KLFM

Kunst & Liebe Frequency Machine

Improvizacije: Leo Beslać (I. dio)

18:30–19:00 Utorak 26.10.2021.

U novom podcastu posvećenom improviziranoj glazbi donosimo izvedbe Lea Beslaća popraćene razgovorom o njegovom pristupu improvizaciji, analognoj opremi i drugim aspektima njegovog rada.

Među pripadnicima i pripadnicama hrvatske postžanrovske glazbene scene svojom glazbenom i instrumentalističkom širinom posebno se ističe Leo Beslać. Premda zazire od – prema njegovim riječima ponajprije marketinške – etikete multiinstrumentalista, teško ju je u užem smislu zaobići kada se govori o njegovom djelovanju. Riječ je o glazbeniku koji na podjednako dojmljiv način u nizu bendova vlada flautom, sopran saksofonom, analognim sintesajzerima, orguljama i bas gitarom, a uz to je i vokalist i autor. Njegov rad obuhvaća najrazličitije glazbene kontekste: od pjevanja u zboru zagrebačkog HNK-a do sviranja eksperimentalne glazbe, što mu omogućuje i poseban uvid u sve segmente glazbenog polja.

U ovom izdanju Kulturpunktovog podcasta posvećenog improviziranoj glazbi donosimo Beslaćeve izvedbe popraćene razgovorom o njegovom pristupu improvizaciji, zvuku, specifičnostima analogne opreme i drugim aspektima njegovog rada.

Podcast je snimio i pripremio Lujo Parežanin.

autor: kulturpunkt, 26/10/2021

, , , ,

Vezane objave

Arhiva

Improvizacije:Iva Casián-Lakoš

18:30–19:00 Utorak 10.11.2020.

Američka čelistica hrvatskog porijekla Iva Casián-Lakoš uz izvedbe govori o improvizaciji, položaju žena i afroameričkim glasovima u klasičnoj glazbi u SAD-u.

Zvučni eseji: Transformacija medija – zvuk

18:30–19:30 Utorak 22.12.2020.

Kroz suvremeni radio, pristupe produkciji podcasta i različite zvučne forme provode nas Kristina Tešija, Srđan Laterza i Pavlica Bajsić Brazzoduro.

Kulturne politike odozdo: DKC – sudioničko upravljanje

17:00–17:30 Utorak 10.1.2023.

S predstavnicama članica Mreže društveno-kulturnih centara DKC-HR razgovarali smo o sudioničkom upravljanju prostorima u Splitu, Dubrovniku, Rijeci i Zagrebu.

Improvizacije: João Ferreira

18:30–19:00 Utorak 8.3.2022.

Portugalski pijanist João Ferreira pridružio nam se izvedbama popraćenima razgovorom o jazz obrazovanju, zvuku, interakciji s drugim muzičarima i svojim projektima u Portugalu i Hrvatskoj.

Tjedna rotacija

Arhiva

JESSIE WARE / That! Feels Good!

MORPHINE / Cure for Pain (1993)

BLUR / The Narcissist

BADBADNOTGOOD / LateNightTales

SUBLIME / Live At Tressel Tavern

ŠO!MAZGOON / Velegradele (2003.)

playlist

Listen on Online Radio Box! KLFM