KLFM

Kunst & Liebe Frequency Machine

Alba gu bràth

10:00–12:00 Četvrtak 19.12.2019.

In the EU membership referendum held on 23 June 2016, all thirty-two council areas in Scotland voted by a majority for the UK to remain a member of the EU.

Kažu da u svako zlu ima nekaj dobrega. Nakon tri godine porođajnih mika Brexit će konačno biti realiziran. Na tugu ili radost, ovisno o percepciji. Osobno bih volio da UK ostane u EU, barem zbog nekih dragih ljudi, ali  kad vidim njuške jednog Michaela Govea, Jacoba Reesa-Mogga, Nigela Faragea i Borisa Johnsona (ovu zadnju dvojku bi trebalo deportirat doma u Francusku odnosno Tursku), shvaćam gospođu Sturgeon i štovane SNP-ovce koji izgleda spremaju referendum o neovisnosti i posljedičnom ostanku unutar Europske Unije.

(intro: The Corries . Flower Of Scotland)
01 Simple Minds – Theme For Great Cities
02 Telstar Ponies – Maya
03 The Jesus And Mary Chain – Nine Million Rainy Days
04 Mogwai – White Noise
05 Snow Patrol – Chasing Cars
06 The Skids – Out Of Town
07 The Soup Dragon – Forever Yesterday
08 Bay City Rollers – Only Wanna Be With You
09 Belle & SEbastian – This Is Just A Modern Rock Song
10 Primal Scream – Loaded
11 Codeine Velvet Club – Time
12 Travis – I Love You Anyways
13 Big Country – In A Big Country
14 The Bluebells – I’m Falling
15 The Pastels – Baby You Are Just You
16 Belle & Sebastian – Expectations
17 Incredible String Band – The Mad Hatter’s Song
18 Waterboys – The Stolen Child
19 Simple Minds – Sweat In Bullet
20 Arab Strap – Last Orders
21 The Jesus And Mary Chain – 33 1/3
22 Malcolm Middleton – Loneliness Shines
23 Telstar Ponies – Last Outpost

Nije to bio moj prvi okršaj sa eurosecenionistima. Prva je emisija iz kontigenta Soda Fountaina emitirana 22. lipnja 2016., dan prije održavanja zlosretnog referenduma, a reprizirana je 22. studenog 2018., desetak dana prije događaja kojeg nazivam životnim potopom (neću sad o privatnim stvarima).

Evo kako je to izgledalo: studeni 2018.

A prije toga je bio i ovaj ljetnji rezime, srpanj 2016., dani koji su unatoč globalnim sranjima bivali izuzetano lijepi i sretni…

No vratimo se Škotskoj. Na tom UK Titaniku koji poprilično podsjeća na Jugoslaviju početkom devedesetih nemate više što tražiti. Brod će tonuti dok će Boris   svirati divan, duduk ili zurne. Samo hrabro! Pripadate Europi na koncu!

Alba gu bràth!

autor: Vjeran Stojanac, 17/12/2019

Vezane objave

Arhiva

Panem et Circenses, oder Die Traurigkeit des Clowns

06/09/2016.

Koilko nam god pojmovi cirkusa, kabarea i varijeta izlgedali pompozno svijetli i zabavni, nemojmo zaboraviti da pojedinci koji nas u tim prigodama “uveseljavaju” u svojoj duši nose bezbrojne ožiljke, te da je njihova vizija svijeta miljama daleko od tog lažnog, natapiranog sjaja pozornice. Nije to ništa novo, no može li se slična formula primjeniti i na etablirane veličine na kruni popularne glazbene scene? Što god mislili, odgovor je DA. Ukoliko pak ne vjerujete, ovotjedno će vas izdanje emisije Soda Fountain definitivno razuvjeriti!

California Stars

06/04/2016.

Ukoliko se određeni model pokaže uspješnim, zašto ga ne iskoristiti još pokoji put? Upravo tako – mnoštvo pozitivnih rekacija na prošlotjedno izdanje Soda Fountaina, koje se tematski bavilo državom Texas (odnosno teksaškim glazbenim naslijeđem ali i Texasom kao temom glazbenih brojeva), dovelo je do svojevrsnog sequela, pa se ovog tjedna bavimo Kalifornijom!

Soda Fountain goes Disco!

08/06/2016.

Da, dobro ste pročitali! Ovog se tjedna vraćamo na plesne podije sedamdesetih i osamdesetih. Razlog? Eklektička narav ove emisije i KLFM-a općenito. Uživajte!

Into the Realm of Dreams Again

10:00–12:00 Četvrtak 14.6.2018.

Šum kiše u svitanje, zvuk uspavanki i glazbene kutije, snovi na granici noćnih mora… sve se to može svesti pod pojam bijega iz sivila realnosti! Eto tu leži dodirna točka snova i glazbe!

Tjedna rotacija

Arhiva

THE ANTLERS / Green to Gold

PREFAB SPROUT / From Langley Park to Memphis (1988)

MOCKY / Bora!

The Martinez Brothers / fabric presents

Jethro Tull part 1

SACHER / Biser, Ambra, Jantar (2019.)