KLFM

Kunst & Liebe Frequency Machine

Improvizacije: Leo Beslać (I. dio)

18:30–19:00 Utorak 26.10.2021.

U novom podcastu posvećenom improviziranoj glazbi donosimo izvedbe Lea Beslaća popraćene razgovorom o njegovom pristupu improvizaciji, analognoj opremi i drugim aspektima njegovog rada.

Među pripadnicima i pripadnicama hrvatske postžanrovske glazbene scene svojom glazbenom i instrumentalističkom širinom posebno se ističe Leo Beslać. Premda zazire od – prema njegovim riječima ponajprije marketinške – etikete multiinstrumentalista, teško ju je u užem smislu zaobići kada se govori o njegovom djelovanju. Riječ je o glazbeniku koji na podjednako dojmljiv način u nizu bendova vlada flautom, sopran saksofonom, analognim sintesajzerima, orguljama i bas gitarom, a uz to je i vokalist i autor. Njegov rad obuhvaća najrazličitije glazbene kontekste: od pjevanja u zboru zagrebačkog HNK-a do sviranja eksperimentalne glazbe, što mu omogućuje i poseban uvid u sve segmente glazbenog polja.

U ovom izdanju Kulturpunktovog podcasta posvećenog improviziranoj glazbi donosimo Beslaćeve izvedbe popraćene razgovorom o njegovom pristupu improvizaciji, zvuku, specifičnostima analogne opreme i drugim aspektima njegovog rada.

Podcast je snimio i pripremio Lujo Parežanin.

autor: kulturpunkt, 26/10/2021

, , , ,

Vezane objave

Arhiva

Kulturpunkt u eteru: Kako zamišljati scenarije budućnosti?

17:00–17:30 Utorak 12.12.2023.

Što oblikuje naše vizije budućnosti, na koji način im pristupa znanstvena zajednica, a koju ulogu u tim projekcijama imaju umjetničke prakse, tema je ove epizode Kulturpunkta u eteru.

Kulturpunkt u eteru: Otpisana baština

17:00–17:30 Utorak 11.7.2023.

Druga epizoda emisije Kulturpunkt u eteru koja kroz kulturnu prizmu progovara o različitim društvenim problemima posvećena je temi arhitektonske baštine iz perioda jugoslavenskog socijalizma….

Kulturpunkt u eteru: O institucijama i kritici

17:00–17:30 Utorak 5.3.2024.

O tome na koji način projekt adresira ulogu muzejskih institucija, koji su dometi institucionalne kritike i kako se institucije mogu mijenjati iznutra, govore kritičarka Miona Muštra te kustosice Ivana Meštrov i Ksenija Orelj.

Improvizacije: Cura i Dečko

18:30–19:00 Utorak 19.1.2021.

U Kulturpunktovom podcastu improvizirane glazbe ugostili smo Curu i Dečka, s kojima smo razgovarali o stilski raznovrsnom pristupu improvizaciji.

Tjedna rotacija

Arhiva

BEYONCE / COWBOY CARTER

BEASTIE BOYS / Ill Comunication (1994)

JOHN GRANT / It’s A Bitch

FRANKIE KNUCKLES / xlr8r (R)

MY MORNING JACKET / Live at Bonnaroo

REVIRGIN / Moderna rješenja (2023.)

playlist

Listen on Online Radio Box! KLFM