KLFM

Kunst & Liebe Frequency Machine

PURE BATHING CULTURE / Moon Tides

Portlandski duo na svjež i pošten način deklarira svoje reference na kultna imena 80-ih kao što su Cocteau Twins, Prefab Sprout ili Fleetwood Mac. Moon Tides slušamo kao album tjedna u utorak u 9:00h te u četvrtak u 16:00h.

Sarah Versprille i Daniel Hindman su Pure Bathing Culture

Dainel i Sarah nisu nova imena u recentnoj popularnoj glazbi. Malo zainteresiraniji promatrači će ih se sjetit kao članove nelošeg indie-folk kolektiva Vetiver ili po još skorijim suradnjama sa ovogodišnjim ugodnim iznenađenjem Foxygen te starim znancem Daimenom Juradom.
Mada ništa od navedenih imena nema nikakve veze sa zvukom koji nam Pure Bathing Culture isporučuju na Moon Tides. Sveprisutni reverb, pamučne melodije i te neka udaljena sjeta prizivaju spomenute klasike i PBC ne bježe od usporedbi sa vanvremenskim Cocteau Twinsima ili sa najboljem trenucima Lindsey Buckingham i Stevie Nicks u Fleetwood Mac.
Pop pjesme fragilnih konstrukcija se izmjenjuju jedna za drugom na ovom materijalu i sigurno ne donose neku revoluciju u ovogodišnjem folderu novih izdanja al svakako čine ovaj album savršenim izborom za 40-ak minuta čiste eterične ljepote.

Tracklist:

pendulum
dream the dare
evergreener
twins
only lonely lovers
scotty
seven 2 one
golden girl
temples of the moon

autor: el5egundo, 09/09/2013

Vezane objave

Arhiva

EAGULLS / Eagulls

24/03/2014.

Slučajno se poklopilo da, uz ovotjedni powerplay, i album tjedna četvorke iz Leedsa čije se ime čita skoro kao onih mrskih američkih cvilidreta a piše Eagulls opet traži inspiraciju u britanskoj glazbeno-povijesnoj slikovnici.

DUKES OF CHUTNEY / Hazel

15:00–16:00 Srijeda 16.9.2020.

Dukes :Pretty much everything we do is without purpose.

SMITH & MUDD / Gorthleck (Claremont56)

17/08/2016.

Album sniman u fragmentima posljednjih 7 godina te finaliziran u divljoj ljepoti kraja u kom nema palmi, hladnom škotskom sjeveru, na obalama Loch Mhor-a. Ne Loch Ness-a ali sa istom tom ljubavlju prema izumrloj, sitnovezaškoj, gitarskoj i instrumentalnoj glazbi u maniru nekih izgubljenih prog-acoustic dinosaura sa nekog prašnjavog vinila iskopanog slučajno iz te kartonske kutije daljeg rođaka iz galaksije.

THE WAR ON DRUGS / Lost in the Dream

18/03/2014.

Najavni singl Red Ayes slušamo već tjednima u Perolakih20, album im izdaju Secretly Canadian i glazbeno su odrasli i odmakli se od cendrave ostavštine nekadašnjeg člana Kurt Vile-a. Vrlo hrabro markicu Americana mijenjaju u, ovom glazbenom Monoply-u, za neku manje krutu i svakako moderniju formu.

Tjedna rotacija

Arhiva

Damu The Fudgemunk / Conversation Peace

THE BOO RADLEYS / Kingsize (1998)

TONSTARTSSBANDHT / What Has Happened

DARKSIDE / Modcast

MARIANNE FAITHFULL / The Montreux Years (Live)

PSIHOMODO POP / Sexy Magazin