KLFM

Kunst & Liebe Frequency Machine

DIYaj dan / otvorene prijave

Poziv na radionice DIYaj dan – nauči kako izraditi svoj plakat 

Platforma Doma mladih u suradnji s Multimedijalnim kulturnim centrom poziva sve mlade do 25 godina da se prijave na sudjelovanje u besplatnim radionicama izrade plakata koje se provode u sklopu aktivnosti DIYaj dan. Prva radionica će se održati 18. svibnja (utorak) u 18 sati preko Zoom aplikacije. 

DIYaj dan jedna je od pet programskih linija projekta Dan po dan – mladi u kulturi online koji vodi Platforma Doma mladih u suradnji s Multimedijalnim kulturnim centrom. Projekt je sufinanciran sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda, a za cilj ima uključiti mlade u kulturno-umjetničke online programe.

Program aktivnosti DIYaj dan sastoji se od 3 radionice u sklopu kojih ćeš osmisliti i dizajnirati vlastiti plakat, dobiti priliku da tvoj plakat bude izabran za Splitski pride i upoznati se s procesom izrade plakata u tehnici sitotiska.

Prva radionica kreće 18. svibnja u 17 sati, a prijaviti se možeš putem online obrasca do 14. svibnja.

 

Program aktivnosti DIYaj dan:

Radionica dizajna – 18. i 20. svibnja (17h)

Dizajnerica Ena Jurov u ovoj radionici sudionike će upoznati s temeljnim teorijskim postavkama dizajna plakata te specifičnostima izrade plakata u tehnici sitotiska. Sudionici će imati priliku zajedno s dizajnericom postaviti okvir za izradu praktičnog rada, odnosno plakata za Splitski pride 2021. Nakon postavljenog okvira, sudionici će uz mentorsku podršku izradit svoju verziju plakata. 

Izbor plakata za tisak – 24. – 31. svibnja

Prijedlozi izrađenih plakata 24. svibnja bit će objavljeni na facebook stranicama Platforme Doma mladih gdje će javnost moći glasati za najbolje radove. Pet radova s najviše glasova bit će otisnuto u tehnici sitotiska u Redakciji u Domu mladih. Glasanje za najbolje plakate bit će otvoreno od 24. do 30. svibnja 2021.

Radionica sitotiska –  8. lipnja (18h)

Tehničar tiskare Redakcija u Domu mladih Joke Keran, kroz praktičan rad na izradi pet odabranih plakata, sudionicima će demonstrirati proces izrade plakata u tehnici sitotiska putem videa. 

Odabir najboljeg plakata za Splitski pride – lipanj

Sudionici DIYaj dana nakon završenih radionica dobit će svoje plakate, a ostatak se donira Split Prideu. 

 

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Sadržaj članka isključiva je odgovornost Platforme Doma mladih.

autor: Kristina Tešija, 06/05/2021

, ,

Vezane objave

Arhiva

Pozdrav Suncu

05/05/2015.

Udruga DADAnti će 07. svibnja u 13 sati na splitskom Voćnim trgu održati performans ”Pozdrav Suncu” koji nema političke pozadine, ne nastoji biti provokativan – nego zabavan i vizualno atraktivan, posebice za turiste. No ujedno postavlja i pitanja: Ima li budućnosti splitske književnosti bez sadašnje splitske književnosti? Može li se graditi buduća splitska književnost ukoliko smo okrenuti samo tradicionalnim književnim vrijednostima?

SuperUho Festival // Last Call

30/07/2014.

Preostalo je još samo četiri dana do početka prvog izdanja SuperUho Festivala koji će se održati od 3. do 5.kolovoza na samom moru na šibenskom pristaništu TEF i plaži Banj. Festival ćemo popratiti i na našem portalu, a nadamo se da će ispuniti naša relativno visoka očekivanja.

Friends Family Forever Vol. 5

25/09/2015.

FFF vol. 5 održati će se u Splitskom klubu JUDINO DRVO. Uvod u sami festival biti će crtanje grafita hardcore tematike u popodnevnim satima (location unknown), a zatim i izložba fotografija STHC kolektiva od 20:00h u Judinom Drvu. U 21:30h počinje koncert.

PET SHOP BOYS / Zadar / 12.8.

30/07/2017.

Najuspješniji pop dvojac u povijesti prvi put nastupa u Dalmaciji. 13 studijskih albuma i 22 top ten hita u gotovo 35 godina dugoj karijeri, pa ti vidi..

Tjedna rotacija

Arhiva

BLACK MIDI / Cavalcade

LCD SOUNDSYSTEM / Sound of Silver (2007)

BAD DAUGHTER / Favourite Game

SUBB-AN / Rebel Rave

NEW ORDER / Live at Alexandra Palace

KOIKOI / Pozivi u stranu