KLFM

Kunst & Liebe Frequency Machine

Pank pankericama!

18:30–19:00 Utorak 2.2.2021.

Emisija je pokušaj da se otvori prostor diskusije i problematizira pozicija cura u panku.  

Audio emisija “Pank pankericama!” pokušaj je da se kroz razgovore sa sudionicama i sudionicima pank scene u Zagrebu, ali i onima koje se ne osjećaju tako, a ipak vole pank, sviraju ga i žive, otvori prostor diskusije i problematizira pozicija cura u panku.

Još od kraja 1980-ih na pank scenu sve se glasnije probija ženski glas. Cure su se izborile za mjesto na stejdžu, guraju se u pogu i pružaju otpor sistemu iz prvih redova, ali ipak taj prostor je većinski ostao namijenjen muškoj populaciji.

Audio dokumentarac istražuje razloge tomu, a u analizi pomaže nekoliko „dijamanata“ koje su autorice i autor pronašle na sceni, a riječ je o Sonji iz Abergaza, članici i članovima benda Accident, curama iz tek friškog Pedalina punk benda i Eni iz kolektiva Good Night Macho Pride.

Antori_ce: Maša Borović, Lućana Jakelić, Jurica Vitković
Mentoriranje i montaža: Ljubica Letinić

Podcast je nastao u sklopu Kulturpunktove novinarske školice, jednosemestralnog obrazovnog programa i trenutno jedinog opsežnijeg programa neformalnog novinarskog obrazovanja na temu suvremene kulture i umjetnosti.

autor: kulturpunkt, 01/02/2021

, , , , ,

Vezane objave

Arhiva

Improvizacije: Dora Fodor

18:30–19:00 Utorak 13.4.2021.

Donosimo ulomke iz dviju izvedbi glazbenice i novomedijske umjetnice Dore Fodor, popraćene razgovorom o ulozi improvizacije u njenom raznovrsnom radu.

Audio vodstvo: Žene minorne spekulacije: sekvenca III

18:30–19:00 Utorak 2.3.2021.

O dream machine sekvenci projekta “Žene minorne spekulacije”, baziranom na neolitskoj figurini, govori multimedijalna umjetnica Nicole Hewitt.

Audio vodstvo: Može više! Mora više!

18:30–19:00 Utorak 24.11.2020.

Multimedijalni umjetnik Gildo Bavčević proveo nas je kroz video instalaciju Može više! Mora više! postavljenu u Galeriji Prozori.

Komunalna soba: Norac/Pavičić/Dožić

18:30–19:00 Utorak 17.8.2021.

U sklopu programa Kulturpunktove komunalne sobe s triom Norac/Pavičić/Dožić razgovarali smo o njihovoj suradnji te izvedbama u različitim prostornim i produkcijskim uvjetima.

Tjedna rotacija

Arhiva

LITTLE SIMZ / Sometimes I Might Be Introvert

JAY-Z / The Blueprint (2001)

UNKNOWN MORTAL ORCHESTRA / That Life

DARKSIDE / Modcast

MARIANNE FAITHFULL / The Montreux Years (Live)

MARINADA / Mir junaka