KLFM

Kunst & Liebe Frequency Machine

PSYCHEMAGIK presents / Magik Sunrise

Još jedan hvale vrijedan diggerski pothvat Psychemagik družine kao album tjedna.

Nakon divote koja se zvala Magik Cyrkles, DJ kolektiv kojeg više zanimaju arhivske iskopine zaboravljene glazbe nego perfektno matchanje beata, zabavlja nas ove 2013. sa ovim vrhunski biranim manifestom soft-popa, folk-soula, dub-reggae i ostalih podžanrova i tagova koji ne mogu ići u klasične klasifikacije.
Uvijek prisutna nota psihodelije i baelarskih sunčanih zraka po licu u ovom savršenom izboru sigurno će vas natjerati da i sami saznate koju više o izvođačima zaboravljenim među raznim top listama i drugim glazbenim filterima koji rijetko kada imaju stvarne veze sa kvalitetom i ukupnim utjecajem na glazbenu povijest.
Danny McLewin i Tom Coveney i Lang records su zasigurno napravili dobar i plemenit posao te zagarantiran smješak na licu koji izaziva ova album-set-kompilacija, dodatno podgrijava onu tezu kako se pravi glazbeni biseri i dalje skrivaju na nekim prašnjavim policama i opet postavlja ono pitanje..šta se uopće u glazbi više može dogoditi kako bi bila uzbudljiva.

01. Iasos – Formentera Sunset Clouds
02. Daniel Mathieu – C’Etait UnBeau Dimanche
03. Fox – The Juggler
04. Walter Hawkins – Metropolis
05. Steve & Teresa – Catching A Wave
06. Cherubin – Sunrise
07. Yves Simon – Raconte-Toi
08. Susana Estrada – ¡Gózame Ya!
09. Joey Newman – The One You Love
10. Rob Mehl – House On The Rock
11. George Oban – Basshoven
12. Y. Rioland & M. Goldfeder – Tension
13. Jeff Liberman – Transformation
14. David Astri – Safe And Sound
15. Max Adioa – Toubab Bilé (Instrumental Version)

autor: el5egundo, 16/07/2013

Vezane objave

Arhiva

GORILLAZ / Song Machine: Strange Timez

15:00–16:00 Srijeda 4.11.2020.

Strange time (strange time) to be alive

Trees of Maine / False Dawns

15:00–16:00 Srijeda 9.11.2016.

Indie. Dream. Pop.

NO ZU / Afterlife

01/06/2016.

NO ZU je osmeročlani bend kojeg predvodi Nicolaas Oogjes i djeluju od 2007. godine. Prije dva mjeseca NO ZU izdaju treći album pod nazivom “Afterlife” koji se produkcijski ipak razlikuje od prethodnih par EP-ova, ali i dalje rade na fuziji nu wave-a, funka, disca itd.

MARIANNE FAITHFULL / Give My Love to London

26/09/2014.

Dvadeset dugosvirajućih projekata u pedeset godina karijere je uistinu impozantna brojka, kojom se rijetki mogu pohvaliti. Imajući to u vidu, Marianne Faithfull i njen najnoviji album ‘Give My Love to London’ su i više nego zahvalan izbor za aktualni album tjedna, posebice kad se u obzir uzme činjenica da je riječ o izvrsnom, atmosferičnom uradku kojemu su doprinos dala i zvjezdana imena poput Nicka Cavea, Steve Earlea, Rogera Watersa ili Warrena Ellisa. I tek još jedna napomena tehničke prirode – od ovog tjedna ciklus rotacije ‘albuma tjedna’ jest od subote do subote, uz emitiranje subotom u 15.00 h, te reprizno srijedom u 14.00 h.

Tjedna rotacija

Arhiva

THE ANTLERS / Green to Gold

PREFAB SPROUT / From Langley Park to Memphis (1988)

MOCKY / Bora!

DJ Tennis / RA

Jethro Tull part 1

SACHER / Biser, Ambra, Jantar (2019.)