjetilnih razina.

Kroz izložbu otvorenu do 15. prosinca proveo nas je sam autor. Segmente zvučne kompozicije s izložbe možete čuti u podlozi vodstva.

Kulturpunkt.hr u sklopu rubrike Podcast predstavlja audiovodiče kroz izložbe suvremene umjetnosti u organizaciji aktera koji djeluju na nezavisnoj kulturnoj sceni.

Snimanje: Dubravko Matanić
Montaža i uređivanje: Martina Kontošić
Fotografija: Tanja Kanazir/ Drugo more
Vizual: Klasja Habjan

autor: kulturpunkt, 14/12/2021

, , , , ,

Vezane objave

Arhiva

Kritičarski podcast: Perspektive glazbene kritike

18:30–19:00 Utorak 12.10.2021.

Na razgovoru nastalom u Kulturpunktovoj suradnji s MBZ-om sudjelovali su kritičari i kritičarke koji pišu o širokom dijapazonu glazbe današnjice.

Audio vodstvo: Priroda ne podnosi prazninu, a možda ni ja

17:00–17:30 Utorak 31.5.2022.

U kreativnom hubu Prostor Ivana Filip otvorila je izložbu naziva Priroda ne podnosi prazninu, a možda ni ja, a bavi se odnosom između ljudskih i neljudskih životinja.

Audio vodstvo: Tražeći nju

18:30–19:00 Utorak 3.8.2021.

Sabina Mikelić provela nas je kroz izložbu Tražeći nju koja se bavi osjećajem pripadanja kod žena koje su imigrirale u Nizozemsku.

Audio vodstvo: Dimitrije Bašičević Mangelos

18:30–19:00 Utorak 28.9.2021.

Kustosica Branka Stipančić vodi nas kroz opus gorgonaša Dimitrija Bašičevića Mangelosa.

Tjedna rotacija

Arhiva

LITTLE SIMZ / No Thank You

IAN POOLEY / Since Than (2000.)

FEVER RAY / Kandy

TRAUMER / fabric promo

RICHARD HAWLEY / Live at Halifax Piece Hall

REX ILUSIVII / Disillusioned! (1987)

playlist

Listen on Online Radio Box! KLFM