KLFM

Kunst & Liebe Frequency Machine

BOYS BOYS BOYS — SABMARINE plesna predstava

Boys Boys Boys suvremena je plesna predstava koja na pozornicu postavlja plesače koji istražuju svoje tijelo i propitkuju maskulinitet u odnosu na društvo unutar kojeg egzistiraju. Izvođači kroz proces ulaze u prostor intimnog i privatnog, a zatim se na sceni poigravaju s istraženim formama i tjelesnostima vlastitih maskulinih i femininih pojava i obilježja. Prigrlivši stereotipne rodne uloge, kroz plesni se jezik s istima obračunavaju, a rodnu normativnost koriste isključivo kao materijal koji im u izvedbi nudi širok spektar plesnih mogućnosti.
Postavljajući femininost i maskulinost kao jednako prisutnu na muškom tijelu, njihovo zrcaljenje i redefiniranje nam je ponudilo zanimljiv prostor za istraživanje plesačkog tijela. Osim rodno-tjelesnih pitanja kojima smo se bavili u samom istraživanju i u samoj izvedbi, ova predstava se nameće kao bitna pojava na plesnoj sceni. Uzimajući samo muškarce u izvedbeni tim direktno kritiziramo društvo u kojem je ples rezerviran isključivo za žene. Kakvo je to društvo u kojem su neke aktivnosti rezervirane samo za jedan rod, a svako istupanje iz nametnutih očekivanja se diskriminira?

KOREOGRAFIJA: Mateja Miković
DRAMATURGIJA: Espi Tomičić
IZVOĐAČI Endi Schrotter, Karlo Topolovec i Mario Nebosenko
KOSTIMOGRAFIJA Nika Čuić
DIZAJNER RASVJETE Ivan Lušičić Liik

Udruga SABMARINE i danas promiče zdravu zajednicu u kojoj su svi prihvaćeni i ravnopravni te u kojoj svi imaju mogućnost umjetničko kulturno djelovati. Pristupi tabu temama polaze iz potrebe za inovacijom, a ciljevi se postižu angažmanom mladih, afirmiranih te progresivnih umjetnika koji u svom umjetničkom stvaralaštvu pružaju otklon društveno nametnutim normama i konvencijama.
Prekretnica u našem stvaralaštvu bio je projekt “Drive in kultura” održan u svibnju 2020. godine kao prvo javno okupljanje nakon potpune blokade grada uslijed pandemije koronavirusa. Od ovog trenutka SABMARINE djeluje kao produkcijska kuća s ciljem pokretanja novih projekata, afirmiranja autora, ostvarivanja umjetničkih ideja i zamisli, a pritom odrednice i teme na koje smo bili fokusirani kao udruga, implementiramo i danas. Naš je cilj od samog početka bio postati integrirana, široko utemeljena produkcijska kuća i regionalna polazišna točka u kreiranju, proizvodnji, distribuciji, licenciranju i marketingu svih oblika umjetnosti i zabave te povezanih poslova. SABMARINE pritom želi biti oslonac mladenačkoj snazi, želji i euforiji, hrabrosti, ali i kvaliteti.

Ulaznice po pretprodajnoj cijeni možete kupiti online preko sustava Adriaticket te na prodajnim mjestima:
Dancing Bear — Dioklecijanova 6
Tisak Media Split — Vukovarska 207

Ulaznice će biti dostupne i na dan izvedbe sat vremena prije početka događanja.

autor: Kristina Tešija, 11/06/2023

, , , , , ,

Vezane objave

Arhiva

Uskoro počinje novi Platformat!

21/09/2023.

Jedanaesto izdanje festivala nezavisne kulture PLATFORMAT održat će se od 4. do 7. listopada u Domu mladih Split.

Agnostic Front @ Viva la Pola! fest 2019

09/08/2019.

SRIJEDA, 14.8.2019. KLUB ULJANIK, OPEN – AIR VIVA LA POLA! fest 2019 AGNOSTIC FRONT (New York, USA) + KRYN (Rijeka)…

Šakan festival

31/07/2018.

Deset nas dana dijeli od trećeg izdanja Šakan festivala u Brelima Festival će se održati 10. i 11. kolovoza na…

Radio Out of the box (radionica) / Indirekt (festival neovisne rock glazbe)

19/11/2013.

Zadnja ovogodišnja radionica će na specifičan način podvući crtu i rezimirati postignuto, te dati ukupni prikaz u motive, filozofiju, način rada i cijeli proces postavljanja i pokretanja online community radio postaje, uz minimalne financijske, tehničke i ljudske resurse. Polaznici će doznati što je community radio, koja je svrha postojanja u ‘online’ i FM segmentu, što je potrebno za pokretanje takvog radija, te kako isti može funkcionirati u zakonskim, pravnim i financijskim okvirima.

Tjedna rotacija

Arhiva

JAMES BLAKE / Playing Robots Into Heaven

SPOON / Ga Ga Ga Ga Ga (2007)

ENGLISH TEACHER / The World’s Biggest Paving Slab

DJ SEINFELD / DJ-Kicks

BAND OF HORSES / Acoustic At The Ryman

NEMANJA / Voodoo Beat (R)

playlist

Listen on Online Radio Box! KLFM