KLFM

Kunst & Liebe Frequency Machine

Rujno

13:00–15:00 Petak 4.9.2020.

Novo izdanje emisije u sklopu projekta Gradimo Dom zajedno

S dolaskom rujna Medley se vraća emisijama u sklopu projekta “Gradimo Dom zajedno” – do kraja studenog čeka vas ukupno osam emisija u kojima ćemo pričati o projektu koji se već drugu godinu provodi u prostoru Doma mladih, a koji je ušao u svoju završnu fazu. Osim priče o projektu, akterima i temama koje projekt obuhvaća, i u ovim ćemo se emisijama osvrnuti i dati glas programima i provoditeljima programskih aktivnosti u projektu. Iako je trenutačna situacija povezana s pandemijom virusa COVID-19 uvelike onemogućila održavanje programskih aktivnosti u zamišljenim formatima i kapacitetima, potrudit ćemo se ugostiti što više aktera i dati glas dobrim inicijativama koje dokazuju da Dom mladih, kao i Split, ne spava već nudi raznolik sadržaj u kulturi usprkos brojnim ograničenjima.

U prvoj, uvodnoj emisiji u drugom dijelu ciklusa imat ćete priliku poslušati najave dvaju festivala koji nas očekuju na različitim lokacijama u Splitu; riječ je o prvom izdanju Festivala neobičnih obitelji i o 25. izdanju Split film festivala. Festival neobičnih obitelji festival je suvremenog cirkusa u organizaciji ROOM 100, a na KLFM-u će nam ga predstaviti Antonia Kuzmanić, umjetnička direktorica festivala, dok će nam novo izdanje Split Film Festivala predstaviti Marin Renić. U sklopu projekta održalo se i novo izdanje Gitarijade u organizaciji udruge Studio 3/4, a u Medleyju ćete imati priliku čuti dojmove organizatora o odazivu izvođača i publike, pobjednicima i nagradama koje su uslijedile.

Osvrnut ćemo se i na događanja u kulturi u Splitu, najaviti ono što nikako ne biste smjeli propustiti, a u studio nam dolaze Petra Smolčić i Vana Bašić koje uz udrugu DVK stoje iza organizacije festivala vizualne kulture KOMBO. S njima ćemo popričati o festivalu, organizaciji i programu, ali i o udruzi koje su dio. Nakon njih, pridružit će mi se svestrani Alen Marić čija je izložba fotografija pod nazivom Teret otvorena prošlog petka u Fotoklubu Split. Alen je inače dio KLFM kolektiva, profesionalni igrač futsala, perspektivni fotograf i novopečeni student Dizajna vizualnih komunikacija na splitskoj Akademiji. S Alenom ćemo popričati o izložbi, ali i o njegovim brojnim drugim hvale vrijednim angažmanima.

Slušajte KLFM u petak od 13h na dobro poznatoj adresi!

autor: Kristina Tešija, 02/09/2020

, , ,

Vezane objave

Arhiva

Kostis Pavlou

Togetherness

13:00–15:00 Petak 10.4.2020.

I ovog petka zajednica progovara – još jedan Medley posvećen svim glasovima iz karantene.

Alma Haser

Mentalna higijena

10:00–12:00 Petak 12.10.2018.

Rituali za održavanje mentalne higijene. Između ostalog, i muzika.

U društvu s Illes Balears

18:00–19:00 Subota 9.10.2021.

Prekidamo redoviti subotnji program i javljamo se uživo iz studija u društvu dragih Illes Balears!

I opet jesen

10:00–12:00 Petak 22.9.2017.

Evo je, samo što nije! U ovotjednom Medleyu dočekujemo jesen (ili YESen!) i lakše dišemo; što od smanjenih gužvi, što…

Tjedna rotacija

Arhiva

SAULT / 11

INXS / Kick (1987)

MORRISSEY / Rebels Without Applause

EAGLES & BUTTERFLIES / Feel My Bicep

10,000 MANIACS / MTV Unplugged

Nenad Vilović / Prizma (2022)

playlist

Listen on Online Radio Box! KLFM