KLFM

Kunst & Liebe Frequency Machine

Bukadar Festival

Prvi Bukadar festival koji će se održati u Povljima na Braču od 3. do 6. kolovoza dovodi Rundek Cargo Trio, Banana zvuk i Mangroove te DJ G-Ree i Repassage. Festivalska ulaznica je 50 kn, a broj mjesta je ograničen.

 

11760085_868111863224864_8553759413203717922_nKad ste posljednji put imali priliku uživati u intimnom koncertu okruženi ostatcima starokršćanske bazilike s osmerokutnom kupolastom krstionicom iz šestog stoljeća? S obzirom da se jedina takva sačuvana u Hrvatskoj nalazi u Povljima na Braču, odgovor je – nikada!

Ovoga vikenda imate priliku upravo na toj atraktivnoj lokaciji prisustvovati trodnevnom Bukadar festivalu u organizaciji udruge za promicanje kulture i tradicijskih vrijednosti Galerija Povlja. Festival otvara nastup Rundek Cargo Tria 3. kolovoza, zatim slijede Banana zvuk i Mangroove 5. kolovoza, te DJ D-Gree i Repassage 6. kolovoza.
-Od osnivanja udruge smo pisali projekte za Županiju, a ove je godine Turistička zajednica Općine Selca za naš projekt dobila neka sredstava, i to nam je bio poticaj da proširimo prvotnu ideju te osim galerijske djelatnosti koju provodimo niz godina, realiziramo i festival – kaže Stanko Vuković, jedan od osnivača Udruge.

Obratio se načelniku Selca za dodatno sponzorstvo i dobio punu podršku – Općina se obvezala osigurati binu, prijevoz i stolice.

Sve se nekako poklopilo, puno ljudi nam je pomoglo u realizaciji festivala, a zanimljivo je da je veliki broj njih na ovaj ili onaj način vezan uz Povlja. Tako smo realtivno jednostavno dobili prve izvođače – Darko Rundek ljetuje u Povljima – otkirva Stanko.

plakat_logotipi_1-page-001Za kraj, otkrijmo da neobičan naziv festivala dolazi iz pučke legende, koja kaže da je Sv. Ivan Povaljski, zaštitnik mjesta, otjerao kugu koja je nadirala preko Bračkog kanala riječima: Šukadar bukadar, kuga u Povlja nikadar!

Povlja, starokrščanska bazilika
Početak koncerata u 21:00.

Za ulaznice u pretprodaji biti će te obavijesti na facebook stranici.

Ulaznice će biti moguće kupiti i na samom ulazu, ali zbog veličine prostora broj ulaznica će biti ograničen.

Cijene ulaznica su slijedeće:
– 03.-06.08 Festivalska ulaznica – 50kn
– 03.08. Rundek Cargo trio – 40kn
– 05.08. Banana zvuk i Mangroove – 30kn
– 06.08. DJ D-Gree i Repassage – 20kn

(članak je prenesen s facebook stranice događaja, te s infozone)

autor: Vjeran Stojanac, 01/08/2015

, , , , , ,

Vezane objave

Arhiva

Barbara Munjas večeras u Splitu

12/10/2018.

Barbara Munjas u sklopu svoje bogate ovogodišnje turneje večeras dolazi u Split, točnije u wine&cheese bar Paradox, a svi zainteresirani…

Utorak, 09. travnja u 19 sati / Kavana Le Monde / Plinarska 6

08/04/2013.

Ece Temelkuran rodila se 1973. godine. Riječ je o jednoj od najpoznatijih turskih spisateljica, novinarki i političkih komentatorica, koja redovito…

qFEST u Beton kinu

20:00–22:00 Ponedjeljak 10.6.2019.

I ove godine ususret Splitskom prajdu kolektiv queerANarchive organizira qFEST. Filmski program festivala održat će se 10. i 13. lipnja…

DADAnti: Sto godina DADE

31/01/2016.

U ponedjeljak, 1. veljače 2016., udruga DADAnti će s početkom u 20.30 sati u prostoru splitskog kluba Ghetto održati zanimljiv i raznolik program temeljen na dvije obljetnice. Jedna se tiče same udruge, koja ovih dana obilježava pet godina djelovanja, a druga nosi globalnu auru – riječ je o stogodišnjici dadaističkog pokreta. Program je osmišljen kroz dvije ključne stavke; redovitu godišnju Skupštinu udruge koja će za ovu priliku biti lišena suvišnih formalnosti poput dnevnog reda, te izložbu mail arta i vizualne poezije, prikladno nazvanu “100 godina DADE”, a za koju je zaprimljeno nekoliko stotina radova iz svih djelova svijeta.

Tjedna rotacija

Arhiva

GAZ COOMBES / Turn The Car Around

PAPA WEMBA / Emotion (1995)

FEVER RAY / Kandy

TRAUMER / fabric promo

RICHARD HAWLEY / Live at Halifax Piece Hall

SLEEPYHEADS / We’re OK (R)

playlist

Listen on Online Radio Box! KLFM