KLFM

Kunst & Liebe Frequency Machine

PURE BATHING CULTURE / Moon Tides

Portlandski duo na svjež i pošten način deklarira svoje reference na kultna imena 80-ih kao što su Cocteau Twins, Prefab Sprout ili Fleetwood Mac. Moon Tides slušamo kao album tjedna u utorak u 9:00h te u četvrtak u 16:00h.

Sarah Versprille i Daniel Hindman su Pure Bathing Culture

Dainel i Sarah nisu nova imena u recentnoj popularnoj glazbi. Malo zainteresiraniji promatrači će ih se sjetit kao članove nelošeg indie-folk kolektiva Vetiver ili po još skorijim suradnjama sa ovogodišnjim ugodnim iznenađenjem Foxygen te starim znancem Daimenom Juradom.
Mada ništa od navedenih imena nema nikakve veze sa zvukom koji nam Pure Bathing Culture isporučuju na Moon Tides. Sveprisutni reverb, pamučne melodije i te neka udaljena sjeta prizivaju spomenute klasike i PBC ne bježe od usporedbi sa vanvremenskim Cocteau Twinsima ili sa najboljem trenucima Lindsey Buckingham i Stevie Nicks u Fleetwood Mac.
Pop pjesme fragilnih konstrukcija se izmjenjuju jedna za drugom na ovom materijalu i sigurno ne donose neku revoluciju u ovogodišnjem folderu novih izdanja al svakako čine ovaj album savršenim izborom za 40-ak minuta čiste eterične ljepote.

Tracklist:

pendulum
dream the dare
evergreener
twins
only lonely lovers
scotty
seven 2 one
golden girl
temples of the moon

autor: el5egundo, 09/09/2013

Vezane objave

Arhiva

OLIVER SIM / Hideous Bastard

15:00–16:00 Subota 8.10.2022.

Prvi solo album Olivera Sima iz The xx.

THE FLAMING LIPS / Oczy Mlody

15:00–16:00 Srijeda 25.1.2017.

Njihovo psihodelično putovanje pop prostranstvima traje već petnaest albuma. Ovaj novi je još jedna pobjeda!

HELADO NEGRO / Far In

15:00–16:00 Srijeda 8.12.2021.

Album koji vrtimo već neko vrijeme u programu, singlove smo imali za powerplay a Helada štujemo već godinama. I sve to nije dovoljno da ga preskočimo kao album tjedna. Pogotovo jer Far In, svojim bojama i mirisima, sigurno pretendira za jedno od najboljih izdanja ove 2021.

BLACK MIDI / Cavalcade

15:00–16:00 Subota 12.6.2021.

“People seemed to really like the debut album but after a while we all became pretty bored with it…So, it was like: this time let’s make something that is actually good.”

Tjedna rotacija

Arhiva

PHOSPHORESCENT / Revelator

MOBY / Play (1999)

Nilüfer Yanya / Like I Say (I Runaway)

TYCHO / Burning Man (R)

PETER GABRIEL / Plays Live

NEW GONDOLIERS / Escape Town

playlist

Listen on Online Radio Box! KLFM