KLFM

Kunst & Liebe Frequency Machine

Europe Before The Storm

Europski urbani i ruralni krajobraz pred nadolazeću vremensku nepogodu – ne zvuči loše zar ne? Da, to je tema ovotjedne liste emisije Soda Fountain. A za detalje; kliknite na naslov ili na BT tower, pa će Vam neke stvari, poput priloženih skladbi (i razloga zašto baš te) biti jasnije!

 

6. studenog 2014.

1913. – 1938. – 201?

Kažu da prije velikih tragedija nebo za zapadu često crveni, a jesenji je urod gljiva obilatiji nego inače. Neki takve znakove zanemaruju smatrajući ih praznovjerjem ili tek koincidencijom, a ne predskazanjem, no bilo kako bilo, određena mogućnost drugačijeg tumačeja ipak uvijek postoji.

Predskazanjem čega? Ne morate odmah razbijati glavu mogućim ratovima ili pak pojavama na koje čovjek nema upliva, poput poplava, sniježnih oluja, enormnih količina kiše, orkanskih vjetrova i sličnog. Jeseni i zime su ionako zadjih godina nepredvidive, te krše sve uhodane orme klimatskih modela.

berlin-clouds

(intro: Max Richter – Return To Prague)
01 Jethro Tull – Broadsword
02 Scott Walker – It’s Raining Today
03 Pale Saints – Ordeal
04 Throbbing Gristle – AB/7A
05 Dream City Film Club – Situation Desperate
06 The Dukes Of Stratosphear – 25 O’Clock
07 Alexander Hacke – The Circuit
08 Clinic – Anne
09 Hood – They Removed All Trace That Anything Had Ever Happened Here
10 Rick Wright – Satellite
11 My Bloody Valentine – Loomer
12 Piano Magic – Snow Drums
13 Einstürzende Neubauten – Morning Dew
14 Current 93 – All The Pretty Little Horses
(intermezzo: Night Rain In East European City)
15 John Foxx – Europe After The Rain
16 dEUS – For The Roses
17 Radiohead – In Limbo
18 Death In June – Little Black Angel
19 Coil – The Dark Age Of Love
20 Malcolm Middleton – Loneliness Shines
21 Marc Almond – Mother Fist
22 Fabrizio De André – Disamistade
23 David Bowie – Time
24 Gallon Drunk – In the Long Still Night
25 Laibach – B Mashina
(outtro: Crime & The City Solution – The Sun Before The Darkness)

moskva-nebo-oblaka

A sad dosta paničarenja. Nije riječ o mogućim ratovima niti prirodnim kataklizmama, već tek o izgledu europskog krajolika pred onim istinskim, prolaznim olujama koje trenutno zamrače ambijent većih gradova, a zatim se isto tako nenadano povuku, ostavivši ih okupane kišom i suncem koje se iznova probija iz oblaka. Poneka duga također izvrsno sjedne na isprano plavo nebo. Sjetite se, uostalom, uvodne rečenice novele Crni snijeg Mihaila A. Bulgakova: Moskva je tog 29. travnja bila umivena kišom! Zrak je bio ugodan, omekšavao je srce i činio da čovjek opet poželi živjeti.

Tako je uvijek nakon velikih oluja. A prije?

Rain-over-LondonNa koncu, nadam se da će mi štovani gospodin Bowie oprostiti posuđenicu iz podnaslova pjesme Alladin Sane – na koncu konca, barem je prenosim u manje više izvornom obliku, za razliku od nekih drugih koji su je sasjekli te prikazali kao svoju ideju!

 

powered & provided by ©eXit

autor: Vjeran Stojanac, 04/11/2014

, ,

Vezane objave

Arhiva

Čudnovati svijet zračnog prometa

01/04/2015.

Četvrtak ujutro, 10.00 h, termin je već poslovično rezerviran za ekletičku, a katkad i tematsku listu zvanu Soda Fountain. Ovog vam se tjedna, pred produljeni vikend nudi mogućnost leta kroz taj šareni, raznoliki i ne uvijek pouzdan svijet zrakoplova i zračnog prometa. Uživajte u ovih 120 minuta skladbi čija je zajednička poveznica statistički najsigurnije prijevozno sredstvo! Good flight!

Jutarnji program četvrtkom: Lonesome Songwriters of America

13/11/2013.

Soda Fountain, odnosno Jutarnji program četvrtkom se ovog tjedna bavi individualizacijom krivnje glede kolektivnog zločina u vidu singer/songwriter nastojanja (i uspjeha). Sve u listi navedene osobe spadaju u neku vrstu odmetnika, ako ne od zakona, onda barem od samih sebe. No, individualizacija će uspjeti, te spomenutima donijeti barem dio iskupljenja samo ukoliko im slušanjem liste pružite podršku. God Bless USA!

Soda Fountain’s Murder Ballads

03/11/2015.

Uistinu, zašto bi samo Nick Cave imao monopol nad pjesmama o ubojstvima? Tu su brojni drugi kantautori i sastavi koji se često hvataju ove nezahvalne tematike, među kojima su primjerice Tom Waits, Johnny Dowd, Bob Dylan i da ne nabrajamo. Stoga u ovotjednom izdanju Soda Fountaina uživajte u dvosatnom izboru ‘murder balladsa’ na KLFM način!

Milk

10/06/2015.

Još jedno glazbeno putovanje s ekletičko/tematskom podlogom, ovoga puta u vidu iskupljenja za propagiranje alkohola u izdanju Soda Fountaina emitiranom prije tri tjedna.

Tjedna rotacija

Arhiva

Damu The Fudgemunk / Conversation Peace

THE BOO RADLEYS / Kingsize (1998)

TONSTARTSSBANDHT / What Has Happened

MACEO PLEX / DJ-Kicks

KING KRULE / You Heat Me Up, You Cool Me Down (Live)

PSIHOMODO POP / Sexy Magazin