KLFM

Kunst & Liebe Frequency Machine

sammy slabbinck collage

Distances

13:00–15:00 Petak 20.3.2020.

Budite odgovorni, ostanite doma.

Ovog petka ne tražim i ne najavljujem zanimljiva događanja koja se održavaju u Splitu i njegovoj okolini – njih jednostavno nema. Ali, nema razloga da se ne okružimo sadržajem u vlastitom domu, dok smo društveno odgovorni i vlastitim ponašanjem pokušavamo sudjelovati u kontroliranju razvoja cijele situacije koja nas je zadesila. U nastavku teksta donosim vam selekciju sadržaja koji će u vaše domove donijeti osjećaj kao da ste negdje drugo i hranite glad za umjetnošću i kulturom:

 1. Otvorena facebook grupa redakcije za kulturu Radio Studenta Umjetnost dolazi vama u kojoj na dnevnoj bazi možete pronaći pregršt sadržaja vizualne, glazbene, filmske, kazališne i književne prirode.
 2. Splitsko Gradsko kazalište lutaka u petak, 20. ožujka, s početkom u 18 sati, omogućit će svima zainteresiranima da pogledaju predstavu Šporki Špiro i Neposlušna Tonka autorice Olje Savičević Ivančević, u režiji Ivana Plazibata. Nakon premijere u petak, predstava će biti dostupna za besplatno gledanje.
 3. K_ulturizacija, Radio Student i Greta na svojim će facebook stranicama u petak, 20. ožujka s početkom u 19h prenositi koncert zagrebačkog kantautora Rokambol.
 4. U petak, 20. ožujka, s početkom 20h na linku možete slušati lajv svirku Elephant and the Moon.
 5. Zagrebačko kazalište mladih razveseljava nas predstavama u online izdanju. Prva predstava koja je dostupna za gledanje je Čarobni brijeg koju možete pogledati na ovim linkovima: prvi dio, drugi dio. Sljedeća dostupna bit će Kako smo preživjele, nastala prema motivima eseja Slavenke Drakulić. Za link, pratite facebook stranicu ZeKaEm-a.
 6. Festival mediteranskog filma Split i Kino mediteran podijelili su sa svima dvadeset filmova koji su besplatni za gledanje uz promo kod KARANTENA.
 7. Hrvatsko društvo pisaca krenulo je s projektom Dnevnik iz karantene, u okviru kojega će se svakodnevno na web stranici HDP-a objavljivati za ovu priliku nastali tekstovi i/ili video prilozi pisaca − članova HDP-a, ponajprije samostalnih umjetnika. Tekstovi će uključivati klasične dnevničke zapise, prozu, poeziju… a tematski će biti posredno ili neposredno vezani uz nove okolnosti života. Dnevnik iz karantene uređuju Katarina Luketić, Marko Pogačar i Kruno Lokotar.
 8. Ekipa koja stoji iza Zagreb Film Festivala pokrenula je Croatian.film, platformu za promociju profesionalnog hrvatskog kratkometražnog filma na kojoj se besplatno može pogledati više od sto naslova.
 9. Restart poklanja dvadeset dokumentaraca koje možete besplatno gledati uz kod DOKU-IZOLACIJA.
 10. British Council Croatia besplatno je ustupio seriju od pet filmova Five Films for Freedom koji su dostupni za gledanje do 29. ožujka.
 11. Predstavljen je novi festival kratkog filma pod nazivom My Darling Quarantine Short Film Festival koji se ‘održava’ na platformi Talking Shorts. Počevši od ponedjeljka, sljedeća četiri tjedna na tjednoj će bazi biti predstavljen program od sedam kratkih filmova na temu distopije, a publika će moći glasati za najdraži film. Cijela priča ima i društveno odgovornu notu, pa je ekipa iz Talking Shorts pokrenula GoFundMe stranicu za prikupljanje donacija za Doctors Without Borders/ Médecins Sans Frontières (MSF) koji u trenutačnoj situaciji rade na tome da spriječe epidemiju virusa COVID-19 među 42,000 tražitelja azila koji su zarobljeni na grčkim otocima, kao i za radnike, institucije i organizacije u kulturi koji se nalaze pred velikom krizom.
 12. Pariška opera na svojoj će web stranici ponuditi besplatno uživanje u streamingu baleta i opera. Na programu će se tako naći Manon, Don Giovanni, Labuđe jezero, Seviljski brijač, Tribute to Jerome Robbins, Hoffmanove priče, Carmen i ciklus od šest simfonija P. I. Čajkovskog.
 13. Berlinska filharmonija sljedećih mjesec dana besplatno nudi na gledanje i slušanje više od 600 koncerata iz proteklih 10 godina, a tu su i razni dodatni videosadržaji.
 14. Inicijativa Kulturno sportskog kluba Kul Pong i Dizajnerice, koji posljednje tri godine rade na virtualizaciji dječjih slikovnica koje pričaju i ilustriraju djeca, dostupna je na web stranici na kojoj možete čitati i gledati sedam slikovnica.
 15. Projekt Društva za promociju književnosti na novim medijima – Besplatne elektroničke knjige nudi pregršt knjiga koje su besplatne za preuzimanje.
 16. Cirkorama, kolektiv koji se bavi promicanjem cirkuskih umjetnosti, pokrenuo je Kulturan radio – radio za malog čovjeka gladnog kulture, koji je zamišljen kao audio “dnevni boravak” kulturne scene. Također, na njihovom webu možete pogledati i virtualnu izložbu Emotivne kovanice.

