KLFM

Kunst & Liebe Frequency Machine

Improvizacije: tonota i varboska

18:30–19:00 Utorak 5.1.2021.

Improvizacije s tonotom i varboskom donose izvedbu praćenu razgovorom o novim strujama u klupskoj glazbi i prednostima improvizatorskog pristupa.

U ovotjednim Improvizacijama s tonotom i varboskom donosimo originalne izvedbe popraćene razgovorom o prednostima improvizatorskog pristupa elektroničkoj glazbi, mogućnostima za pomicanje glazbenih granica u klupskom kontekstu i novim strujama u elektroničkoj glazbi koje u prvi plan stavljaju oblikovanje zvuka umjesto uvriježenih plesnih formi.

Premda je riječ o producentima mlađe generacije, tonota (Ivona Eterović) i varboska (Kristian Bagarić) svoje su prisustvo na zagrebačkoj klupskoj sceni već naznačili nizom kolektivnih i samostalnih istupa.

Tonota je najaktivnija u dvojcu Playground Hustle, koji spaja elektroniku s rapom, dok je u solo produkciju ušla radeći live set za kazališnu predstavu. Nastupala je u sklopu nekoliko klupskih događanja, uključujući i Novu scenu kluba Pločnik, program kolektiva VOLTA u Medici i prvi ZEZ festival livestream, na kojem je premijerno izvela svoju prvu solo traku sve se kretalo i sve je stalo. Konteksti su to koje dijeli i s varboskom, s kojim odnedavna čini još uvijek neimenovani duo. Varboska je uz navedene nastupe sudjelovao i u kompilacijama SN4F ljubljanskog SNIF RECS i Future Unknown američkog Vivarium Recordingsa. Autor je triju kratkosvirajućih izdanja, od kojih su dva autorska, dok jedno sadrži originalni singl i remikseve bliskih prijatelja i suradnika.

Podcast je snimio, zvučno obradio i pripremio Lujo Parežanin.

Vizual: Klasja Habjan

autor: kulturpunkt, 04/01/2021

, , , , ,

Vezane objave

Arhiva

Audio vodstvo: Može više! Mora više!

18:30–19:00 Utorak 24.11.2020.

Multimedijalni umjetnik Gildo Bavčević proveo nas je kroz video instalaciju Može više! Mora više! postavljenu u Galeriji Prozori.

Improvizacije: Maja Rivić

18:30–19:00 Utorak 8.12.2020.

Nova epizoda podcasta posvećenog glazbenoj improvizaciji donosi izvedbu Maje Rivić popraćenu antirazgovorom na neodredive, ali nedvojbeno ključne teme.

Zvučni eseji: Transformacija medija – zvuk

18:30–19:30 Utorak 22.12.2020.

Kroz suvremeni radio, pristupe produkciji podcasta i različite zvučne forme provode nas Kristina Tešija, Srđan Laterza i Pavlica Bajsić Brazzoduro.

Audio vodstvo: “Mizanscena” Lane Stojićević

17:00–17:30 Utorak 28.11.2023.

Izložba Mizanscena Lane Stojićević u riječkoj Galeriji Filodrammatica kroz četiri fotografska ciklusa bavi se kritičnim prostornim i postindustrijskim problemima hrvatske obale. Četiri serije…

Tjedna rotacija

Arhiva

BOLIS PUPUL / Letter to Yu

RED HOT CHILLI PEPPERS / Blood Sugar Sex Magik (1991)

MY BUDDY MOOSE / No Reason

NU GUINEA / Dekmantel

SUMMER OF SOUL …or, When the Revolution Could Not Be Televised

ĐAVOLI / Hallo Lulu 22

playlist

Listen on Online Radio Box! KLFM