KLFM

Kunst & Liebe Frequency Machine

Audio vodstvo: Presjek stanja

18:30–19:00 Utorak 25.1.2022.

Lea Anić govori o istraživačkom pristupu izložbenom procesu u Galeriji Prozori, temeljenom na širem kontekstu projekta energetske obnove.

U novom audio vodstvu umjetnica Lea Anić govori o istraživanju te intervenciji Presjek stanja poduzetoj u sklopu izložbenog programa Galerije Prozori. Kao zadatak preuzela je kritički pristup energetskoj obnovi, procesu koji se univerzalno smatra pozitivnim, a koji međutim ostavlja prostor potencijalno štetnim pojednostavljenjima i redefiniranju lica gradova. Anić se također osvrće i na rujansku izložbu Unatoč, usprkos u Ateljeima Žitnjak, još jednom njenom site-specific radu koji uzima u obzir post-industrijske karakteristike neposrednog okoliša ovog specifičnog izložbenog prostora.

Kulturpunkt.hr u sklopu rubrike Podcast predstavlja audiovodiče kroz izložbe suvremene umjetnosti u organizaciji aktera koji djeluju na nezavisnoj kulturnoj sceni.

Pripremila: Martina Kontošić
Naslovna fotografija: Bojan Mrđenović
Vizual: Klasja Habjan

autor: kulturpunkt, 24/01/2022

, , , , , , , ,

Vezane objave

Arhiva

Improvizacije: Norac i Kovačić (I. dio)

18:30–19:00 Utorak 27.4.2021.

Prvi dio podcasta s Branimirom Norcem i Anom Kovačić donosi improviziranu izvedbu s razgovorom o glazbenom obrazovanju i otvorenosti akademske glazbe za eksperiment.

Audio vodstvo: Crvena škola

18:30–19:00 Utorak 16.3.2021.

U Galeriji Filodrammatica postavljena je izložba Crvena škola književnice Dubravke Ugrešić, temeljena na jugoslavenskim školskim početnicama.

Audio vodstvo: Južina

18:30–19:00 Utorak 22.2.2022.

Fotografkinja i dizajnerica Ana Vuko vodi nas kroz izložbu fotografske serije Južina postavljenu u splitskom kreativnom hubu Prostor.

Audio vodstvo: Žene minorne spekulacije: sekvenca III

18:30–19:00 Utorak 2.3.2021.

O dream machine sekvenci projekta “Žene minorne spekulacije”, baziranom na neolitskoj figurini, govori multimedijalna umjetnica Nicole Hewitt.

Tjedna rotacija

Arhiva

TOM ZE / Língua Brasileira (2022)

Napoli Segreta Vol. 2 (R)

THE MARS VOLTA / Blacklight Shine

SOICHI TERADA / RA Mix

BOB MARLEY & THE WAILERS / Live at the Roxy

TROKUT / Rotate, Align + Shapeless

playlist

Listen on Online Radio Box! KLFM