KLFM

Kunst & Liebe Frequency Machine

Tin Dožić: Sva su kopna, ustvari, otoci. A svi otoci – plove.

17:30–18:00 Petak 4.3.2022.

Sound art kompoziciju nastalu za projekt Praznine2022 poslušajte i u eteru KLFM-a

Platforma Culture Hub Croatia zaključuje priču o Prazninama u Splitu te ove godine organizira novo, drugačije izdanje projekta. Sa željom valorizacije odabranih umjetničkih istraživanja, pozvano je nekoliko umjetnica i umjetnika koji su 2020. i 2021. godine bili uključeni u projekt, upoznali se s gradom i razvijali ideje, da osmisle umjetničke intervencije.

Pozvani umjetnici/e su: Tin Dožić (Hrvatska), Ledia Kostandini (Albanija), Verica Kovacevska (Sjeverna Makedonija), Driton Selmani (Kosovo), i Lana Stojićević (Hrvatska). Intervencije se izmjenjuju na tjednoj bazi, od 28. veljače do 3. travnja, a na različitim javnim i privatnim površinama u gradu.

Cilj je site-specific instalacijama u centru i oko njega prikazati inovativna čitanja grada, te drugačije zamisliti javni prostor Splita i otvoriti ga kao prostor za umjetničko izražavanje i dijalog. Želimo da intervencije posluže kao medij za angažiranje građana u promišljanju svoje okoline i zamišljanju što ona može biti u odnosu na svoju prošlost i budućnost.

Program započinje radom Tina Dožića pod nazivom “Sva su kopna, ustvari, otoci. A svi otoci – plove” koji možete poslušati ispred “Tri volta” na adresi Dosud 9 (ponedjeljak, 28. 2. u 18h, te ostatak tjedna, zaključno s 5. ožujka, svakim danom od 17 do 18h.)

A u petak, 4. ožujka, rad će biti emitiran i na community radiju KLFM u 17:30

 

“Razmišljajući o ekstremnom kontrastu ljetne i zimske dinamike u gradu Splitu te odnosu ljetne prenapučenosti zbog masovnog turizma i zimskog zatišja, okrećem svoju pozornost od grada prema moru i putovanju morem. More želim usporediti sa splitskim ulicama, a zamišljam ga kao dinamičnu plohu koja se također mijenja sezonski, kako zbog vremenskih prilika, tako i zbog količine brodova koji je presijecaju. Ovaj rad realiziran je kao zvučna kompozicija temeljena na zvukovima trajekta na relaciji Split – Stari Grad. Trajekt promatram kao kopno u pokretu, hipotetski otok ili grad, koji s jedne strane povezuje stanovnike stvarnih otoka s glavnim kopnom, a s druge strane ljeti prevozi mase turista od Splita prema otocima. Zimi je taj grad nenastanjen, njegove ulice prazne. Čini mi se zanimljivo povući neku zamišljenu paralelu između praznih splitskih ulica i zvuka praznog trajekta te ispuniti splitsku ulicu tim zvukom.” (Tin Dožić)

Tin Dožić multimedijalni je umjetnik iz Zagreba koji svoj rad temelji na istraživanju medija, a područja interesa su mu materijalnost medija, (mračna) ekologija, DIY kultura, antropocen i geologija, susret znanosti i umjetnosti, spavanje i snovi. Dožićev rad Pjesme za antropocen osvojio je nagradu Zlatna lubenica na festivalu Media Mediterranea 2018. godine. Finalist je nagrade Radoslav Putar 2019. i alumni WHW akademije u generaciji 2019./2020. Kao član autorskog tima: Sven Sorić (vizualni identitet), Hrvoje Spudić (vizualni identitet), Sara Salamon (video animacija) i Tin Dožić (oblikovanje zvuka) dobitnik je Nagrade 55. zagrebačkog salona primijenjene umjetnosti i dizajna (2020.) za mlade autore do 35 godina za vizualni identitet za 30. MBZ: Muzički biennale Zagreb / Music Biennale Zagreb. Član je HZSU. U projektu Praznine sudjelovao je 2021. godine.

Projekt Praznine2022 provodi platforma Culture Hub Croatia, uz financijsku podršku zaklade Allianz Kulturstiftung i Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske.
Foto: Blanka Kicsák

 

autor: Kristina Tešija, 28/02/2022

, , , ,

Vezane objave

Arhiva

Kostis Pavlou

Togetherness

13:00–15:00 Petak 10.4.2020.

I ovog petka zajednica progovara – još jedan Medley posvećen svim glasovima iz karantene.

Lightly

13:00–15:00 Petak 7.8.2020.

Think lightly of yourself and deeply of the world

no guilt

17:30–18:30 Petak 22.1.2021.

just pleasure

Proljetno čišćenje

10:00–12:00 Petak 4.5.2018.

U ovotjednom jutarnjem Medleyu dočekujemo subotnji Radio na cesti i dozivamo sunčano vrijeme. Osim toga, u Kinoteci traju Dani smijeha,…

Tjedna rotacija

Arhiva

YVES TUMOR / Praise A Lord…

LENNY KRAVITZ / Mama Said (1991)

FEIST / Borrow Trouble

TSHA / fabric presents

THE WHITE STRIPES / Live at The Gold Dollar

MARINADA / Nalik na nalik

playlist

Listen on Online Radio Box! KLFM