KLFM

Kunst & Liebe Frequency Machine

Improvizacije: Cura i Dečko

18:30–19:00 Utorak 19.1.2021.

U Kulturpunktovom podcastu improvizirane glazbe ugostili smo Curu i Dečka, s kojima smo razgovarali o stilski raznovrsnom pristupu improvizaciji.

Cura i Dečko je ime dvojca koji čine Ivan Marojević i Vanesa Petrac, muzički i privatni par aktivan u različitim oblicima na ovdašnjoj sceni improvizirane glazbe. Marojević i Petrac su dio stalne “postave” kolektiva Nomad Jam, ali također rade i na nizu vlastitih projekata – što zajedničkih poput Tu za to, što individualnih – koji su, prema njihovim vlastitim riječima, uvijek u orbiti njihovog središnjeg glazbenog identiteta, Cure i Dečka. Surađuju sa širokim krugom glazbenica i glazbenika, ali i sa suvremenoplesnom scenom, osobito kolektivom Škvadra. U njihovom je pristupu improvizaciji upadljivo slobodno igranje različitim stilskim slojevima i spretno unošenje pop estetike u glazbeni eksperiment.
U ovim Improvizacijama zabilježena je jedna njihova izvedba i razgovor o važnosti improvizacije za njihov rad te međusobnim sličnostima, ali i različitostima kada je riječ o njihovim pojedinačnim pristupima glazbi.

Podcast je snimio, zvučno obradio i pripremio Lujo Parežanin.

Vizual: Klasja Habjan

autor: kulturpunkt, 15/01/2021

, , , , ,

Vezane objave

Arhiva

ZEZ rezidencija: Jaka Berger & Branimir Štivić

17:00–17:30 Utorak 28.6.2022.

Donosimo ulomak iz izvedbe Jake Bergera i Branimira Štivića zabilježene na probi tijekom rezidencije ZEZ festivala.

Improvizacije: Luana Lojić (I. dio)

18:30–19:00 Utorak 30.11.2021.

U Kulturpunktovom podcastu posvećenom improviziranoj glazbi donosimo izvedbe Luane Lojić popraćene razgovorom o odnosu improvizacije i umjetničkog rada i njezinoj metodi “orkestriranja” tabova.

Audio vodstvo: Žene minorne spekulacije: sekvenca III

17:00–17:30 Utorak 17.5.2022.

O trećoj sekvenci projekta Žene minorne spekulacije govori multimedijalna umjetnica Nicole Hewitt, nagrađena za istoimeni eksperimentalni film na Danima hrvatskog filma.

Kulturpunkt u eteru: O radu i odmoru

17:00–17:30 Utorak 9.1.2024.

Nova epizoda Kulturpunkta u eteru govori o uvjetima u kojima djeluju i žive radnici u civilnom sektoru te samostalni umjetnici i umjetnice.

Tjedna rotacija

Arhiva

PHOSPHORESCENT / Revelator

MOBY / Play (1999)

Nilüfer Yanya / Like I Say (I Runaway)

TYCHO / Burning Man

PETER GABRIEL / Plays Live

NEW GONDOLIERS / Escape Town

playlist

Listen on Online Radio Box! KLFM