KLFM

Kunst & Liebe Frequency Machine

Komunalna soba: Toni Starešinić

18:30–19:00 Utorak 11.1.2022.

U sklopu programa Kulturpunktove komunalne sobe s Tonijem Starešinićem razgovarali smo o njegovim glazbenim početcima, jazzu i uvjetima na sceni.

Posljednja Kulturpunktova komunalna soba u 2021. godini održala se u komunalnoj sobi pet organizacija civilne scene u Trenkovoj 11 u Zagrebu. Nakon, Willow AvenueIvana Grobenskog i kolektiva Norac/Pavičić/Dožić, ovogodišnji ciklus zaključili smo s Tonijem Starešinićem, 14.12. preko Facebook Livea.

Toni Starešinić izveo je program Komplet za preživljavanje u komunalnoj, glazbu koja se nadovezuje na nedavno objavljeni album Survival kit, ali i istražuje druge neočekivane smjerove. Uz razgovor o njegovim glazbenim početcima, jazzu i JazzIst festivalu te uvjetima na sceni, ovaj vam podcast donosi i dijelove Tonijeve komunalne izvedbe.

Toni Starešinić hrvatski je klavijaturist, kompozitor, producent i aranžer, na hrvatskoj glazbenoj sceni aktivan petnaestak godina. Osnivač je i voditelj glazbenih sastava Chui, Mangroove i Punk Data. Stalni je član pratećih sastava Josipe Lisac, Ede Maajke, Je Veux i Prirodno stanište, a sklada i glazbu za kazalište i televiziju. Stvara glazbu od jazza i elektronske glazbe do rocka, hip-hopa i pop glazbe. Sa svojim sastavom Chui dobitnik je glazbene nagrade Porin za najbolji jazz album, najbolju jazz izvedbu, najbolju instrumentalnu izvedbu izvan jazza i klasične glazbe, a kao producent Je Veux za najbolji album elektroničke glazbe. Redoviti je suradnik glazbenog kolektiva improvizacijske glazbe Sunrise sessions, a organizator je i jazz festivala JazzIst na svom otoku Istu kraj Zadra.

Kulturpunktova komunalna soba je serija muzičkih i multimedijalnih izvedbi uživo koje ugošćava redakcija portala Kulturpunkt.hr. Izvedbe su dostupne na Kulturpunktovoj Facebook stranici u kategoriji videa.

Snimanje i priprema podcasta: Martina Kontošić
Snimka izvedbe Tonija Starešinića: Ivor Glavaš
Audio podrška izvedbe Tonija Starešinića: Hrvoje Nikšić
Naslovna fotografija: Goran Berović
Vizual Kulturpunktove komunalne sobe: Klasja Habjan

Program je podržan sredstvima Zaklade Kultura nova.

autor: kulturpunkt, 11/01/2022

, , , , ,

Vezane objave

Arhiva

Audio vodstvo: Element (i) vjetra

18:30–19:00 Utorak 14.12.2021.

Riječki umjetnik i tonski snimatelj Ivo Vičić proveo nas je kroz multimedijalnu ambijentalnu instalaciju postavljenu u Galeriji Filodrammatica.

Audio vodstvo: Domestic

18:30–19:00 Utorak 30.3.2021.

Luka Pešun predstavio nam je ciklus osobnih fotografija izloženih u sklopu programa qIZLOŽBE u Galeriji Kluba Kocka.

Improvizacije: Luana Lojić (I. dio)

18:30–19:00 Utorak 30.11.2021.

U Kulturpunktovom podcastu posvećenom improviziranoj glazbi donosimo izvedbe Luane Lojić popraćene razgovorom o odnosu improvizacije i umjetničkog rada i njezinoj metodi “orkestriranja” tabova.

Improvizacije:Iva Casián-Lakoš

18:30–19:00 Utorak 10.11.2020.

Američka čelistica hrvatskog porijekla Iva Casián-Lakoš uz izvedbe govori o improvizaciji, položaju žena i afroameričkim glasovima u klasičnoj glazbi u SAD-u.

Tjedna rotacija

Arhiva

Soichi Terada – Asakusa Light

The Pains Of Being Pure At Heart – S/T (2009)

THE SMILE / You Will Never Work In Television Again

TALE OF US / Renaissance

Fine Young Cannibals / Live At The Ritz, Spin Radio Concert (1986.)

Jesenji orkestar predstavlja: Pesme iz Remonta (2020)