Sigurno postoji još pregršt sadržaja, dovoljno je pratiti grupu koja je prva spomenuta na ovoj listi i nema šanse da vam bude dosadno u karanteni. A dok šećete ovim linkovima i birate zanimljiv sadržaj, slušajte Medley playlist od 13h i ne zaboravite da je KLFM vaš prijatelj u izolaciji ;)

 1. Wally Badarou – Chief Inspector (Vine Street)
 2. Cheri – Murphy’s Law
 3. The Five Stairsteps – O-o-h Child
 4. Dizzi Heights – Would I Find Love
 5. Will Sessions & Amp Fiddler – Lost Without You
 6. 100% Pure Poison – Windy C
 7. Don Laka – I Wanna Be Myself
 8. Atlantic Starr – Circles
 9. Bandaid – A Tour in Italy
 10. Starvue – Body Fusion
 11. Masaki Matsubara – Silly Crush
 12. Alan Hawkshaw – Soft Throttle
 13. Serge Gainsbourg – My Lady Heroine
 14. Nina Simone – Funkier Than a Mosquito’s Tweeter
 15. Art Feynman – Slow Down
 16. Franco Chiari – Love Ride To Montecarlo
 17. Kikagaku Moyo – Dripping Sun
 18. Jaseur Boreal – Nu Sur Mon Rocher
 19. John Maus – My Whole World Is Falling Apart
 20. Sumsuch – Give It My All
 21. Mandy Smith – I Just Can’t Wait (The Cool & Breezy Jazz Version)
 22. Betonkust & Palmbomen II – Bart Is Alone Again
 23. Lowrell – Mellow Mellow Right On
 24. Weval – Someday
fotografija: Sammy Slabbinck

autor: Kristina Tešija, 19/03/2020

, , , ,

Vezane objave

Arhiva

Rujno (R)

13:00–15:00 Petak 11.9.2020.

Reprizna emisija iz ciklusa Gradimo Dom zajedno.

Izgubljena KA-EL Arantena

10:00–11:00 Petak 17.4.2020.

Vijesti i prognoza vremena…

Farewell

13:00–15:00 Petak 13.11.2020.

Finalna emisija iz ciklusa GDZ!

Hibernation

10:00–12:00 Petak 17.1.2020.

Plejlista za zimsku hibernaciju. Moondog – Bird’s Lament The Shivas – You Make Me Wanna Die Shannon and the Clams…

Tjedna rotacija

Arhiva

DIIV / Frog in Boiling Water

THE STONE ROSES / The Stone Roses (1989)

KING KRULE / Time For Slurp

Too Slow To Disco

BOB MARLEY & THE WAILERS / Live at the Roxy

GEORGE BENSTON / Bijeli EP

playlist

Listen on Online Radio Box! KLFM