KLFM

Kunst & Liebe Frequency Machine

ZOO WEE – Electronic Music And Guitar Treatment

Chillton Bar Split, 28/12/2016., 21.30 – 23.59 h

Nikola Radman jedan je od zanimljivijih splitskih glazbenika. Dobro ga poznaju oni koji pamte bend Rumpelstinski koji je djelovao na sceni krajem 80-ih i kroz 90-te godine prošlog stoljeća. Njihova muzika bila je na tragu post-punka i dark wavea (na ovim prostorima možda najbliže onome što su radili EKV, Šarlo Akrobata…), sa originalnim autorskim materijalom, a kao i mnogi drugi splitski bendovi nisu nikad snimili album (njihove demo i live snimke možete pronaći na bandcampu).
Osim u Rumpelstinskom u kojem je radio autorske stvari te osim gitariste bio i glavni vokal, Nikola je surađivao između ostalog i sa Svetom Dalmatinskim (u bendu Orkestar surove realnosti i Ekskurzija poljoprivredne škole), Damirom Urbanom & 4 (album Žena dijete) i Pips, Chips & Videoclips (album Drveće i rijeke) te je gostovao a nekad i bio i pridruženi član na koncertima bendova No Comment , Rapa Nui, Zidar Betonski, Ilija i Zrno Žita

Radmanov suradnik DJ u ovom projektu je Gildo Bavčević koji je javnosti možda poznatiji kao multimedijalni umjetnik i performer angažiranog izričaja. Neki od poznatijih njegovih radova su dokumentarni film Mreža solidarnosti, video performans Plastični čovjek stroj, te ciklus radova Sitniš u kojem problematizira odnos čovjeka i novca. Paralelno se bavi i glazbom, produkcijom glazbe, snimanjem i dizajnom zvuka. Već preko 15 godina djeluje kao DJ, a uz Vinka Barića čini autorsku jezgru splitskog elektro-punk benda Porno suicid.
Nikola i Gildo započeli su ovu suradnju negdje 2010., a glazba koju stvaraju netipičan je spoj elektronske glazbe i raznovrsnih gitarističkih manirizama. Fluidni beatovi, loopovi i sampleovi miješaju se tako sa funky-jem, James Bond temama, soundscapeovima i gitarskim tretmanima na tragu Roberta Frippa i Adriana Belewa, dijelovima iz pjesama Rumpelstinskog te raznim drugim sastojcima… rezultat svega je dinamičan i kaleidoskopski zvučni mix, s upornim transformirajućim repetitivnim ritmom koji stvara atmosferu pravog partyja.

autor: Vjeran Stojanac, 27/12/2016

, ,

Vezane objave

Arhiva

Slayer se vraća u Zagreb na ekskluzivni klupski koncert!

07/06/2013.

Bend koji je i na našem terenu još prije dvije godine nastupao u zagrebačkoj Areni, ovoga će puta svirati za samo 1300 obožavatelja na koncertu u Velikom pogonu zagrebačke Tvornice kulture, u nedjelju 23. lipnja ove godine.

Jakov Labrović u polufinalu „Arte Laguna Prize“ natjecanja

28/01/2013.

Solo rad „split“ Jakova Labrovića, akademskog kipara i umjetničkog voditelja eksperimentalne izvedbene kompanije „Room 100“, odabran je za jednog od…

Doctor Who: a dvanaesta inkarnacija najdražeg nam Time Lorda jest…

04/08/2013.

PETER CAPALDI !!!

Javna tribina – Lokalna kultura pod pritiskom turizma

16/07/2013.

HNK Split & Platforma 9,81 pozivaju Vas na javnu tribinu LOKALNA KULTURA POD PRITISKOM TURIZMA, koja će se u sklopu 59.Splitskog ljeta održati u četvrtak, 18.07.2013. u 21.oo h na Carrarinoj poljani u Splitu.

Tjedna rotacija

Arhiva

KNXWLEDGE / 1988

STEREOLAB / Cobra and Phases Group Play Voltage in the Milky Night (1999)

DIRTY PROJECTORS / Overlord

CARIBOU / Rough Trade Mixtape 2020

Erykah Badu – Live (1997.)

Mayales – svima želim Raj za sve (Aquarius records 1999.)