KLFM

Kunst & Liebe Frequency Machine

Hvar For Art III

Hvar For Art III treće je izdanje festivala umjetnosti posvećenom otocima. Kako se radi o bijenalu odlučili smo svako dvije godine u jednom od „zapuštenih“ gradskih prostora organizirati festival umjetnosti prilagođavajući se prostoru, a istovremeno problematizirati neku od otočkih tema. Prva dva dana 02.i 03.8. program počinje u 21h i traje do dva sata iza ponoći i ulaz je besplatan. Zadnji dan 04.08. uz bendove PORTO MORTO , M.O.R.T. & lokalnog DJ-a Gluhi Bor zatvaramo festival i cijena ulaznice je simboličnih 30 kn.

 

Hvar For Art III treće je izdanje festivala umjetnosti posvećenom otocima. Kako se radi o bijenalu odlučili smo svako dvije godine u jednom od „zapuštenih“ gradskih prostora organizirati festival umjetnosti prilagođavajući se prostoru, a istovremeno problematizirati neku od otočkih tema. Prve godine svoj festiva posvetili smo Hvaru 80 tih godina odnosno dvojici umjetnika koji su obilježili to razdoblje. Hvar For Art 2.0. bio je posvećen drugim otocima i umjetnicima koji dolaze sa drugih otaka ili predstavljaju radove koju su nastali na nekom od otoka. Ovogodišnji festival odlučili smo posvetiti lanternama i njihovom svjetlu koje nam je potrebno da bi ostali na dobrom kursu.

Prostor Sv.Venerande koji su izgradili mornari iz južnih venecijanskih posjeda otvara nam svoja vrata i prepušta se trodnevnoj plovidbi kroz čitanja, svirke, instalacije, predstavljanja, izložbe i perfomance.

Prva dva dana 02.i 03.8. program počinje u 21h i traje do dva sata iza ponoći i ulaz je besplatan.

Zadnji dan 04.08. uz bendove PORTO MORTO , M.O.R.T. & lokalnog DJ-a Gluhi Bor zatvaramo festival i cijena ulaznice je simboličnih 30 kn.

Hvar For Art III
Art My Lighthouse
Veneranda / Hvar

hvarforart3_Plakat_web (1)Program:

02.08.2015. 21h

Andrija Škare, Sven Popović & Darko Šeparović / Tko čita? Čitanje poezije i proze
Sara Renar / solo concert
DJ D-GREE / Founkey Nastay
Artists: Davor Sanvincenti
Nikolina Ivezić
Dino Bićanić
Vedran Perkov

03.08.2015. 21h

Zorica Krstičević / recital & music by Berislav Tonc Lega
Artists’ perfomance
Ana Kolega
John Miličić
Mark Boellaard
& DJ Davor Sanvincenti

04.08.2015. 21h

Eduard Visković / Faces / photo screenings
PORTO MORTO live
M.O.R.T. live
Gluhi bor ( Deaf Pine)

hvar-for-art_bannerHvar For Art III

Grad Hvar je svoj život započeo kao LUKA. Upravo se radi MORNARA iz južnih venecijanskih posjeda, sagradila crkva Sv Venerande, kako bi na Hvaru imali OTOK svoje vjere, svog zavičaja, da lakše prezime do sljedeće plovidbe, do sljedećeg rata – ili mira.

Unutar ovog UTOČIŠTA, zahvaljujući njima, a ne svećenicima, stoljećima su se izmjenjivali narodi, vjere i jezici. Na nekima se pozivalo na molitvu, na drugima se pak dizalo oružje.

Buka MORA i žamor stoljeća utišala je te povike. Tišina je tek još jedan sloj na kamenim zidovima, a od mornara, kao i od lanterni, više se ništa ne očekuje. Ipak, na svojim životnim lutanjima, poput tih izgubljenih mornara i mi trebamo zvijezde koje će nas voditi, vjetar koji će nas goniti, LANTERNE koje će nam svijetliti i Otok na kojemu ćemo ostati.

U ovom gradu UMJETNICI su bili ti mornari, a luka je nekad bacala svjetla daleko.U glazbi, umjetnosti, životu, sve je MOGUĆE. Svjetlo postaje DIJALOG i lanterne više nisu same. A Otok?

Otok je uvijek bio odgovor.

POSVEĆENO LANTERNAMA

Autorski projekt festivala: Galerija Hvaroom
Vizualni identitet: Ivana Čolić
Koncept: Filip Bubalo i Maja Jelušić
Prijevod: Ana Zvonarić
Asistentica: Lara Stojanović
Rasvjeta i ozvučenje: Mili Zaninović
Fotografi: Eduard Visković i Filip Bubalo
Organizacija: Hvaroom uz podršku udruge Forske užonce i prijatalja.

autor: Vjeran Stojanac, 31/07/2015

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Vezane objave

Arhiva

Svjetski Dan Plesa: Silent Killer

28/04/2014.

Povodom svjetskog dana plesa, 29. travnja, u Gradskom kazalištu mladih će se u 21 sat održati plesna predstava ‘Silent Killer’. Sav prihod od ulaznica ide u dobrotvorne svrhe za pomoć splitskoj obitelji zaraženoj HIV-om u suradnji sa Udrugom Help!

Art radionica Lazareti, Platforma 9.81 – Urbanistička početnica

29/11/2013.

U subotu 30. studenog u 17 sati u Art radionici Lazareti u sklopu projekta Urbanistička početnica održati će se radionica “Izrada plana upravljanja povijesnom jezgrom- splitska iskustva”. Splitsko iskustvo izrade Plana upravljanja predstaviti će Mirko Petrić, voditelj radne skupine “Društveni procesi i urbane kulturne politike”, Inga Tomić-Koludrović, članica radne skupine “Društveni procesi i urbane kulturne politike”, Mario Rovan, koordinator suradnje Znanstvenog tima i Udruga civilnog društva i Boran Vranderčić, predstavnik Građanske inicijative Split.

Borghesia – Klub Kocka, Split, 20/11/2015.

14/11/2015.

Borghesia, kultni slovenski electro rock sastav dolazi u Kocku 20. studenog na poziv udruženih snaga IKS Festivala i programa Nema labavo, u sklopu njihove koncertne turneje, na kojoj promoviraju svoj novi, povratnički album “And Man Created God”. Specijalni sponzor ovog događaja je Juta spiza, domaći proizvođač ljutih umaka iz Kaštela, koji će događaj začiniti ljutim promotivnim paketima dok će IKS Festival svojoj publici uručiti IKS kartice s kojima će ubudućnosti ostvariti za vrijeme festivala značajne popuste. Također, KLFM je jedan od medijskih sponzora događaja. Ulaznice možete kupiti po cijeni od 50 kn u pretprodaji na Adriaticket prodajnim mjestima (www.adriaticket.com) i od 70 kuna na blagajni sat vremena prije koncerta.

John Kruth & Massimo Liberatori with La Società dei Musici

25/07/2018.

Nedjelja, 29.7.2018. u 21.00 h @ Akademija Club Ghetto, Split

Tjedna rotacija

Arhiva

Damu The Fudgemunk / Conversation Peace

THE BOO RADLEYS / Kingsize (1998)

TONSTARTSSBANDHT / What Has Happened

MACEO PLEX / DJ-Kicks

KING KRULE / You Heat Me Up, You Cool Me Down (Live)

PSIHOMODO POP / Sexy Magazin