KLFM

Kunst & Liebe Frequency Machine

Improvizacije: tonota i varboska

18:30–19:00 Utorak 5.1.2021.

Improvizacije s tonotom i varboskom donose izvedbu praćenu razgovorom o novim strujama u klupskoj glazbi i prednostima improvizatorskog pristupa.

U ovotjednim Improvizacijama s tonotom i varboskom donosimo originalne izvedbe popraćene razgovorom o prednostima improvizatorskog pristupa elektroničkoj glazbi, mogućnostima za pomicanje glazbenih granica u klupskom kontekstu i novim strujama u elektroničkoj glazbi koje u prvi plan stavljaju oblikovanje zvuka umjesto uvriježenih plesnih formi.

Premda je riječ o producentima mlađe generacije, tonota (Ivona Eterović) i varboska (Kristian Bagarić) svoje su prisustvo na zagrebačkoj klupskoj sceni već naznačili nizom kolektivnih i samostalnih istupa.

Tonota je najaktivnija u dvojcu Playground Hustle, koji spaja elektroniku s rapom, dok je u solo produkciju ušla radeći live set za kazališnu predstavu. Nastupala je u sklopu nekoliko klupskih događanja, uključujući i Novu scenu kluba Pločnik, program kolektiva VOLTA u Medici i prvi ZEZ festival livestream, na kojem je premijerno izvela svoju prvu solo traku sve se kretalo i sve je stalo. Konteksti su to koje dijeli i s varboskom, s kojim odnedavna čini još uvijek neimenovani duo. Varboska je uz navedene nastupe sudjelovao i u kompilacijama SN4F ljubljanskog SNIF RECS i Future Unknown američkog Vivarium Recordingsa. Autor je triju kratkosvirajućih izdanja, od kojih su dva autorska, dok jedno sadrži originalni singl i remikseve bliskih prijatelja i suradnika.

Podcast je snimio, zvučno obradio i pripremio Lujo Parežanin.

Vizual: Klasja Habjan

autor: kulturpunkt, 04/01/2021

, , , , ,

Vezane objave

Arhiva

Audio vodstvo: Može više! Mora više!

18:30–19:00 Utorak 24.11.2020.

Multimedijalni umjetnik Gildo Bavčević proveo nas je kroz video instalaciju Može više! Mora više! postavljenu u Galeriji Prozori.

Audio vodstvo: Dimitrije Bašičević Mangelos

18:30–19:00 Utorak 28.9.2021.

Kustosica Branka Stipančić vodi nas kroz opus gorgonaša Dimitrija Bašičevića Mangelosa.

Komunalna soba: Norac/Pavičić/Dožić

18:30–19:00 Utorak 17.8.2021.

U sklopu programa Kulturpunktove komunalne sobe s triom Norac/Pavičić/Dožić razgovarali smo o njihovoj suradnji te izvedbama u različitim prostornim i produkcijskim uvjetima.

Improvizacije:Iva Casián-Lakoš

18:30–19:00 Utorak 10.11.2020.

Američka čelistica hrvatskog porijekla Iva Casián-Lakoš uz izvedbe govori o improvizaciji, položaju žena i afroameričkim glasovima u klasičnoj glazbi u SAD-u.

Tjedna rotacija

Arhiva

FILM SCHOOL / We Weren’t Here

CARIBOU / Andorra (2007)

Guess What / LESSONS IN SPACE

BICEP / Little White Earbuds

BAT FOR LASHES / Livestream at Home

NEŽNI DALIBOR / Sredstva i Veštine (2008)