KLFM

Kunst & Liebe Frequency Machine

KWES. / Ilp.

Londonski producent Kwes., na prvom samostalnom albumu izdanom za Warp. Potpisom na izdanja The XX i Micachu te svirkom za Bobby Womacka i Damon Albarnov DRC, mladac je već potvrdio svoj unikatni talent na recentnoj glazbenoj mapi. Disfunkcionalni pop at its best.

Kwes., britanski odnosno mikro geografski Lewishamski, free pop autor koji je dobro izučio produkcijske vještine igrajući se zvukovima Damon Albarna, Amon Tobina, Zero 7 ili Hot Chip i potpisujući kompletnu produkciju za The XX, Speech Debelle i Micachu, nakon EP-ja iz 2012., kompletira cjelovito izdanje pod nazivom Ilp. Ni manje ni više već odmah za Warp.

Nježno, nevino i emotivno su pridjevi koji odmah bruje ide li se opisati ono što na prvu ostavlja Kwes.ova glazba. S dubokim korjenima i nekakvom brit soulu a opet dovljno hrabar da ide istraživati rubna područja elektronske glazbe i konstrukcije pop pjesme.

Kroz 10 pjesama sa ovog albuma Kwes. samopouzdano pilota od 80’s sint arpeggio riffova, James Blakeovski afektiranih pop balada i mračnih bass droneova do lepršavih i luksuznih, skoro pa bitlsovskih pop dekonstrukcija.

Album koji se sluša u jednom dahu. Disfunkcionalni pop at its best.

TRACKLIST

1. Purplehands
2. 36
3. Rollerblades
4. Cablecar
5. Flower
6. Hives
7. Broke 8. Chagall
9. Parakeet
10. B_shf_

autor: el5egundo, 21/10/2013

Vezane objave

Arhiva

KHRUANGBIN / A La Sala

15:00–16:00 Subota 8.6.2024.

Nedavno nam je omiljeni teksaški trio isporučio još jednu porciju svog prepoznatljivog zvuka. Svoj novi album predstavit će uživo i na rasprodanoj zagrebačkoj Šalati 16.7.

JEFRE CANTU-LEDESMA / On The Echoing Green

15:00–16:00 Srijeda 21.6.2017.

Na prvi dan ljeta slušamo album koji je čisto proljeće. Raskošni aranžmani, gitare koje napadaju, nešto što je neko nekad s razlogom nazvao “Shoegaze 2.0.”

Dente / Canzoni per metà

22/11/2016.

Najnoviji album najznačajnijeg talijanskog kantautora mlađe generacije u kojem se vraća zvuku s početka karijere.

QUEENS OF THE STONE AGE / … Like Clockwork

02/07/2013.

Josh Homme kao ultimativni čuvar tog grunge grala uz pomoć svojih vitezova tame oplemenjuje ovu diskografsku 2013 sa jednom poštenom, kako bi rekli kolege sa jednog minulog radija, rock bloketom.

Tjedna rotacija

Arhiva

BOLIS PUPUL / Letter to Yu

RED HOT CHILLI PEPPERS / Blood Sugar Sex Magik (1991)

King Gizzard And The Lizard Wizard / Le Risque

GREG WILSON / Essential Mix

FELA KUTI / Live!

ĐAVOLI / Hallo Lulu 22

playlist

Listen on Online Radio Box! KLFM