KLFM

Kunst & Liebe Frequency Machine

Creedence Clearwater Revival

20:00–22:10 Subota 13.2.2021.

Sjećate li se sastava enigmatičnog imena CCR? Johna Fogertyja i drušiva?

Jedno od ne baš zaboravljenih ali zato manje poznatih imena na glazbenoj sceni šezdesetih i sedamdesetih godina prošlog stoljeća – Creedence Clearwater Revival, predvođeni karizmatičnim Johnom Fogertyjem!

Stilski ih je teško svrstati ali svedimo to pod nazivnik dobri stari rock. Najlakše ih se pamti po hitovima, ili bolje kazati po klasicima poput Susie Q, Bad Moon Rising i da ne nabrajamo – uostalom, čeka vas emisija koja je hibrid studijskog i koncertnog materijala, Dakle, dame i gospodo, CCR ove subote u emisiji eXit!

 

 

autor: Vjeran Stojanac, 12/02/2021

, ,

Vezane objave

Arhiva

Experiment II: And Also the Trees / Bauhaus / Chameleons UK

25/02/2012.

Nalik emisiji od prije tri tjedna, i danas ćemo vrludati labirintima britanskog post-punka, no sa naglaskom na ne ona urbana područja, već na male industrijske gradiće i ruralne sredine!

Road Movies II

03/06/2016.

Road Movie – te se dvije riječi stapaju u jedan pojam te iniciranima pobuđuju slike praznih prenoćišta, sumornih zalazaka sunca, stopiranja, izgubljenih ljubavi, nedostatka volje i definiranog cilja… Ili je barem takav stereotip uvriježen. No, posebno je zanimljivo kako je upravo “film ceste” više od ikojeg drugog žanra povezan, praktički isprepleten s popularnom glazbom i doslovno neodvojiv od nje. Ukoliko vas ova tema zanima, pročitajte najavu te preslušajte pripadno izdanje emisije eXit!

Joe Henry

20:00–23:00 Subota 6.5.2017.

Uistinu, tko je Joe Henry?

nastavak: My Bloody Valentine – Live in London, 12/03/2013

09/08/2013.

A da sve ne ostane na repriziranju prošlogodišnjih emisija, KLFM vam donosi dašak ambijenta sa Terraneo festivala. Istina, ovaj je koncertni zapis star skoro pola godine, i dolazi iz Londona a ne Šibenika, no navalni zvučni zid je sličan – veličanstven i nenadjebiv!

Tjedna rotacija

Arhiva

GAZ COOMBES / Turn The Car Around

PAPA WEMBA / Emotion (1995)

FEVER RAY / Kandy

TRAUMER / fabric promo

RICHARD HAWLEY / Live at Halifax Piece Hall

REX ILUSIVII / Disillusioned! (1987)

playlist

Listen on Online Radio Box! KLFM