KLFM

Kunst & Liebe Frequency Machine

PSYCHEMAGIK presents / Magik Sunrise

Još jedan hvale vrijedan diggerski pothvat Psychemagik družine kao album tjedna.

Nakon divote koja se zvala Magik Cyrkles, DJ kolektiv kojeg više zanimaju arhivske iskopine zaboravljene glazbe nego perfektno matchanje beata, zabavlja nas ove 2013. sa ovim vrhunski biranim manifestom soft-popa, folk-soula, dub-reggae i ostalih podžanrova i tagova koji ne mogu ići u klasične klasifikacije.
Uvijek prisutna nota psihodelije i baelarskih sunčanih zraka po licu u ovom savršenom izboru sigurno će vas natjerati da i sami saznate koju više o izvođačima zaboravljenim među raznim top listama i drugim glazbenim filterima koji rijetko kada imaju stvarne veze sa kvalitetom i ukupnim utjecajem na glazbenu povijest.
Danny McLewin i Tom Coveney i Lang records su zasigurno napravili dobar i plemenit posao te zagarantiran smješak na licu koji izaziva ova album-set-kompilacija, dodatno podgrijava onu tezu kako se pravi glazbeni biseri i dalje skrivaju na nekim prašnjavim policama i opet postavlja ono pitanje..šta se uopće u glazbi više može dogoditi kako bi bila uzbudljiva.

01. Iasos – Formentera Sunset Clouds
02. Daniel Mathieu – C’Etait UnBeau Dimanche
03. Fox – The Juggler
04. Walter Hawkins – Metropolis
05. Steve & Teresa – Catching A Wave
06. Cherubin – Sunrise
07. Yves Simon – Raconte-Toi
08. Susana Estrada – ¡Gózame Ya!
09. Joey Newman – The One You Love
10. Rob Mehl – House On The Rock
11. George Oban – Basshoven
12. Y. Rioland & M. Goldfeder – Tension
13. Jeff Liberman – Transformation
14. David Astri – Safe And Sound
15. Max Adioa – Toubab Bilé (Instrumental Version)

autor: el5egundo, 16/07/2013

Vezane objave

Arhiva

BILLY BRAG / TOOTH & NAIL

19/03/2013.

Tri godine nakon upitnog uratka Mr. Love and Justice, čuveni britanski kantautor Billy Bragg vraća se s novim albumom Tooth…

PAUL WHITE / Rejuvenate

15:00–16:00 Srijeda 16.5.2018.

Rejuvenate kao novi glazbeni život za Paul White-a, koji nas je do sada opčinjavao i zabavljao katanjem i pejstanjem tuđe glazbe i slaganjem savršenih ritmova i loopova.

ANNA CALVI / Hunter

15:00–16:00 Subota 15.9.2018.

Na svom trećem albumu Anna na intiman, inspirativan i snažan način istražuje teme roda i identiteta. Nakon nominacija za prethodna dva albuma, valjda konačno zaslužuje prestižnu Mercury Prize nagradu.

HAPPYNESS / Weird Little Birthday (Weird Smiling 2014)

30/06/2014.

Album pravog ljetnog zvuka, sa svakim tonom na pravom mjestu, skoro odšaputan, kroz zube izgovorenim duhovitim frazama tipa “I see people come in twos, just like breasts do” or “Remember when we broke into the park and you got laid and I watched and you said that was fine.”, drži nas ovaj tjedan pripravne u svom cjelovitom obliku u utorak u 9:00h i četvrtak u 17:00h.

Tjedna rotacija

Arhiva

FILM SCHOOL / We Weren’t Here

CARIBOU / Andorra (2007)

Guess What / LESSONS IN SPACE

BICEP / Little White Earbuds

BAT FOR LASHES / Livestream at Home

NEŽNI DALIBOR / Sredstva i Veštine (2008)