KLFM

Kunst & Liebe Frequency Machine

Zvučni fragmenti Školice

17:00–17:30 Utorak 21.3.2023.

Kulturpunktova novinarska školica jednosemestralni je obrazovni program u sklopu kojeg mladi autori i autorice imaju priliku usvojiti temeljne vještine novinarskog zanata te znanja o ključnim karakteristikama, povijesnom razvoju i procesima kulturnih i umjetničkih praksi koje nastaju prvenstveno u izvaninstitucionalnom kontekstu. Kulturpunktova novinarska školica trenutno je jedini opsežniji program neformalnog novinarskog obrazovanja na temu suvremene kulture i umjetnosti.

Od 2013. godine, potaknuti nedostatkom takvog tipa obrazovnih sadržaja u ponudi formalnih i neformalnih programa, u program Kulturpunktove novinarske školice uvodimo radionicu audio formi. Na njima se polaznice i polaznici upoznaju sa specifičnostima i tehnikama proizvodnje sadržaja (priprema, obrada i strukturiranje sadržaja) za konkretni medij te praktičnim radom: struktura priloga za zvučni medij, tehnike snimanja, oblikovanja, predmontaže i montaže zvuka.

Poigravajući se s raznim oblicima zvuka, ove su godine polaznice uz mentorsku podršku Ljubice Letinić proizvele_i četiri kratka eksperimentalna rada. Podzemni i nadzemni zvukovi grada privukli su Andreu Stanić, pjesmu Oj javore otpjevala je Martina Novosel, filozofske fragmente Heraklita interpretirala je Nika Šintić, dok intimno čitanje poezije donosi Radisav Stijović.

Mentorstvo, montaža i produkcija: Ljubica Letinić

Vizual Kulturpunktovog podcasta: Klasja Habjan

autor: kulturpunkt, 19/03/2023

, , , , , ,

Vezane objave

Arhiva

Soundsystem: napraviti nešto svoje

18:30–19:00 Utorak 16.2.2021.

Razgovor s Robertom Martinovićem (Dr. Obi) i Anjom Nigović (Anja G) donosi priču o soundsystem kulturi i njihovom djelovanju na nezavisnoj glazbenoj sceni u Hrvatskoj.

Improvizacije: João Ferreira

18:30–19:00 Utorak 8.3.2022.

Portugalski pijanist João Ferreira pridružio nam se izvedbama popraćenima razgovorom o jazz obrazovanju, zvuku, interakciji s drugim muzičarima i svojim projektima u Portugalu i Hrvatskoj.

Improvizacije: Filip Runjić

17:00–17:30 Utorak 6.9.2022.

U novoj epizodi bilježimo improvizacije Filipa Runjića uz razgovor posvećen njegovom pristupu vlastitom instrumentu.

Audio vodstvo: Presjek stanja

18:30–19:00 Utorak 25.1.2022.

Lea Anić govori o istraživačkom pristupu izložbenom procesu u Galeriji Prozori, temeljenom na širem kontekstu projekta energetske obnove.

Tjedna rotacija

Arhiva

BRITTANY HOWARD / What Now

RAMONES / Ramones (1976)

ST. VINCENT / Broken Man

RECONDITE / Groove

DARKSIDE / Live at Spiral House

IPPIO PAYO / Talking Birds

playlist

Listen on Online Radio Box! KLFM