KLFM

Kunst & Liebe Frequency Machine

DIYaj dan / otvorene prijave

Poziv na radionice DIYaj dan – nauči kako izraditi svoj plakat 

Platforma Doma mladih u suradnji s Multimedijalnim kulturnim centrom poziva sve mlade do 25 godina da se prijave na sudjelovanje u besplatnim radionicama izrade plakata koje se provode u sklopu aktivnosti DIYaj dan. Prva radionica će se održati 18. svibnja (utorak) u 18 sati preko Zoom aplikacije. 

DIYaj dan jedna je od pet programskih linija projekta Dan po dan – mladi u kulturi online koji vodi Platforma Doma mladih u suradnji s Multimedijalnim kulturnim centrom. Projekt je sufinanciran sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda, a za cilj ima uključiti mlade u kulturno-umjetničke online programe.

Program aktivnosti DIYaj dan sastoji se od 3 radionice u sklopu kojih ćeš osmisliti i dizajnirati vlastiti plakat, dobiti priliku da tvoj plakat bude izabran za Splitski pride i upoznati se s procesom izrade plakata u tehnici sitotiska.

Prva radionica kreće 18. svibnja u 17 sati, a prijaviti se možeš putem online obrasca do 14. svibnja.

 

Program aktivnosti DIYaj dan:

Radionica dizajna – 18. i 20. svibnja (17h)

Dizajnerica Ena Jurov u ovoj radionici sudionike će upoznati s temeljnim teorijskim postavkama dizajna plakata te specifičnostima izrade plakata u tehnici sitotiska. Sudionici će imati priliku zajedno s dizajnericom postaviti okvir za izradu praktičnog rada, odnosno plakata za Splitski pride 2021. Nakon postavljenog okvira, sudionici će uz mentorsku podršku izradit svoju verziju plakata. 

Izbor plakata za tisak – 24. – 31. svibnja

Prijedlozi izrađenih plakata 24. svibnja bit će objavljeni na facebook stranicama Platforme Doma mladih gdje će javnost moći glasati za najbolje radove. Pet radova s najviše glasova bit će otisnuto u tehnici sitotiska u Redakciji u Domu mladih. Glasanje za najbolje plakate bit će otvoreno od 24. do 30. svibnja 2021.

Radionica sitotiska –  8. lipnja (18h)

Tehničar tiskare Redakcija u Domu mladih Joke Keran, kroz praktičan rad na izradi pet odabranih plakata, sudionicima će demonstrirati proces izrade plakata u tehnici sitotiska putem videa. 

Odabir najboljeg plakata za Splitski pride – lipanj

Sudionici DIYaj dana nakon završenih radionica dobit će svoje plakate, a ostatak se donira Split Prideu. 

 

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Sadržaj članka isključiva je odgovornost Platforme Doma mladih.

autor: Kristina Tešija, 06/05/2021

, ,

Vezane objave

Arhiva

SuperUho: Potvrđeni novi izvođači

28/05/2015.

Ovom prilikom SuperUho najavljuje tri nova izvođača nastavljajući niz vrsnih glazbenika kao predstavnika uzbudljvih žanrova – američki popularan bend Merchandise, zagrebačku rock atrakciju Pridjeve kao i šibenski perspektivan dub bend The FogSellers.

15. SARS festival u Sinju

21/07/2017.

Naši dragi S.A.R.S.-ovci 15. put organiziraju festival u gradu nam Sinju. Koga ne bude, neće pričat, a mi zadnji čas najavljujemo.

KLFM Radio škola 2021

29/10/2021.

Upisujemo četvrtu generaciju radio školaraca i školarki! Prijave do subote 6. studenog.

OPEN CALL: Summer Sessions 2020

15/04/2020.

Otvoreni poziv na međunarodnu rezidenciju za umjetnike i dizajnere iz Hrvatske koji se bave umjetnošću i tehnologijom (a mlađi su od 35 godina) !

Tjedna rotacija

Arhiva

SELF ESTEEM / Prioritise Pleasure

SEELENLUFT / Out Of The Woods (2002)

METRONOMY / It’s good to be back

LOUSIAHHH!!! / In Session

FONTAINES D.C. – Live At Kilmainham Gaol (2021)

PORTO MORTO / Portopop