KLFM

Kunst & Liebe Frequency Machine

Radionica kreativnog sempliranja s Lukom Barbićem

Desk Kreativna Europe – ured Kultura pri Ministarstvu kulture i medija u suradnji s Multimedijalnim kulturnim centrom organiziraju radionicu kreativnog sempliranja koju vodi glazbenik, glazbeni producent i umjetnik Luka Barbić.

Tko?      mladi od 15 do 30 godina

Što?       radionica kreativnog sempliranja

Kada?    6. & 7. 12. 2022.

Gdje?    Razred, Dom mladih Split

Kako?    on-line prijavom

Radionica je namijenjena mladima u dobi od 15 do 30 godina starosti: mladim glazbenicima, filmašima i umjetnicima koji su na početku svoje karijere. Tijekom dvodnevne radionice Luka Barbić će mladim kreativcima pružiti osnovna znanja oblikovanja zvuka koristeći sempler: naučiti polaznike koristiti sempler, kreirati vlastite elektroničke zvukove, te ili stvoriti kompoziciju iz snimljenih materijala i semplova ili pak namjenski oblikovati zvuk. Zahvaljujući svojem tri desetljeća dugom glazbeničkom i producentskom iskustvu, kao i svojim pedagoškim vještinama, Luka Barbić će mladim polaznicima pružiti alate za kreativno glazbeno izražavanje u području sempliranja, elektroničkog zvuka i glazbene produkcije. Radionica nastoji osnažiti nadolazeće mlade glazbenike i umjetnike te im direktnim prijenosom znanja osigurati vještine potrebne za daljnji rad i glazbeno izražavanje.

Sudjelovanje na radionici je besplatno, a preduvjet za prijavu je osnovno znanje rada u Ableton Live softveru te posjedovanje laptopa s instaliranim Ableton Liveom i slušalica. Broj polaznika/ca je ograničen, a za prijavu je potrebno poslati kratki životopis s istaknutim eventualnim dosadašnjim glazbenim iskustvom te nekoliko rečenica motivacije za sudjelovanje.

Prijavu je potrebno popuniti najkasnije do srijede 30. studenoga 2022. u 14:00 sati.

Radionica se održava 6. i 7. prosinca 2022. u prostoru Razred u Domu mladih u Splitu.

O VODITELJU RADIONICE

Svestrani splitski umjetnik, Luka Barbić je po struci diplomirani slikar, a po vokaciji glazbenik skladatelj i producent koji se glazbom bavi puna tri desetljeće. Osim bogatog autorskog i izvođačkom iskustva u grupi TBF, Barbić autorski potpisuje glazbu za niz kazališnih predstava i filmova te je osnivač i član splitskog dvojca Banana Zvuk. Radio je kao radijski glazbeni urednik; svoj je umjetnički rad predstavljao na izložbama u Hrvatskoj i inozemstvu; dobitnik je brojnih nagrada za glazbeno stvaralaštvo, a 2022. godine završava studij audio inženjeringa i produkcije elektroničke glazbe na United Pop akademiji.

PRIJAVI SE I NAUČI NEŠTO NOVO!

autor: el5egundo, 21/11/2022

, , , , , ,

Vezane objave

Arhiva

Repetitor u Judinom drvu!

03/12/2014.

Možda je prerano, ali nikako nije pretjerano reći da Repetitor upravo sada postaje dio jednog, još neispisanog poglavlja povijesti rock kulture u regiji. S obzirom na popularnost koju su stekli, i utjecaj koji su izvršili za ovo kratko vrijeme, možemo tako nešto očekivati i ranije nego zamišljamo.

Što ima? FROOOM!

10/04/2019.

Shvatiti što sve ne vidimo gledajući film ili općenito koristeći se svakodnevno novim medijima nije nimalo lako.

Wovenhand, Pogon Jedinstvo, Zagreb

25/05/2014.

Nakon dva abuma prožeta uzlaznom energijskom crtom, i laiku je jasno da je David Eugene Edwards ne samo simbolički ustao s vjernog drvenog stolca, već je, odbacivši auru propovjednika iz sjene doslovno krenuo u napad. Sasvim je nebitno s kime ovog puta ulazi u duhovni okršaj, jer jedno je neminovno – mnoga će se razvikana imena, skrivena pod lažnom maskom ‘spasitelja rocka’ posramiti one čiste i čvrste snage i žestine koja pršti iz izričaja suvremenog Wovenhanda!

CHCmeetsKIP // Iz perspektive izvedbenosti

22/02/2019.

Udruga “Culture Hub Croatia” Platforma za edukaciju, kreativnost i poticanje razvoja kroz kulturu organizira događanje Iz perspektive izvedbenosti na kojem…

Tjedna rotacija

Arhiva

WEYES BLOOD / And In The Darkness, Hearts Aglow

STEREO MC’S / Connected (1992)

TENNIS / One Night With The Valet

FANTASTIC TWINS / FMB Mixtape (R)

FAITH NO MORE / Live at the Brixton Academy

ČUVARKUĆA / Curino cvijeće

playlist

Listen on Online Radio Box! KLFM