KLFM

Kunst & Liebe Frequency Machine

DIYaj dan / otvorene prijave

Poziv na radionice DIYaj dan – nauči kako izraditi svoj plakat 

Platforma Doma mladih u suradnji s Multimedijalnim kulturnim centrom poziva sve mlade do 25 godina da se prijave na sudjelovanje u besplatnim radionicama izrade plakata koje se provode u sklopu aktivnosti DIYaj dan. Prva radionica će se održati 18. svibnja (utorak) u 18 sati preko Zoom aplikacije. 

DIYaj dan jedna je od pet programskih linija projekta Dan po dan – mladi u kulturi online koji vodi Platforma Doma mladih u suradnji s Multimedijalnim kulturnim centrom. Projekt je sufinanciran sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda, a za cilj ima uključiti mlade u kulturno-umjetničke online programe.

Program aktivnosti DIYaj dan sastoji se od 3 radionice u sklopu kojih ćeš osmisliti i dizajnirati vlastiti plakat, dobiti priliku da tvoj plakat bude izabran za Splitski pride i upoznati se s procesom izrade plakata u tehnici sitotiska.

Prva radionica kreće 18. svibnja u 17 sati, a prijaviti se možeš putem online obrasca do 14. svibnja.

 

Program aktivnosti DIYaj dan:

Radionica dizajna – 18. i 20. svibnja (17h)

Dizajnerica Ena Jurov u ovoj radionici sudionike će upoznati s temeljnim teorijskim postavkama dizajna plakata te specifičnostima izrade plakata u tehnici sitotiska. Sudionici će imati priliku zajedno s dizajnericom postaviti okvir za izradu praktičnog rada, odnosno plakata za Splitski pride 2021. Nakon postavljenog okvira, sudionici će uz mentorsku podršku izradit svoju verziju plakata. 

Izbor plakata za tisak – 24. – 31. svibnja

Prijedlozi izrađenih plakata 24. svibnja bit će objavljeni na facebook stranicama Platforme Doma mladih gdje će javnost moći glasati za najbolje radove. Pet radova s najviše glasova bit će otisnuto u tehnici sitotiska u Redakciji u Domu mladih. Glasanje za najbolje plakate bit će otvoreno od 24. do 30. svibnja 2021.

Radionica sitotiska –  8. lipnja (18h)

Tehničar tiskare Redakcija u Domu mladih Joke Keran, kroz praktičan rad na izradi pet odabranih plakata, sudionicima će demonstrirati proces izrade plakata u tehnici sitotiska putem videa. 

Odabir najboljeg plakata za Splitski pride – lipanj

Sudionici DIYaj dana nakon završenih radionica dobit će svoje plakate, a ostatak se donira Split Prideu. 

 

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Sadržaj članka isključiva je odgovornost Platforme Doma mladih.

autor: Kristina Tešija, 06/05/2021

, ,

Vezane objave

Arhiva

OPEN CALL: Zlatna lubenica 4.0

15/04/2020.

Zlatna lubenica iz bek! 2020. Pročitaj!!! Produkcija, izložba, (sitne) pare, nagrada i slava! Ima i katalog.

LAstovo.OTOKGLAZBE.2019.

16/07/2019.

Od 14. do 19. kolovoza na Lastovu u uvali Sv. Mihovila održava se glazbeni festival LAstovo.OTOKGLAZBE.2019., u organizaciji Udruge LA!UVO!,…

Slušna obmana @Vinyl Club

30/03/2015.

Porinuće #slusnobmana@vinyl, popodnevnog druženja uz razgovor s domaćim umjetnicima koji objavljuju vinilna LP-izdanja je pred nama. Prvi gost biti će Marko Jović aka Xtematic, mladi noise-umjetnik i urednik/osnivač izdavačke kuće iz Osijeka/Koprivnice. U veljači je za Equation Records objavio crno-zlatni vinil s engleskim kolektivom New Blockaders otisnut u 185 primjeraka. Naše druženje uključuje razgovor s Markom, uz performans koji suostvaruje s projektom Anal Violence.

Borghesia – Klub Kocka, Split, 20/11/2015.

14/11/2015.

Borghesia, kultni slovenski electro rock sastav dolazi u Kocku 20. studenog na poziv udruženih snaga IKS Festivala i programa Nema labavo, u sklopu njihove koncertne turneje, na kojoj promoviraju svoj novi, povratnički album “And Man Created God”. Specijalni sponzor ovog događaja je Juta spiza, domaći proizvođač ljutih umaka iz Kaštela, koji će događaj začiniti ljutim promotivnim paketima dok će IKS Festival svojoj publici uručiti IKS kartice s kojima će ubudućnosti ostvariti za vrijeme festivala značajne popuste. Također, KLFM je jedan od medijskih sponzora događaja. Ulaznice možete kupiti po cijeni od 50 kn u pretprodaji na Adriaticket prodajnim mjestima (www.adriaticket.com) i od 70 kuna na blagajni sat vremena prije koncerta.

Tjedna rotacija

Arhiva

MIDWIFE / Luminol

JORGE BEN / A Tábua de Esmeralda (1974)

SAINT ETIENNE / Pond House

KHRUANGBIN / LateNightTales

BONOBO / The North Borders Tour (2014)

SIKTER / My Music (2005)