KLFM

Kunst & Liebe Frequency Machine

ZOO WEE – Electronic Music And Guitar Treatment

Chillton Bar Split, 28/12/2016., 21.30 – 23.59 h

Nikola Radman jedan je od zanimljivijih splitskih glazbenika. Dobro ga poznaju oni koji pamte bend Rumpelstinski koji je djelovao na sceni krajem 80-ih i kroz 90-te godine prošlog stoljeća. Njihova muzika bila je na tragu post-punka i dark wavea (na ovim prostorima možda najbliže onome što su radili EKV, Šarlo Akrobata…), sa originalnim autorskim materijalom, a kao i mnogi drugi splitski bendovi nisu nikad snimili album (njihove demo i live snimke možete pronaći na bandcampu).
Osim u Rumpelstinskom u kojem je radio autorske stvari te osim gitariste bio i glavni vokal, Nikola je surađivao između ostalog i sa Svetom Dalmatinskim (u bendu Orkestar surove realnosti i Ekskurzija poljoprivredne škole), Damirom Urbanom & 4 (album Žena dijete) i Pips, Chips & Videoclips (album Drveće i rijeke) te je gostovao a nekad i bio i pridruženi član na koncertima bendova No Comment , Rapa Nui, Zidar Betonski, Ilija i Zrno Žita

Radmanov suradnik DJ u ovom projektu je Gildo Bavčević koji je javnosti možda poznatiji kao multimedijalni umjetnik i performer angažiranog izričaja. Neki od poznatijih njegovih radova su dokumentarni film Mreža solidarnosti, video performans Plastični čovjek stroj, te ciklus radova Sitniš u kojem problematizira odnos čovjeka i novca. Paralelno se bavi i glazbom, produkcijom glazbe, snimanjem i dizajnom zvuka. Već preko 15 godina djeluje kao DJ, a uz Vinka Barića čini autorsku jezgru splitskog elektro-punk benda Porno suicid.
Nikola i Gildo započeli su ovu suradnju negdje 2010., a glazba koju stvaraju netipičan je spoj elektronske glazbe i raznovrsnih gitarističkih manirizama. Fluidni beatovi, loopovi i sampleovi miješaju se tako sa funky-jem, James Bond temama, soundscapeovima i gitarskim tretmanima na tragu Roberta Frippa i Adriana Belewa, dijelovima iz pjesama Rumpelstinskog te raznim drugim sastojcima… rezultat svega je dinamičan i kaleidoskopski zvučni mix, s upornim transformirajućim repetitivnim ritmom koji stvara atmosferu pravog partyja.

autor: Vjeran Stojanac, 27/12/2016

, ,

Vezane objave

Arhiva

Izgradi platformu: Dom mladih – Radionica Urbanistička početnica i otvorena diskusija

02/12/2014.

U sklopu izložbe Izgradi platformu : Dom mladih MKC Split, Platforma Doma mladih i Platforma 9,81 pozivaju Vas 4.12.2014: od 16.30h na radionicu Urbanistička početnica sa temom Dom mladih – moguće budućnosti, te od 19.30h na otvorenu diskusiju sa temom Sadržaji novih kulturno-društvenih centara.

Cirkulacija 2: Socijalne skulpture (Galerica, Makarska)

17/10/2013.

17. i 18. listopada u prostoru makarske Galerice će platforma Cirkulacija 2 održati radionicu izrade elektroničkih instrumenata, te performans u suradnji s Boštjanom Čadežom i LInom Ricom.

Karlo B. Nowack: ZABORAV HLADNE KLIME

15/10/2015.

Zbirka poezije Karla B. Nowacka ZABORAV HLADNE KLIME je objedinjana iz njegovih dviju zbirki KURBE & KURBETINE i VESELA STRANA MOGUĆEG LUDILA, kao i pjesama kojih je bilježio na papiru. To je njegovo prvo tvrdouvezano izdanje, a biti će promovirano u ponedjeljak, 19. listopada 2015., u splitskom klubu Ghetto s početkom u 20.30 h.

Doctor Who: a dvanaesta inkarnacija najdražeg nam Time Lorda jest…

04/08/2013.

PETER CAPALDI !!!

Tjedna rotacija

Arhiva

SAULT / Untitled (Black Is)

ENNIO MORRICONE ‎/ Così Come Sei (1978)

DENT MAY / I Could Use A Miracle

Too Slow To Disco

JAPAN / Oil on Canvas (1983)

Kampanari / Kampanari EP