KLFM

Kunst & Liebe Frequency Machine

Komunalna soba: Toni Starešinić

18:30–19:00 Utorak 11.1.2022.

U sklopu programa Kulturpunktove komunalne sobe s Tonijem Starešinićem razgovarali smo o njegovim glazbenim početcima, jazzu i uvjetima na sceni.

Posljednja Kulturpunktova komunalna soba u 2021. godini održala se u komunalnoj sobi pet organizacija civilne scene u Trenkovoj 11 u Zagrebu. Nakon, Willow AvenueIvana Grobenskog i kolektiva Norac/Pavičić/Dožić, ovogodišnji ciklus zaključili smo s Tonijem Starešinićem, 14.12. preko Facebook Livea.

Toni Starešinić izveo je program Komplet za preživljavanje u komunalnoj, glazbu koja se nadovezuje na nedavno objavljeni album Survival kit, ali i istražuje druge neočekivane smjerove. Uz razgovor o njegovim glazbenim početcima, jazzu i JazzIst festivalu te uvjetima na sceni, ovaj vam podcast donosi i dijelove Tonijeve komunalne izvedbe.

Toni Starešinić hrvatski je klavijaturist, kompozitor, producent i aranžer, na hrvatskoj glazbenoj sceni aktivan petnaestak godina. Osnivač je i voditelj glazbenih sastava Chui, Mangroove i Punk Data. Stalni je član pratećih sastava Josipe Lisac, Ede Maajke, Je Veux i Prirodno stanište, a sklada i glazbu za kazalište i televiziju. Stvara glazbu od jazza i elektronske glazbe do rocka, hip-hopa i pop glazbe. Sa svojim sastavom Chui dobitnik je glazbene nagrade Porin za najbolji jazz album, najbolju jazz izvedbu, najbolju instrumentalnu izvedbu izvan jazza i klasične glazbe, a kao producent Je Veux za najbolji album elektroničke glazbe. Redoviti je suradnik glazbenog kolektiva improvizacijske glazbe Sunrise sessions, a organizator je i jazz festivala JazzIst na svom otoku Istu kraj Zadra.

Kulturpunktova komunalna soba je serija muzičkih i multimedijalnih izvedbi uživo koje ugošćava redakcija portala Kulturpunkt.hr. Izvedbe su dostupne na Kulturpunktovoj Facebook stranici u kategoriji videa.

Snimanje i priprema podcasta: Martina Kontošić
Snimka izvedbe Tonija Starešinića: Ivor Glavaš
Audio podrška izvedbe Tonija Starešinića: Hrvoje Nikšić
Naslovna fotografija: Goran Berović
Vizual Kulturpunktove komunalne sobe: Klasja Habjan

Program je podržan sredstvima Zaklade Kultura nova.

autor: kulturpunkt, 11/01/2022

, , , , ,

Vezane objave

Arhiva

Improvizacije: Maja Rivić

18:30–19:00 Utorak 8.12.2020.

Nova epizoda podcasta posvećenog glazbenoj improvizaciji donosi izvedbu Maje Rivić popraćenu antirazgovorom na neodredive, ali nedvojbeno ključne teme.

Improvizacije: Jerko Jurin

18:30–19:00 Utorak 27.10.2020.

U prvom izdanju Kulturpunktovog podcasta na KLFM-u donosimo dvije improvizacije Jerka Jurina praćene razgovorom o promjeni funkcije bubnjeva u jazzu, nužnosti proširivanja ritmičkog vokabulara i važnosti zvuka za bubnjarsku improvizaciju.

Audio vodstvo: Skoplju

17:00–17:30 Utorak 13.12.2022.

Boris Bakal vodi nas kroz izložbu Bacača sjenki Skoplju, posvećenoj tom gradu i njegovoj obnovi nakon potresa 1963. godine.

Audio vodstvo: Dimitrije Bašičević Mangelos

18:30–19:00 Utorak 28.9.2021.

Kustosica Branka Stipančić vodi nas kroz opus gorgonaša Dimitrija Bašičevića Mangelosa.

Tjedna rotacija

Arhiva

MITSKI / The Land Is Inhospitable and So Are We

THE JESUS AND MARY CHAIN / Darklands (1987)

FUTURE ISLANDS / Deep in the Night

WHOMADEWHO / Body Language

ZZ TOP / Raw (Live)

NEMANJA / Voodoo Beat

playlist

Listen on Online Radio Box! KLFM