KLFM

Kunst & Liebe Frequency Machine

Hvar For Art III

Hvar For Art III treće je izdanje festivala umjetnosti posvećenom otocima. Kako se radi o bijenalu odlučili smo svako dvije godine u jednom od „zapuštenih“ gradskih prostora organizirati festival umjetnosti prilagođavajući se prostoru, a istovremeno problematizirati neku od otočkih tema. Prva dva dana 02.i 03.8. program počinje u 21h i traje do dva sata iza ponoći i ulaz je besplatan. Zadnji dan 04.08. uz bendove PORTO MORTO , M.O.R.T. & lokalnog DJ-a Gluhi Bor zatvaramo festival i cijena ulaznice je simboličnih 30 kn.

 

Hvar For Art III treće je izdanje festivala umjetnosti posvećenom otocima. Kako se radi o bijenalu odlučili smo svako dvije godine u jednom od „zapuštenih“ gradskih prostora organizirati festival umjetnosti prilagođavajući se prostoru, a istovremeno problematizirati neku od otočkih tema. Prve godine svoj festiva posvetili smo Hvaru 80 tih godina odnosno dvojici umjetnika koji su obilježili to razdoblje. Hvar For Art 2.0. bio je posvećen drugim otocima i umjetnicima koji dolaze sa drugih otaka ili predstavljaju radove koju su nastali na nekom od otoka. Ovogodišnji festival odlučili smo posvetiti lanternama i njihovom svjetlu koje nam je potrebno da bi ostali na dobrom kursu.

Prostor Sv.Venerande koji su izgradili mornari iz južnih venecijanskih posjeda otvara nam svoja vrata i prepušta se trodnevnoj plovidbi kroz čitanja, svirke, instalacije, predstavljanja, izložbe i perfomance.

Prva dva dana 02.i 03.8. program počinje u 21h i traje do dva sata iza ponoći i ulaz je besplatan.

Zadnji dan 04.08. uz bendove PORTO MORTO , M.O.R.T. & lokalnog DJ-a Gluhi Bor zatvaramo festival i cijena ulaznice je simboličnih 30 kn.

Hvar For Art III
Art My Lighthouse
Veneranda / Hvar

hvarforart3_Plakat_web (1)Program:

02.08.2015. 21h

Andrija Škare, Sven Popović & Darko Šeparović / Tko čita? Čitanje poezije i proze
Sara Renar / solo concert
DJ D-GREE / Founkey Nastay
Artists: Davor Sanvincenti
Nikolina Ivezić
Dino Bićanić
Vedran Perkov

03.08.2015. 21h

Zorica Krstičević / recital & music by Berislav Tonc Lega
Artists’ perfomance
Ana Kolega
John Miličić
Mark Boellaard
& DJ Davor Sanvincenti

04.08.2015. 21h

Eduard Visković / Faces / photo screenings
PORTO MORTO live
M.O.R.T. live
Gluhi bor ( Deaf Pine)

hvar-for-art_bannerHvar For Art III

Grad Hvar je svoj život započeo kao LUKA. Upravo se radi MORNARA iz južnih venecijanskih posjeda, sagradila crkva Sv Venerande, kako bi na Hvaru imali OTOK svoje vjere, svog zavičaja, da lakše prezime do sljedeće plovidbe, do sljedećeg rata – ili mira.

Unutar ovog UTOČIŠTA, zahvaljujući njima, a ne svećenicima, stoljećima su se izmjenjivali narodi, vjere i jezici. Na nekima se pozivalo na molitvu, na drugima se pak dizalo oružje.

Buka MORA i žamor stoljeća utišala je te povike. Tišina je tek još jedan sloj na kamenim zidovima, a od mornara, kao i od lanterni, više se ništa ne očekuje. Ipak, na svojim životnim lutanjima, poput tih izgubljenih mornara i mi trebamo zvijezde koje će nas voditi, vjetar koji će nas goniti, LANTERNE koje će nam svijetliti i Otok na kojemu ćemo ostati.

U ovom gradu UMJETNICI su bili ti mornari, a luka je nekad bacala svjetla daleko.U glazbi, umjetnosti, životu, sve je MOGUĆE. Svjetlo postaje DIJALOG i lanterne više nisu same. A Otok?

Otok je uvijek bio odgovor.

POSVEĆENO LANTERNAMA

Autorski projekt festivala: Galerija Hvaroom
Vizualni identitet: Ivana Čolić
Koncept: Filip Bubalo i Maja Jelušić
Prijevod: Ana Zvonarić
Asistentica: Lara Stojanović
Rasvjeta i ozvučenje: Mili Zaninović
Fotografi: Eduard Visković i Filip Bubalo
Organizacija: Hvaroom uz podršku udruge Forske užonce i prijatalja.

autor: Vjeran Stojanac, 31/07/2015

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Vezane objave

Arhiva

Novi prostori govora: Radio kao medij zajednice

30/09/2013.

Javna tribina “Moj, tvoj, naš radio“ u književnom klubu Booksa. O ‘community’ radijima govorit će Otto Tremetzberger, direktor radija Free Radio Freistadt, Sandra Bašić Hrvatin, bivša savjetnica generalnog direktora RTV Slovenije, te Ante Frankić, predstavnik matičnog nam radija, KLFM-a! Nakon tribine, u četvrtak, promocija radija u klubu Močvara, uz Mayalese.

Porno Suicid

23/01/2017.

Utorak, 24.1.2017., Chillton bar, Split, 21.30 h

Dramska skupina Korak: predstava Iskorak (MKC Split; 12/04/2013, u 11:30 i 16:30 h)

10/04/2013.

U petak, 12. travnja; u prostoru MKC Split (Dom Mladih), biti će održana predstava Iskorak dramske skupine Korak iz Pule….

Metno festival 2019.

18/06/2019.

Međunardni etno festival Metno i ovoga ljeta održat će se u Makarskoj 21. i 22. lipnja, a kao i dvije…

Tjedna rotacija

Arhiva

THE ANTLERS / Green to Gold

PREFAB SPROUT / From Langley Park to Memphis (1988)

MOCKY / Bora!

DJ Tennis / RA

Jethro Tull part 1

SACHER / Biser, Ambra, Jantar (2019.)