KLFM

Kunst & Liebe Frequency Machine

Četvrto državno prvenstvo Hrvatske u slam poeziji

Klub Močvara, Zagreb, 1. srpnja 2018.

Prvog srpnja 2018. u zagrebačkom klubu Močvara održano je Četvrto državno prvenstvo Hrvatske u slam poeziji. Nositelj projekta po pozivu europske slam federacije je DADAnti – Udruga za promicanje Eksperimentalne Umjetnosti, Split u suradnji s udrugom URK iz Zagreba. Voditelj projekta Franko Bušić, voditelji programa Mario Kovač i Bruno Tomašić. Stručni žiri: Franko Bušić (Split), Mario Kovač (Zagreb) (kojeg je zamijenio Bruno Tomašić), Zdenko Franjić (Zagreb), te troje nasumice odabranih posjetitelja iz publike.

Kriterije natječaja zadovoljilo je 16 kandidata iz Zagreba, Splita, Zadra, Šibenika, Samobora, Popovače i Čakovca dok su ostali pjesnici predstavili svoju poeziju u OPEN MIC dijelu programa. Za glazbeni dio programa bio je zadužen zagrebački free rock sastav Radost!

Glasovi su bili izjednačeni, pa su se finalisti borili u više krugova. Nakon tri kruga natjecanja pobijedila je mlada Splićanka (rođ. 1996.), Stilda Roguljić. Na drugom, trećem i četvrtom mjestu završili su: Željko Barišić iz Splita (pobjednik 1. Prvenstva), Roberto Vodanović iz Zadra (pobjednik 3. Prvenstva) i Marijo Krajinović iz Splita. Iako je Grad Split odbio sufinancirati udrugu DADAnti u 2018. Stildi Roguljić isplaćen je autorski honorar u iznosu od 5.000 kuna, ali uz obvezujući Ugovor o namjenskom trošenju honorara, tj. Stildi honorar treba poslužiti za troškove putovanja u Mađarsku, gdje će na Europskom slam prvenstvu koncem 2018. predstavljati Hrvatsku.

Projekt je realiziran uz financijsku podršku Ministarstva kulture Republike Hrvatske i Grada Zagreba.

autor: Vjeran Stojanac, 03/07/2018

, ,

Vezane objave

Arhiva

Radio Dan&Noć 2019

18:00–4:00 Subota 30.11–1.12.2019.

Događanje koje smatramo nekakvom radijskom rođendanskom festom i krunom godišnjih aktivnosti. Radio Dan&Noć, ovu godinu na samom rubu studenog, opet sa zanimljivim teoretskim i praktičnim dijelom.

EXIT festival

06/06/2014.

Mjesec dana je ostalo do petnaestog izdanja najboljeg evropskog festivala. U jedinstvenom ambijentu novosadske Petrovaradinske tvrđave očekuje nas veličanstvena Dance arena, opaki X – bass program na Main stageu, headlineri..a nakon svega toga i Sea dance festival na crnogorskoj plaži Jaz. . Informirajte se na exitfest.org

Grad na rubu katastrofe 19

17/09/2019.

GradOdrasta, neformalna inicijativa splitskih arhitekata, urbanista i aktivista, organizira trodnevni seminar “Grad na rubu katastrofe 19” koji će se održati…

Izvedbeni kolaž

19/05/2020.

Četverodnevni program Izvedbenog kolaža, predstavljačkog programa izvedbenih i multimedijalnih radova autora i autorica iz Splita, Zagreba i Zadra, održat će se online.

Tjedna rotacija

Arhiva

MIDWIFE / Luminol

JORGE BEN / A Tábua de Esmeralda (1974)

SAINT ETIENNE / Pond House

KHRUANGBIN / LateNightTales

BONOBO / The North Borders Tour (2014)

SIKTER / My Music (2005)