KLFM

Kunst & Liebe Frequency Machine

Četvrto državno prvenstvo Hrvatske u slam poeziji

Klub Močvara, Zagreb, 1. srpnja 2018.

Prvog srpnja 2018. u zagrebačkom klubu Močvara održano je Četvrto državno prvenstvo Hrvatske u slam poeziji. Nositelj projekta po pozivu europske slam federacije je DADAnti – Udruga za promicanje Eksperimentalne Umjetnosti, Split u suradnji s udrugom URK iz Zagreba. Voditelj projekta Franko Bušić, voditelji programa Mario Kovač i Bruno Tomašić. Stručni žiri: Franko Bušić (Split), Mario Kovač (Zagreb) (kojeg je zamijenio Bruno Tomašić), Zdenko Franjić (Zagreb), te troje nasumice odabranih posjetitelja iz publike.

Kriterije natječaja zadovoljilo je 16 kandidata iz Zagreba, Splita, Zadra, Šibenika, Samobora, Popovače i Čakovca dok su ostali pjesnici predstavili svoju poeziju u OPEN MIC dijelu programa. Za glazbeni dio programa bio je zadužen zagrebački free rock sastav Radost!

Glasovi su bili izjednačeni, pa su se finalisti borili u više krugova. Nakon tri kruga natjecanja pobijedila je mlada Splićanka (rođ. 1996.), Stilda Roguljić. Na drugom, trećem i četvrtom mjestu završili su: Željko Barišić iz Splita (pobjednik 1. Prvenstva), Roberto Vodanović iz Zadra (pobjednik 3. Prvenstva) i Marijo Krajinović iz Splita. Iako je Grad Split odbio sufinancirati udrugu DADAnti u 2018. Stildi Roguljić isplaćen je autorski honorar u iznosu od 5.000 kuna, ali uz obvezujući Ugovor o namjenskom trošenju honorara, tj. Stildi honorar treba poslužiti za troškove putovanja u Mađarsku, gdje će na Europskom slam prvenstvu koncem 2018. predstavljati Hrvatsku.

Projekt je realiziran uz financijsku podršku Ministarstva kulture Republike Hrvatske i Grada Zagreba.

autor: Vjeran Stojanac, 03/07/2018

, ,

Vezane objave

Arhiva

PROGRESSIVE METAL ATRAKCIJA DREAM THEATRE PONOVO U ZAGREBU

08/12/2013.

Dream Theatre 3. veljače ponovo dolaze u Zagreb nakon šest godina kada su održali nezaboravan koncert u prepunoj dvorani Doma Sportova!

Pete Rock & CL Smooth LIVE

19:00–2:00 Srijeda 1819.10.2017.

Jedan od najutjecajnijih dvojaca iz zlatne ere hip-hopa, Pete Rock i CL Smooth dolaze u Zagreb u The Garden Brewery, u srijedu 18. listopada 2017.

Friends, Family, Forever fest vol.6

21:00–0:00 Subota 12.10.2016.

Šesti po redu FRIENDS FAMILY FOREVER festival je pred nama. Puno strpljenja, strasti i želje, volje, trebalo je kao i uvijek do sada.

Roger Waters – The Wall; stadion Poljud, Split

24/07/2013.

Dugo očekivano uprizorenje Watersovog ‘The Walla’ na splitskom Poljudu potvrdilo je pretpostavku da se djelo namjenjeno dvoranskom izvođenju jako teško transformira po stadionskom obrascu. No, većini prisutnih to nije smetalo, Pravi se problem krije negdje drugdje, točnije u namjerama Rogera Watersa da od djela koje izvorno opisuje njegovo duševno rastrojstvo, razvod, probleme sa kolegama u bendu itd napravi antiglobalistički i antiratni spomenik samome sebi.

Tjedna rotacija

Arhiva

HELADO NEGRO / Far In

THE PRODIGY / Music For The Jilted Generation (1994)

METRONOMY / It’s good to be back

LOUSIAHHH!!! / In Session

FONTAINES D.C. – Live At Kilmainham Gaol (2021)

PORTO MORTO / Portopop