KLFM

Kunst & Liebe Frequency Machine

Četvrto državno prvenstvo Hrvatske u slam poeziji

Klub Močvara, Zagreb, 1. srpnja 2018.

Prvog srpnja 2018. u zagrebačkom klubu Močvara održano je Četvrto državno prvenstvo Hrvatske u slam poeziji. Nositelj projekta po pozivu europske slam federacije je DADAnti – Udruga za promicanje Eksperimentalne Umjetnosti, Split u suradnji s udrugom URK iz Zagreba. Voditelj projekta Franko Bušić, voditelji programa Mario Kovač i Bruno Tomašić. Stručni žiri: Franko Bušić (Split), Mario Kovač (Zagreb) (kojeg je zamijenio Bruno Tomašić), Zdenko Franjić (Zagreb), te troje nasumice odabranih posjetitelja iz publike.

Kriterije natječaja zadovoljilo je 16 kandidata iz Zagreba, Splita, Zadra, Šibenika, Samobora, Popovače i Čakovca dok su ostali pjesnici predstavili svoju poeziju u OPEN MIC dijelu programa. Za glazbeni dio programa bio je zadužen zagrebački free rock sastav Radost!

Glasovi su bili izjednačeni, pa su se finalisti borili u više krugova. Nakon tri kruga natjecanja pobijedila je mlada Splićanka (rođ. 1996.), Stilda Roguljić. Na drugom, trećem i četvrtom mjestu završili su: Željko Barišić iz Splita (pobjednik 1. Prvenstva), Roberto Vodanović iz Zadra (pobjednik 3. Prvenstva) i Marijo Krajinović iz Splita. Iako je Grad Split odbio sufinancirati udrugu DADAnti u 2018. Stildi Roguljić isplaćen je autorski honorar u iznosu od 5.000 kuna, ali uz obvezujući Ugovor o namjenskom trošenju honorara, tj. Stildi honorar treba poslužiti za troškove putovanja u Mađarsku, gdje će na Europskom slam prvenstvu koncem 2018. predstavljati Hrvatsku.

Projekt je realiziran uz financijsku podršku Ministarstva kulture Republike Hrvatske i Grada Zagreba.

autor: Vjeran Stojanac, 03/07/2018

, ,

Vezane objave

Arhiva

Panel diskusija o Centru za mlade

11:00–12:00 Utorak 30.10.2018.

Na panel diskusiji  gostovat će predstavnici pet hrvatskih Centara za mlade koji će prezentirati svoja iskustva, druge zainteresirane sudionike upoznati…

Online diskusija “ISKUSTVO RADA U DIZAJNU”

13:00–15:00 Četvrtak 16.7.2020.

Tema treće tribine u sklopu serijala Dizajn – upitnik je Iskustvo rada u dizajnu, a gostovat će Dejan Dragosavac Ruta i…

Metno festival 2019.

18/06/2019.

Međunardni etno festival Metno i ovoga ljeta održat će se u Makarskoj 21. i 22. lipnja, a kao i dvije…

Matija Habijanec/The Marshmallow Notebooks – kapela Sv. Nikole, Marjan

28/07/2014.

Stotinjak metara iznad prve marjanske Vidilice je smješten omanji plato s crkvicom Sv. Nikole. Taj je minunalistički prirodni amfiteatar poslužio kao pozornica nenajavljenog, poluprivatnog koncerta Matije Habijaneca, iza kojeg stoji projekt poznat pod imenom The Marshmallow Notebook. Svoje doživljaje s tog konspirativnog noćnog nastupa u priloženom tekstu iznosi Tomislav Gracin, predvodnik klana štovatelja dinosaurusa i kauboja(tzv. “mamuzari”) u KLFM-ovom konzervativnom krilu!

Tjedna rotacija

Arhiva

ROBOHANDS / Violet

JAPAN / Quiet Life (1979)

KUTIMAN FT. DEKEL / My Everything

KHRUANGBIN / LateNightTales (R)

SUMMER OF SOUL /…or, When the Revolution Could Not Be Televised

METAMUSIC PRODUCTION / Remix of identity 7

playlist

Listen on Online Radio Box! KLFM