KLFM

Kunst & Liebe Frequency Machine

qRUŽOK u karanteni

17:00–18:00 Ponedjeljak 8.6.2020.

Stigao je još jedan qRUŽOK u karanteni. I ovog puta s vama su Igor i Tonči, te Hrvoje kao glazbeni urednik. Ovaj format book cluba osmislili smo u vrijeme korone kad se nismo mogli okupljat uživo, ali kako se pokazao uspješan i dalje nastavljamo s njim. Iščitavamo knjigu Insult and the Making of the Gay Self autora Didiera Eribona, izdvojene teme komentiramo na društvenim mrežama kolektiva queerANarchive i svako drugog ponedjeljka gostujemo u emisiji Queer u eteru na KLFM radiju.

Zadnja dva tjedna bavili smo se stigmom feminiziranosti. Da bi uopće mogao pisati o pederluku u svoje vrijeme, i Proust je popustio društvenoj normi koja ismijava pedere kao feminizirane te napisao da su oni žene u muškom tijelu. A Didier je ustvrdio da se od onda malo toga promijenilo. Usprkos brojnim povijesnim pokušajima maskulinizacije slike pederluka i dalje nas društvo percipira kao feminizirane, a nerijekte su uvrede i šale na račun toga. Naše reakcije na to su dvojake. Dio nas s jedne strane, na sve načine pokušava prikriti svoju feminiziranost, dok je drugi prihvačaju, pa i dovode do ekstrema u drag kulturi.

qRUŽOK u KARANTENI nastavljamo najavom nove teme kojom ćemo se na društvenim mrežama kolektiva queerANarchive baviti iduća dva tjedna. Danas imate priliku slušati o gay identitetima koji se zbog svoje prirode nikada ne mogu do kraja ostvariti, jer zauvijek ostaju nešto što je potrebno iznova i iznova osmišljavati i izgrađivati kako na individualnoj tako i kolektivnoj razini. Inspiraciju za temu pronašli smo u knjizi Insult and the Making of the Gay Self, francuskog teoretičara, filozofa i sociologa Didiera Eribona, koji je konstatirao da gay povijest nema svoga kraja.

foto: Rafa Medina

autor: Mirta Barić, 08/06/2020

, , ,

Vezane objave

Arhiva

Razgovor s Anom Jelušić povodom izvedbe Oh u Galeriji Kluba Kocka

17:00–18:00 Ponedjeljak 15.2.2021.

U standardnom terminu emisije Queer u eteru, ponedjeljkom u 17 sati na KLFM radiju, 15. veljače razgovaramo s Anom Jelušić…

Queer u doba korone

10:00–13:00 Ponedjeljak 30.3.2020.

Ovog ponedjeljka, 30. 3. stiže nam još jedan Queer u eteru iz karantene u malo ranijem terimu. Emisija počinje u…

Queer u eteru s Anom Opalić

17:00–18:00 Ponedjeljak 28.2.2022.

U radio emisiji Queer u eteru koja ide u eter ovog ponedjeljka, 28. veljače, u 17 h na KLFM radiju…

Sjećanje na clubbing

17:00–18:00 Ponedjeljak 19.4.2021.

U iščekivanju nekih novih druženja po izboru našeg glazbenog urednika Gabeia u ovom izdanju emisije Queer u eteru prisjećamo se…

Tjedna rotacija

Arhiva

MITSKI / The Land Is Inhospitable and So Are We

THE JESUS AND MARY CHAIN / Darklands (1987)

FUTURE ISLANDS / Deep in the Night

Kölsch / Balance

ZZ TOP / Raw (Live)

NEMANJA / Voodoo Beat

playlist

Listen on Online Radio Box! KLFM