KLFM

Kunst & Liebe Frequency Machine

Kritičarski podcast: Perspektive glazbene kritike

18:30–19:00 Utorak 12.10.2021.

Na razgovoru nastalom u Kulturpunktovoj suradnji s MBZ-om sudjelovali su kritičari i kritičarke koji pišu o širokom dijapazonu glazbe današnjice.

Na tribini Od klasike do undergrounda. Perspektive, alati i prepreke glazbenih kritičara za 21. stoljeće, nastaloj u Kulturpunktovoj suradnji s Muzičkim Biennaleom Zagreb, sudjelovali su kritičarke i kritičari različitih generacija i profila.

Polazeći od vlastitih kritičarskih i slušateljskih iskustava, Dijana GruborTrpimir Matasović i Antonio Pošćić uz vodstvo Nine Čalopek govorili su o kontekstima koji su oblikovali njihove pristupe glazbi i pisanju o njoj, zajednički promislivši perspektive glazbene kritike u medijskom i društvenom okruženju koje se neprestano mijenja. Tribina se održala na terasi Močvare u sklopu srpanjskog programa MBZ-a.

Podcast je snimila i pripremila Hana Sirovica.

 

Ovaj program nastaje uz financijsku podršku Zaklade Kultura nova u sklopu projekta Svijet oko nas – Očuvanje prostora kritike. Podcast je dio programa Kritika – jučer, danas, sutra koji se realizira uz financijsku podršku Ministarstva kulture i medija RH i Grada Zagreba.

autor: kulturpunkt, 10/10/2021

, , , , , , , , ,

Vezane objave

Arhiva

Improvizacije:Iva Casián-Lakoš

18:30–19:00 Utorak 10.11.2020.

Američka čelistica hrvatskog porijekla Iva Casián-Lakoš uz izvedbe govori o improvizaciji, položaju žena i afroameričkim glasovima u klasičnoj glazbi u SAD-u.

Audio vodstvo: Dimitrije Bašičević Mangelos

18:30–19:00 Utorak 28.9.2021.

Kustosica Branka Stipančić vodi nas kroz opus gorgonaša Dimitrija Bašičevića Mangelosa.

Audio vodstvo: Presjek stanja

18:30–19:00 Utorak 25.1.2022.

Lea Anić govori o istraživačkom pristupu izložbenom procesu u Galeriji Prozori, temeljenom na širem kontekstu projekta energetske obnove.

Audio vodstvo: Era presvlačenja paukova

17:00–17:30 Utorak 4.10.2022.

Teuta Gatolin vodi nas kroz izložbu u Pogonu Jednistvo kojom predstavlja umjetničko istraživanje Era presvlačenja paukova i projekt Toplina.

Tjedna rotacija

Arhiva

GAZ COOMBES / Turn The Car Around

PAPA WEMBA / Emotion (1995)

FEVER RAY / Kandy

TRAUMER / fabric promo

RICHARD HAWLEY / Live at Halifax Piece Hall

SLEEPYHEADS / We’re OK (R)

playlist

Listen on Online Radio Box! KLFM