KLFM

Kunst & Liebe Frequency Machine

Pank pankericama!

18:30–19:00 Utorak 2.2.2021.

Emisija je pokušaj da se otvori prostor diskusije i problematizira pozicija cura u panku.  

Audio emisija “Pank pankericama!” pokušaj je da se kroz razgovore sa sudionicama i sudionicima pank scene u Zagrebu, ali i onima koje se ne osjećaju tako, a ipak vole pank, sviraju ga i žive, otvori prostor diskusije i problematizira pozicija cura u panku.

Još od kraja 1980-ih na pank scenu sve se glasnije probija ženski glas. Cure su se izborile za mjesto na stejdžu, guraju se u pogu i pružaju otpor sistemu iz prvih redova, ali ipak taj prostor je većinski ostao namijenjen muškoj populaciji.

Audio dokumentarac istražuje razloge tomu, a u analizi pomaže nekoliko „dijamanata“ koje su autorice i autor pronašle na sceni, a riječ je o Sonji iz Abergaza, članici i članovima benda Accident, curama iz tek friškog Pedalina punk benda i Eni iz kolektiva Good Night Macho Pride.

Antori_ce: Maša Borović, Lućana Jakelić, Jurica Vitković
Mentoriranje i montaža: Ljubica Letinić

Podcast je nastao u sklopu Kulturpunktove novinarske školice, jednosemestralnog obrazovnog programa i trenutno jedinog opsežnijeg programa neformalnog novinarskog obrazovanja na temu suvremene kulture i umjetnosti.

autor: kulturpunkt, 01/02/2021

, , , , ,

Vezane objave

Arhiva

Audio vodstvo: Crvena škola

18:30–19:00 Utorak 16.3.2021.

U Galeriji Filodrammatica postavljena je izložba Crvena škola književnice Dubravke Ugrešić, temeljena na jugoslavenskim školskim početnicama.

Audio vodstvo: Južina

18:30–19:00 Utorak 22.2.2022.

Fotografkinja i dizajnerica Ana Vuko vodi nas kroz izložbu fotografske serije Južina postavljenu u splitskom kreativnom hubu Prostor.

Improvizacije: tonota i varboska

18:30–19:00 Utorak 5.1.2021.

Improvizacije s tonotom i varboskom donose izvedbu praćenu razgovorom o novim strujama u klupskoj glazbi i prednostima improvizatorskog pristupa.

Improvizacije: João Ferreira

18:30–19:00 Utorak 8.3.2022.

Portugalski pijanist João Ferreira pridružio nam se izvedbama popraćenima razgovorom o jazz obrazovanju, zvuku, interakciji s drugim muzičarima i svojim projektima u Portugalu i Hrvatskoj.

Tjedna rotacija

Arhiva

ROBOHANDS / Violet

JAPAN / Quiet Life (1979)

KUTIMAN FT. DEKEL / My Everything

KHRUANGBIN / LateNightTales (R)

SUMMER OF SOUL /…or, When the Revolution Could Not Be Televised

METAMUSIC PRODUCTION / Remix of identity 7

playlist

Listen on Online Radio Box! KLFM