KLFM

Kunst & Liebe Frequency Machine

RADIOaktivno

17:30–18:30 Petak 4.2.2022.

Radijski školarci i školarke preuzimaju KLFM eter!

Još jedan pokušaj da ti izmamimo osjećaj!

Ovih dana platforma Zoom postala je prava radijska redakcija, a ideja i kreativnosti nam, naravno, nije  nedostajalo. Naša družina RadioAktivnih školarki i školaraca marljivo je radila na kreiranju emisije koju ćete imati priliku premijerno poslušati ovog petka! I zato ne motajte kabele, ne gasite internet već se udobno smjestite jer su zabava i dobra energija u eteru zagarantirani!

Kao temu naše zajedničke emisije, odabrali smo upravo radio, medij koji je preteča svih danas poznatih audio-vizualnih načina prijenosa informacija, zanimljivosti, obavijesti, muzike i zabave. Kroz godine je njegova popularnost rasla te je ono predstavljalo glavni izvor brzih informacija i obavijesti, a nerijetko je poslužilo i u svrhe zabava kada bi se velika grupa ljudi (a u nekim područjima i cijelo mjesto) okupila oko njega te bi plesali, pjevali ili jednostavno slušali vijesti.

Tijekom godina njegova popularnost je slabila zbog pojave televizora, a u novije vrijeme i svih ostalih gadgeta i, naravno, interneta, ali njegov jedinstven šarm nikako nije gubio na težini. Štoviše, pojava različitih online radija sa šarolikim opusom tema, muzike i informacija pridonijela je tome da se ovaj medij polako ponovo vraća u modu.

Uključite se u 17:30 i poslušajte priloge o radiju koje su za vas pripremili Isabela, Lucija, Ivan, Marina, Karlo, Ivona, Dragutin i Ema. :)

 

Emisija je nastala u sklopu 2. modula online Radio škole, posvećenog izradi radijske emisije, a koji je dio programske linije STREAMaj dan u sklopu projekta “Dan po dan – mladi u kulturi online” koji provodi Platforma Doma mladih. Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda i Ministarstvo kulture i medija iz državnog proračuna RH. Sadržaj emisije isključiva je odgovornost Platforme Doma mladih.

autor: Kristina Tešija, 03/02/2022

,

Vezane objave

Arhiva

Mune ga hachikire-sōde

10:00–12:00 Petak 7.12.2018.

Plejlista za rekreativne melankolike i motivirane letargičare.

Smooth sailing

10:00–12:00 Petak 8.11.2019.

Ovog petka poslušajte treću emisiju iz ciklusa Gradimo Dom zajedno, projekta koji je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda….

KLFM Radio škola 2023

30/12/2022.

Upisujemo šestu generaciju radio školaraca i školarki! Prijave do petka 13. siječnja.

Lightly (R)

13:00–15:00 Petak 21.8.2020.

Reprizna lista uz svježe dječje priloge iz Rijeke.

Tjedna rotacija

Arhiva

Lorenzo Morresi & Le Isole / Pop Flop

RAMONES / Road To Ruin (1978)

MESHELL NDEGEOCELLO / Virgo

REBOLLEDO / RA Mix

SADE / Lovers Live

MARINADA / Nalik na nalik (R)

playlist

Listen on Online Radio Box! KLFM