KLFM

Kunst & Liebe Frequency Machine

Audio vodstvo: Presjek stanja

18:30–19:00 Utorak 25.1.2022.

Lea Anić govori o istraživačkom pristupu izložbenom procesu u Galeriji Prozori, temeljenom na širem kontekstu projekta energetske obnove.

U novom audio vodstvu umjetnica Lea Anić govori o istraživanju te intervenciji Presjek stanja poduzetoj u sklopu izložbenog programa Galerije Prozori. Kao zadatak preuzela je kritički pristup energetskoj obnovi, procesu koji se univerzalno smatra pozitivnim, a koji međutim ostavlja prostor potencijalno štetnim pojednostavljenjima i redefiniranju lica gradova. Anić se također osvrće i na rujansku izložbu Unatoč, usprkos u Ateljeima Žitnjak, još jednom njenom site-specific radu koji uzima u obzir post-industrijske karakteristike neposrednog okoliša ovog specifičnog izložbenog prostora.

Kulturpunkt.hr u sklopu rubrike Podcast predstavlja audiovodiče kroz izložbe suvremene umjetnosti u organizaciji aktera koji djeluju na nezavisnoj kulturnoj sceni.

Pripremila: Martina Kontošić
Naslovna fotografija: Bojan Mrđenović
Vizual: Klasja Habjan

autor: kulturpunkt, 24/01/2022

, , , , , , , ,

Vezane objave

Arhiva

Zvučni eseji: Transformacija medija – zvuk

18:30–19:30 Utorak 22.12.2020.

Kroz suvremeni radio, pristupe produkciji podcasta i različite zvučne forme provode nas Kristina Tešija, Srđan Laterza i Pavlica Bajsić Brazzoduro.

Audio vodstvo: Timescape – vremenski obzor

17:00–17:30 Utorak 7.3.2023.

Izložba multimedijalne umjetnice Neli Ružić Timescape – vremenski obzor čini postav u prostorijama Hrvatskog inženjerskog saveza palače Vranyczany, kao i svjetlosna instalacija Prekasno je…

Kulturpunkt u eteru: Prostorne smicalice

17:00–17:30 Utorak 25.7.2023.

Nova epizoda Kulturpunkta u eteru, emisije koja kroz kulturnu prizmu otvara različite društvene teme, bavi se odnosom turističke ekspanzije i prostornog…

Improvizacije:Iva Casián-Lakoš

18:30–19:00 Utorak 10.11.2020.

Američka čelistica hrvatskog porijekla Iva Casián-Lakoš uz izvedbe govori o improvizaciji, položaju žena i afroameričkim glasovima u klasičnoj glazbi u SAD-u.

Tjedna rotacija

Arhiva

ANIMAL COLLECTIVE / Isn’t It Now?

HARUOMI HOSONO / Hosono House (1973)

SAMPASS / Lavina

ACID PAULI / Get Lost

DARKSIDE / Live at Spiral House

URBAN / Žena dijete (1998)

playlist

Listen on Online Radio Box! KLFM