KLFM

Kunst & Liebe Frequency Machine

Radiona u gostima

U sklopu cjelodnevnog programa pod nazivom “Radio dan i noć” koji organiziramo u petak, 20. studenog održati će se radionica DIY elektroničkog sintesajzera otvorenog koda, Synthomir. Isti dan je planiran i nastup eksperimentalnog elektroničkog kolektiva “MMessy Oscillators” koji će u interakciji s publikom predstaviti niz DIY elektroničkih glazbenih instrumenata.

U sklopu cjelodnevnog programa pod nazivom “Radio dan i noć” koji organiziramo u petak, 20. studenog 2015. godine planirana je radionica DIY elektroničkog sintesajzera otvorenog koda, Synthomir. Synthomir sintesajzer zamišljen je kao DIY komplet za slaganje, nastao u sklopu aktivnosti “Radione – Udruge za razvoj ‘uradi­ sam’ kulture”. Radionica se organizira u suradnji s Odsjekom za dizajn vizualnih komunikacija, Umjetničke akademije (kroz aktivnosti na platformi “Interakcije”), a održava se u prostorijama Akademije na Gripama.

synthomir_2

Broj sudionika je limitiran tehničkim uvjetima, na radionici će sudjelovati studenti Odsjeka, KLFM suradnici, a nekoliko mjesta je otvoreno za zainteresiranu javnost (za sudjelovanje nije potrebno glazbeno ili elektroničko predznanje). Voditelji radionice su Damir Prizmić i Igor Brkić iz udruge Radiona, a planirano trajanje je od 12 do 18 sati. Zainteresirani sudionici i sudionice se mogu javiti na mail interakcije@umas.hr do nedjelje 15. studenog (poslati dvije do tri rečenice o sebi i dvije do tri rečenice motivacije).

U sklopu “Radio dan i noć” aktivnosti, radionice i suradnje s Radionom isti dan je planiran i nastup eksperimentalnog elektroničkog kolektiva “MMessy Oscillators” koji će u interakciji s publikom predstaviti niz DIY elektroničkih glazbenih instrumenata. Nastup će se održati u Domu Mladih (Beton kino) u predvečenjim satima. Kao najava nastupa planiran je razgovor s gostima o temama suvremene produkcije i distribucije glazbe.

mmessy oscillators

Uskoro najavljujemo i noćni, klubski dio programa “Radio dan i noć”, planiran od 20:00 do 04:00!

Više o Synthomiru na: http://www.kontejner.org/en/project/deviceart-5015/workshops/radionaorg-hr-synthomir-2014.
Više o Oscillatorima: http://radiona.org/mmessy-ocillators-open-sound-lab-izlog-suvremenog-zvuka.
Više o Radioni: http://radiona.org.
Više o DVK Interakcijama: http://dvk.com.hr/interakcije.

autor: mondo cinematico, 11/11/2015

Vezane objave

Arhiva

Radio na cesti Karlovac / report

21/11/2019.

Karlovac je 9. studenog ugostio posljednje izdanje ovogodišnje turneje Radio na cesti. Na Maloj sceni HD-a svirali su Nellcote, Ichabod,…

Radio u suton /// KLFM Radio u kvartu

19:00–23:59 Petak 19.7.2019.

Novi radio program, Radio u kvartu, započinjemo u Spinutu — Lučica Marjan i Radio u suton.

Radio u Gradu (Praznine2021)

10:00–22:00 Petak 19.2.2021.

U petak 19.2. u sklopu programa Praznine2021 nosimo mobilni studio i spuštamo se u Grad.

Razgovor “Novi radio formati” i “MMessy Oscillators” svirka (Radio Dan&Noć vol.2)

18/11/2015.

U sklopu Radio Dan&Noć aktivnosti u petak 20.11. u 19:00 u Beton kinu Doma Mladih planiran je razgovor o suvremenoj produkciji i distribuciji glazbe. Gosti su Mladen Đikić (No Name No Fame), Branko Dragičević (Valentino Bošković, Fog Frog Dog), Ante Matas (Fields & Forests), Boris Vidošević (MMessy Oscillators), moderator je Ante Frankić (KLFM). Nakon razgovora, u 20:15, planiran je nastup eksperimentalnog elektroničkog kolektiva “MMessy Oscillators”.

Tjedna rotacija

Arhiva

Damu The Fudgemunk / Conversation Peace

THE BOO RADLEYS / Kingsize (1998)

TONSTARTSSBANDHT / What Has Happened

DARKSIDE / Modcast

MARIANNE FAITHFULL / The Montreux Years (Live)

PSIHOMODO POP / Sexy Magazin