KLFM

Kunst & Liebe Frequency Machine

DIYaj dan / otvorene prijave

Poziv na radionice DIYaj dan – nauči kako izraditi svoj plakat 

Platforma Doma mladih u suradnji s Multimedijalnim kulturnim centrom poziva sve mlade do 25 godina da se prijave na sudjelovanje u besplatnim radionicama izrade plakata koje se provode u sklopu aktivnosti DIYaj dan. Prva radionica će se održati 18. svibnja (utorak) u 18 sati preko Zoom aplikacije. 

DIYaj dan jedna je od pet programskih linija projekta Dan po dan – mladi u kulturi online koji vodi Platforma Doma mladih u suradnji s Multimedijalnim kulturnim centrom. Projekt je sufinanciran sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda, a za cilj ima uključiti mlade u kulturno-umjetničke online programe.

Program aktivnosti DIYaj dan sastoji se od 3 radionice u sklopu kojih ćeš osmisliti i dizajnirati vlastiti plakat, dobiti priliku da tvoj plakat bude izabran za Splitski pride i upoznati se s procesom izrade plakata u tehnici sitotiska.

Prva radionica kreće 18. svibnja u 17 sati, a prijaviti se možeš putem online obrasca do 14. svibnja.

 

Program aktivnosti DIYaj dan:

Radionica dizajna – 18. i 20. svibnja (17h)

Dizajnerica Ena Jurov u ovoj radionici sudionike će upoznati s temeljnim teorijskim postavkama dizajna plakata te specifičnostima izrade plakata u tehnici sitotiska. Sudionici će imati priliku zajedno s dizajnericom postaviti okvir za izradu praktičnog rada, odnosno plakata za Splitski pride 2021. Nakon postavljenog okvira, sudionici će uz mentorsku podršku izradit svoju verziju plakata. 

Izbor plakata za tisak – 24. – 31. svibnja

Prijedlozi izrađenih plakata 24. svibnja bit će objavljeni na facebook stranicama Platforme Doma mladih gdje će javnost moći glasati za najbolje radove. Pet radova s najviše glasova bit će otisnuto u tehnici sitotiska u Redakciji u Domu mladih. Glasanje za najbolje plakate bit će otvoreno od 24. do 30. svibnja 2021.

Radionica sitotiska –  8. lipnja (18h)

Tehničar tiskare Redakcija u Domu mladih Joke Keran, kroz praktičan rad na izradi pet odabranih plakata, sudionicima će demonstrirati proces izrade plakata u tehnici sitotiska putem videa. 

Odabir najboljeg plakata za Splitski pride – lipanj

Sudionici DIYaj dana nakon završenih radionica dobit će svoje plakate, a ostatak se donira Split Prideu. 

 

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Sadržaj članka isključiva je odgovornost Platforme Doma mladih.

autor: Kristina Tešija, 06/05/2021

, ,

Vezane objave

Arhiva

IKS Festival

09/06/2015.

Suvremeni kazališni iskazi, inovativne plesne forme, multimedija, performance, novi cirkus, fluktuirajuće nadstrukture tekstualnog teatra u nezavisnoj sceni lišene modela dramaturških zadatosti, eksplodiraju upravo u proizvodnji novih znakova i jedne potpuno drugačije postmilenijske kazališne semiotike – to su tek naznake onoga što vam može pružiti ovogodišnji IKS Festival!

Franko Bušić: promocija zbirke ‘Sred pušaka i krušaka dugoušaka’

16/10/2016.

Pozivamo Vas na promociju zbirke pjesama Franka Bušića, “Sred pušaka i krušaka dugoušaka” u ponedjeljak, 17. listopada u 20.30 sati u prostoru Academia Cluba Ghetto

Gracin

24/05/2017.

Chilton Bar, Split, 26/5/2017 od 21.30 do 23.59 h

No Borders Orchestra u Laubi

16/09/2019.

Lauba će u petak 20. rujna ugostiti ansambl No Borders Orchestra, jedinstveni glazbeni projekt koji čine najbolji profesionalni glazbenici iz…

Tjedna rotacija

Arhiva

NU GENEA / Bar Mediterraneo

MOLOKO / Things to Make and Do (2000)

THE SMILE / Waving a White Flag

JAYDA G / Dj-Kicks (R)

MILDLIFE / Live from South Channel Island

SEINE / Naizust

playlist

Listen on Online Radio Box! KLFM