KLFM

Kunst & Liebe Frequency Machine

Kritičarski podcast: Perspektive glazbene kritike

18:30–19:00 Utorak 12.10.2021.

Na razgovoru nastalom u Kulturpunktovoj suradnji s MBZ-om sudjelovali su kritičari i kritičarke koji pišu o širokom dijapazonu glazbe današnjice.

Na tribini Od klasike do undergrounda. Perspektive, alati i prepreke glazbenih kritičara za 21. stoljeće, nastaloj u Kulturpunktovoj suradnji s Muzičkim Biennaleom Zagreb, sudjelovali su kritičarke i kritičari različitih generacija i profila.

Polazeći od vlastitih kritičarskih i slušateljskih iskustava, Dijana GruborTrpimir Matasović i Antonio Pošćić uz vodstvo Nine Čalopek govorili su o kontekstima koji su oblikovali njihove pristupe glazbi i pisanju o njoj, zajednički promislivši perspektive glazbene kritike u medijskom i društvenom okruženju koje se neprestano mijenja. Tribina se održala na terasi Močvare u sklopu srpanjskog programa MBZ-a.

Podcast je snimila i pripremila Hana Sirovica.

 

Ovaj program nastaje uz financijsku podršku Zaklade Kultura nova u sklopu projekta Svijet oko nas – Očuvanje prostora kritike. Podcast je dio programa Kritika – jučer, danas, sutra koji se realizira uz financijsku podršku Ministarstva kulture i medija RH i Grada Zagreba.

autor: kulturpunkt, 10/10/2021

, , , , , , , , ,

Vezane objave

Arhiva

Improvizacije: Nika Bauman

18:30–19:00 Utorak 25.5.2021.

U novoj epizodi donosimo začudne izvedbe flautistice Nike Bauman praćene razgovorom o klasičnom obrazovanju i improvizaciji u suvremenoj glazbi.

Improvizacije: Norac i Kovačić (II. dio)

18:30–19:00 Utorak 11.5.2021.

U drugom dijelu podcasta s Branimirom Norcem i Anom Kovačić donosimo novu izvedbu popraćenu razgovorom o iskustvu zajedničkog sviranja i vrednovanju uspjelosti improvizacije.

Audio vodstvo: Tražeći nju

18:30–19:00 Utorak 3.8.2021.

Sabina Mikelić provela nas je kroz izložbu Tražeći nju koja se bavi osjećajem pripadanja kod žena koje su imigrirale u Nizozemsku.

Improvizacije:Iva Casián-Lakoš

18:30–19:00 Utorak 10.11.2020.

Američka čelistica hrvatskog porijekla Iva Casián-Lakoš uz izvedbe govori o improvizaciji, položaju žena i afroameričkim glasovima u klasičnoj glazbi u SAD-u.

Tjedna rotacija

Arhiva

GUIDED BY VOICES / It’s Not Them. It Couldn’t Be Them. It Is Them!

FAITH NO MORE / Angel Dust (1992)

BAND OF HORSES / Crutch

JAMES HOLDEN / Balance

ME FIRST AN THE GIMME GIMMES / Ruin Jonny’s Bar Mitzvah (2004.)

JAPANSKI PREMIJERI & VAVA / New Green Cabaret