KLFM

Kunst & Liebe Frequency Machine

Improvizacije: tonota i varboska

18:30–19:00 Utorak 5.1.2021.

Improvizacije s tonotom i varboskom donose izvedbu praćenu razgovorom o novim strujama u klupskoj glazbi i prednostima improvizatorskog pristupa.

U ovotjednim Improvizacijama s tonotom i varboskom donosimo originalne izvedbe popraćene razgovorom o prednostima improvizatorskog pristupa elektroničkoj glazbi, mogućnostima za pomicanje glazbenih granica u klupskom kontekstu i novim strujama u elektroničkoj glazbi koje u prvi plan stavljaju oblikovanje zvuka umjesto uvriježenih plesnih formi.

Premda je riječ o producentima mlađe generacije, tonota (Ivona Eterović) i varboska (Kristian Bagarić) svoje su prisustvo na zagrebačkoj klupskoj sceni već naznačili nizom kolektivnih i samostalnih istupa.

Tonota je najaktivnija u dvojcu Playground Hustle, koji spaja elektroniku s rapom, dok je u solo produkciju ušla radeći live set za kazališnu predstavu. Nastupala je u sklopu nekoliko klupskih događanja, uključujući i Novu scenu kluba Pločnik, program kolektiva VOLTA u Medici i prvi ZEZ festival livestream, na kojem je premijerno izvela svoju prvu solo traku sve se kretalo i sve je stalo. Konteksti su to koje dijeli i s varboskom, s kojim odnedavna čini još uvijek neimenovani duo. Varboska je uz navedene nastupe sudjelovao i u kompilacijama SN4F ljubljanskog SNIF RECS i Future Unknown američkog Vivarium Recordingsa. Autor je triju kratkosvirajućih izdanja, od kojih su dva autorska, dok jedno sadrži originalni singl i remikseve bliskih prijatelja i suradnika.

Podcast je snimio, zvučno obradio i pripremio Lujo Parežanin.

Vizual: Klasja Habjan

autor: kulturpunkt, 04/01/2021

, , , , ,

Vezane objave

Arhiva

Audio vodstvo: Dimitrije Bašičević Mangelos

18:30–19:00 Utorak 28.9.2021.

Kustosica Branka Stipančić vodi nas kroz opus gorgonaša Dimitrija Bašičevića Mangelosa.

Improvizacije: João Ferreira

18:30–19:00 Utorak 8.3.2022.

Portugalski pijanist João Ferreira pridružio nam se izvedbama popraćenima razgovorom o jazz obrazovanju, zvuku, interakciji s drugim muzičarima i svojim projektima u Portugalu i Hrvatskoj.

Audio vodstvo: Žene minorne spekulacije: sekvenca III

17:00–17:30 Utorak 17.5.2022.

O trećoj sekvenci projekta Žene minorne spekulacije govori multimedijalna umjetnica Nicole Hewitt, nagrađena za istoimeni eksperimentalni film na Danima hrvatskog filma.

Improvizacije: Leo Beslać (I. dio)

18:30–19:00 Utorak 26.10.2021.

U novom podcastu posvećenom improviziranoj glazbi donosimo izvedbe Lea Beslaća popraćene razgovorom o njegovom pristupu improvizaciji, analognoj opremi i drugim aspektima njegovog rada.

Tjedna rotacija

Arhiva

YVES TUMOR / Praise A Lord…

RAMONES / Road To Ruin (1978)

FEIST / Borrow Trouble

TSHA / fabric presents

THE WHITE STRIPES / Live at The Gold Dollar

MARINADA / Nalik na nalik

playlist

Listen on Online Radio Box! KLFM