KLFM

Kunst & Liebe Frequency Machine

SON LUX / Lanterns

Pet godina smo čekali Ryann Lotta- da se kao Son Lux dobaci približno stratosferi u koju ga je lansirao prvi album “At War with Walls & Mazes” izdan te 2008. za Anticon. I dočekali smo.

Ach mein Gott!

Pet godina smo čekali Ryann Lotta- da se kao Son Lux dobaci približno stratosferi u koju ga je lansirao prvi album At War with Walls & Mazes izdan te 2008. za Anticon. I dočekali smo.

Kronološki, drugi album We Are Rising , ponovo objavljuje za Anticon u 2011 . Snimljen u 28 dana za RPM Challenge.

Ryann je i član projekta S / S / S uz Serengetija i Sufjan Stevensa. Trio je izdao svoj debitantski EP , Beak & Claw , za Anticon 2012. Osim rada s Sufjan Stevensom i Serengetijem , Son Lux je surađivao sa brojnim istaknutim umjetnicima kao što su Peter Silberman ( The Antlers ) , The New Puritans, My Brightest Diamond , skladateljima Nico Muhlyem , Richard Perryem ( Arcade Fire ) , Judd Greenstein , yMusic , Ethel , i dobitnicom Pulitzera Caroline Shaw , kao i sa hiphoperima Busdriver i Beans( Antipop Consortium ) .

Son Lux je aktivan i kao autor filmske glazbe od koje je svakako najpoznatiji soundtrack za za Looper ( 2012) , a ove godine nas je počastio soundtrackom za The Disappearance of Eleanor Rigby.

Aktivni Ryann je nedavno nastupio i u Carnegie Hallu sa Young People’s Choir of New York, održao je tjedni program u Joyce Theater sa Stephenom Petronio Dance Company , izvodivši sa Indianapolis Symphony Orchestra i dijelivši pozornicu s Laurie Anderson , Philip Glassom , Kate Davis…

U ljeto 2014 sa Serengetijem i Sufjan Stevensom, kreirat će glazbeni dio na putujućoj retrospektiva rada svjetski poznatog likovnog umjetnika Jim Hodgesa.

autor: el5egundo, 05/11/2013

Vezane objave

Arhiva

LADYTRON / Ladytron

15:00–16:00 Srijeda 6.3.2019.

Nakon osmogodišnje diskografske stanke britanski Ladytron povratničkim albumom obilježava dvadesetu obljetnicu osnutka benda. Njihova je kombinacija indie-synth popa i shoegazea…

BRIAN WILSON / No Pier Pressure (2015.)

27/04/2015.

“No Pier Pressure” je u prvom redu pitak i slušljiv album, realiziran kroz čak i za Wilsona katkad neuobičajene aranžmane, no svi elementi njegovog zaštitnog znaka su i dalje prisutni: nebeski lijepe melodije, skladne vokalne harmonije, te prigušeni klavirski akordi koji unatoč lepršavoj fluidniosti sasvim solidno nose čitavu glazbenu i vokalnu nadgradnju. Možete ga koristiti kao pozadinski soundtrack za nadolazeće ljeto, mada po mojem mišljenju ovo ostvarenje zaslužuje mnogo više od usputnog preslušavanja putem mp3 playera ili smartphonea dok ležite na nekoj prenapućenoj plaži, omamljeni žarenjem sunca i hipnotičkim polusnom prožetim svim tim ljetnim žamorom. Jednu vam takvu mogućnost nudi i aktualno izdanje KLFM-ovog albuma tjedna!

THE SMILE / Wall Of Eyes

15:00–16:00 Srijeda 21.2.2024.

Thom Yorke, Jonny Greenwood i Tom Skinner u nastavku svojih glazbenih putešetvija.

of Montreal / Paralytic Stalks

11/10/2012.

Burnsova nesretna ljubavna epizoda sa malom iz Montreala kao ime maticnog mu benda iz Athens, Georgia, prvi je u nizu…

Tjedna rotacija

Arhiva

THE SMILE / Wall Of Eyes

NICK DRAKE / Five Leaves Left (1969)

IDLES / Grace

SUPERPITCHER / Influences (R)

PEARL JAM / Give Way

EL JARA / Est (R)

playlist

Listen on Online Radio Box! KLFM