KLFM

Kunst & Liebe Frequency Machine

Kritičarski podcast: Perspektive glazbene kritike

18:30–19:00 Utorak 12.10.2021.

Na razgovoru nastalom u Kulturpunktovoj suradnji s MBZ-om sudjelovali su kritičari i kritičarke koji pišu o širokom dijapazonu glazbe današnjice.

Na tribini Od klasike do undergrounda. Perspektive, alati i prepreke glazbenih kritičara za 21. stoljeće, nastaloj u Kulturpunktovoj suradnji s Muzičkim Biennaleom Zagreb, sudjelovali su kritičarke i kritičari različitih generacija i profila.

Polazeći od vlastitih kritičarskih i slušateljskih iskustava, Dijana GruborTrpimir Matasović i Antonio Pošćić uz vodstvo Nine Čalopek govorili su o kontekstima koji su oblikovali njihove pristupe glazbi i pisanju o njoj, zajednički promislivši perspektive glazbene kritike u medijskom i društvenom okruženju koje se neprestano mijenja. Tribina se održala na terasi Močvare u sklopu srpanjskog programa MBZ-a.

Podcast je snimila i pripremila Hana Sirovica.

 

Ovaj program nastaje uz financijsku podršku Zaklade Kultura nova u sklopu projekta Svijet oko nas – Očuvanje prostora kritike. Podcast je dio programa Kritika – jučer, danas, sutra koji se realizira uz financijsku podršku Ministarstva kulture i medija RH i Grada Zagreba.

autor: kulturpunkt, 10/10/2021

, , , , , , , , ,

Vezane objave

Arhiva

Audio vodstvo: Ja gore, ti dolje

17:00–17:30 Utorak 1.11.2022.

Ispreplitanje svakodnevice i umjetnosti dovelo je do zajedničke izložbe Hane Lukas Midžić i Ivana Midžića, bračnog para različitih praksi i pristupa umjetnosti.

Improvizacije: Jerko Jurin

18:30–19:00 Utorak 27.10.2020.

U prvom izdanju Kulturpunktovog podcasta na KLFM-u donosimo dvije improvizacije Jerka Jurina praćene razgovorom o promjeni funkcije bubnjeva u jazzu, nužnosti proširivanja ritmičkog vokabulara i važnosti zvuka za bubnjarsku improvizaciju.

Audio vodstvo: Može više! Mora više!

18:30–19:00 Utorak 24.11.2020.

Multimedijalni umjetnik Gildo Bavčević proveo nas je kroz video instalaciju Može više! Mora više! postavljenu u Galeriji Prozori.

Audio vodstvo: Otoci utopije

17:00–17:30 Utorak 9.8.2022.

Umjetnik Marko Marković pulsku izložbu temelji na desetogodišnjem istraživačkom radu o samoorganiziranim zajednicama.

Tjedna rotacija

Arhiva

THE SMILE / Wall Of Eyes

NICK DRAKE / Five Leaves Left (1969)

IDLES / Grace

SUPERPITCHER / Influences (R)

PEARL JAM / Give Way

EL JARA / Est (R)

playlist

Listen on Online Radio Box! KLFM