KLFM

Kunst & Liebe Frequency Machine

Rujno

13:00–15:00 Petak 4.9.2020.

Novo izdanje emisije u sklopu projekta Gradimo Dom zajedno

S dolaskom rujna Medley se vraća emisijama u sklopu projekta “Gradimo Dom zajedno” – do kraja studenog čeka vas ukupno osam emisija u kojima ćemo pričati o projektu koji se već drugu godinu provodi u prostoru Doma mladih, a koji je ušao u svoju završnu fazu. Osim priče o projektu, akterima i temama koje projekt obuhvaća, i u ovim ćemo se emisijama osvrnuti i dati glas programima i provoditeljima programskih aktivnosti u projektu. Iako je trenutačna situacija povezana s pandemijom virusa COVID-19 uvelike onemogućila održavanje programskih aktivnosti u zamišljenim formatima i kapacitetima, potrudit ćemo se ugostiti što više aktera i dati glas dobrim inicijativama koje dokazuju da Dom mladih, kao i Split, ne spava već nudi raznolik sadržaj u kulturi usprkos brojnim ograničenjima.

U prvoj, uvodnoj emisiji u drugom dijelu ciklusa imat ćete priliku poslušati najave dvaju festivala koji nas očekuju na različitim lokacijama u Splitu; riječ je o prvom izdanju Festivala neobičnih obitelji i o 25. izdanju Split film festivala. Festival neobičnih obitelji festival je suvremenog cirkusa u organizaciji ROOM 100, a na KLFM-u će nam ga predstaviti Antonia Kuzmanić, umjetnička direktorica festivala, dok će nam novo izdanje Split Film Festivala predstaviti Marin Renić. U sklopu projekta održalo se i novo izdanje Gitarijade u organizaciji udruge Studio 3/4, a u Medleyju ćete imati priliku čuti dojmove organizatora o odazivu izvođača i publike, pobjednicima i nagradama koje su uslijedile.

Osvrnut ćemo se i na događanja u kulturi u Splitu, najaviti ono što nikako ne biste smjeli propustiti, a u studio nam dolaze Petra Smolčić i Vana Bašić koje uz udrugu DVK stoje iza organizacije festivala vizualne kulture KOMBO. S njima ćemo popričati o festivalu, organizaciji i programu, ali i o udruzi koje su dio. Nakon njih, pridružit će mi se svestrani Alen Marić čija je izložba fotografija pod nazivom Teret otvorena prošlog petka u Fotoklubu Split. Alen je inače dio KLFM kolektiva, profesionalni igrač futsala, perspektivni fotograf i novopečeni student Dizajna vizualnih komunikacija na splitskoj Akademiji. S Alenom ćemo popričati o izložbi, ali i o njegovim brojnim drugim hvale vrijednim angažmanima.

Slušajte KLFM u petak od 13h na dobro poznatoj adresi!

autor: Kristina Tešija, 02/09/2020

, , ,

Vezane objave

Arhiva

Outside (R)

13:00–15:00 Petak 15.5.2020.

Još jedna repriza prije povratka u studio.

Damir Duplančić: Izgubljena radio generacija

10:00–12:00 Petak 15.11.2019.

U ovotjednom Medleyu poslušajte snimku s posljednje KLFM Radio škole koja je 4. studenog u Beton kinu ugostila radijskog voditelja…

Filmski

10:00–12:00 Petak 21.6.2019.

Dok je Split još uvijek okupan filmovima u sklopu 12. Festivala mediteranskog filma Split, repriziram jednu playlistu inspiriranu dragim mi…

Lightly

13:00–15:00 Petak 7.8.2020.

Think lightly of yourself and deeply of the world

Tjedna rotacija

Arhiva

L’Impératrice / Tako Tsubo

BADI ASSAD / Chameleon (1998)

ŽEN / Uroni u san

FRIENDLY FIRES / Bugged Out!

BRYAN FERRY / Live at the Royal Albert Hall

PITAJ KLINCE / Dušice