KLFM

Kunst & Liebe Frequency Machine

ZOO WEE – Electronic Music And Guitar Treatment

Chillton Bar Split, 28/12/2016., 21.30 – 23.59 h

Nikola Radman jedan je od zanimljivijih splitskih glazbenika. Dobro ga poznaju oni koji pamte bend Rumpelstinski koji je djelovao na sceni krajem 80-ih i kroz 90-te godine prošlog stoljeća. Njihova muzika bila je na tragu post-punka i dark wavea (na ovim prostorima možda najbliže onome što su radili EKV, Šarlo Akrobata…), sa originalnim autorskim materijalom, a kao i mnogi drugi splitski bendovi nisu nikad snimili album (njihove demo i live snimke možete pronaći na bandcampu).
Osim u Rumpelstinskom u kojem je radio autorske stvari te osim gitariste bio i glavni vokal, Nikola je surađivao između ostalog i sa Svetom Dalmatinskim (u bendu Orkestar surove realnosti i Ekskurzija poljoprivredne škole), Damirom Urbanom & 4 (album Žena dijete) i Pips, Chips & Videoclips (album Drveće i rijeke) te je gostovao a nekad i bio i pridruženi član na koncertima bendova No Comment , Rapa Nui, Zidar Betonski, Ilija i Zrno Žita

Radmanov suradnik DJ u ovom projektu je Gildo Bavčević koji je javnosti možda poznatiji kao multimedijalni umjetnik i performer angažiranog izričaja. Neki od poznatijih njegovih radova su dokumentarni film Mreža solidarnosti, video performans Plastični čovjek stroj, te ciklus radova Sitniš u kojem problematizira odnos čovjeka i novca. Paralelno se bavi i glazbom, produkcijom glazbe, snimanjem i dizajnom zvuka. Već preko 15 godina djeluje kao DJ, a uz Vinka Barića čini autorsku jezgru splitskog elektro-punk benda Porno suicid.
Nikola i Gildo započeli su ovu suradnju negdje 2010., a glazba koju stvaraju netipičan je spoj elektronske glazbe i raznovrsnih gitarističkih manirizama. Fluidni beatovi, loopovi i sampleovi miješaju se tako sa funky-jem, James Bond temama, soundscapeovima i gitarskim tretmanima na tragu Roberta Frippa i Adriana Belewa, dijelovima iz pjesama Rumpelstinskog te raznim drugim sastojcima… rezultat svega je dinamičan i kaleidoskopski zvučni mix, s upornim transformirajućim repetitivnim ritmom koji stvara atmosferu pravog partyja.

autor: Vjeran Stojanac, 27/12/2016

, ,

Vezane objave

Arhiva

Combichrist – 15.11.2014 – Tvornica Kulture, Zagreb

30/09/2014.

Nedugo nakon inicijalne najave o dolasku jednog od najenergičnijih sastava današnjice u Zagreb,

Autoluminescent – documentary film about Rowland S. Howard

22/04/2017.

Ponedjeljak, 24. travnja 2017. od 21.00 h, Chillton bar, Split

Počinje drugi SuperUho festival!

30/07/2015.

Drugo izdanje SuperUho festivala posjetiteljima će otvoriti vrata u ponedjeljak 3. kolovoza u 10h na Iskon plaži (Banj). Festivalski kamp krenut će s radom u nedjelju 2. kolovoza, kako bi se gosti ugodno smjestili i udomaćili prije službenog početka glazbenog programa na Tvrđavi Sv. Mihovil. Pored brojnih zanimljivih i unikatnih izvođača koji će nastupiti na ovogodišnjem izdanju SuperUho festivala (Einstürzende Neubauten, Flogging Molly, Sun Kil Moon, of Montreal…), posjetitelje očekuje bogat popratni sadržaj koji je najvećim dijelom pažljivo i s ljubavlju kreirao Iskon.

Slim Cessna’s Auto Club

28/09/2016.

Slim Cessna’s Auto Club, country blues gospel bend iz Denvera, dolazi u zagrebačku Tvornicu kulture u subotu 1. listopada 2016. Na premijerni nastup u Hrvatskoj bend dolazi nakon friško objavljenog albuma “The Commandments According to SCAC”.

Tjedna rotacija

Arhiva

MOGWAI / As The Love Continues

HAPPY MONDAYS / Pills ‘n’ Thrills And Bellyaches (1990.)

ORGONE / Basilisk

MR.C / Retro

J MASCIS / Fed Up And Feeling Strange (Live)

GABI NOVAK & ARSEN DEDIĆ ‎/ Gabi & Arsen (1980)