KLFM

Kunst & Liebe Frequency Machine

Improvizacije: Laura Matijašević

18:30–19:00 Utorak 6.7.2021.

U novoj epizodi donosimo izvedbe Laure Matijašević popraćene razgovorom o njenom shvaćanju funkcije bas gitare, načinu na koji pristupa zvuku i interakciji s bendom.

Žanrovska šarolikost nove zagrebačke muzičke scene dobrim se dijelom temelji i na proširenju ritmičkih vokabulara muzičara i bendova, kao i njihovom pretapanju i slobodnom kombiniranju. Ritam-sekcije sviraju sve slojevitije i raznovrsnije, ne bojeći se posezanja za iščašenim ili suvremenim poticajima, od nanovo otkrivenih scena i izvođača prošlosti do elektronike i trapa. Govorimo li o ritmu u oslobođenom postžanrovskom kontekstu, važno mjesto pripada bendu nemanja, čiji eklektični funk i opuštena plesnost u zadnje vrijeme dopiru i do međunarodne publike, i to s pokrićem koje nadilazi diggersku fascinaciju opskurnim muzičkim scenama izvan euroameričke matice. Sidrište benda je basistica Laura Matijašević i njezina stabilna, ali opuštena i melodijski dovitljiva svirka, koja izvrsno komunicira s podlogom bubnjara Mateja Perića. U novoj epizodi ovog podcasta donosimo dvije Matijaševićine improvizacije popraćene razgovorom o njenom shvaćanju funkcije bas gitare, načinu na koji pristupa zvuku i interakciji s bendom i dojmovima o razvoju scene u proteklih desetak godina.

Podcast je snimio i zvučno obradio Lujo Parežanin.

autor: kulturpunkt, 05/07/2021

, , , , , ,

Vezane objave

Arhiva

Zvučni eseji: Transformacija medija – zvuk

18:30–19:30 Utorak 22.12.2020.

Kroz suvremeni radio, pristupe produkciji podcasta i različite zvučne forme provode nas Kristina Tešija, Srđan Laterza i Pavlica Bajsić Brazzoduro.

Improvizacije: Marina Horvat

17:00–17:30 Utorak 3.5.2022.

U novoj epizodi donosimo izvedbe harmonikašice Marine Horvat popraćene razgovorom o njenom glazbenom obrazovanju i specifičnostima njenog intrumenta.

Improvizacije: Luana Lojić (II. dio)

18:30–19:00 Utorak 28.12.2021.

U nastavku podcasta s Luanom Lojić donosimo njezinu drugu izvedbu, popraćenu razgovorom o razvoju specifične metode improvizacije i radnim uvjetima na novomedijskoj umjetničkoj sceni.

Improvizacije: Norac i Kovačić (II. dio)

18:30–19:00 Utorak 11.5.2021.

U drugom dijelu podcasta s Branimirom Norcem i Anom Kovačić donosimo novu izvedbu popraćenu razgovorom o iskustvu zajedničkog sviranja i vrednovanju uspjelosti improvizacije.

Tjedna rotacija

Arhiva

BOLIS PUPUL / Letter to Yu

RED HOT CHILLI PEPPERS / Blood Sugar Sex Magik (1991)

King Gizzard And The Lizard Wizard / Le Risque

NU GUINEA / Dekmantel

FELA KUTI / Live!

ĐAVOLI / Hallo Lulu 22

playlist

Listen on Online Radio Box! KLFM