KLFM

Kunst & Liebe Frequency Machine

Predavanja o filmskoj nastavi

U sklopu ovogodišnjeg šestog izdanja Male škole medijske kulture Kino klub Split organizira predavanja na temu filmske nastave koja su otvorena za javnost. Projekcije i predavanja u periodu od 28. do 29. listopada održavat će dr.sc. Ana Đordić i Jelena Modrić, a pokrit će iduće teme: Filmska pismenost i osnove filmskog jezika, Analiza i interpretacija filma u nastavi.

Program se održava u suradnji s Hrvatskim filmskim savezom, Multimedijalnim kulturnim centrom i Agencijom za odgoj i obrazovanje.

Raspored predavanja:

SUB, 28.10. (Kino klub Split)

15 – 17:30 Filmska pismenost i osnove filmskog jezika

18 – 19:30 Film po izboru predavačica

 

NED, 29.10. (Beton kino)

14 – 15:30 Analiza i interpretacija kratkometražnog filma – 1. blok

16 – 17:30 Analiza i interpretacija kratkometražnog filma – 2. blok

18 – 19:30 Analiza i interpretacija kratkometražnog filma – 3. Blok

 

Više informacija o programu Male škole medijske kulture saznajte na LINKU.

Biografije predavača:

dr.sc. Ana Đordić (Zagreb, 1983.) diplomirala je kroatistiku i filozofiju na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Na istom fakultetu doktorirala je 2021. temom Uspostavljanje modela filmske edukacije u srednjoj školi. Na Učiteljskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu izabrana je u naslovno nastavno zvanje predavačice u znanstvenoj grani filmologije. Radi kao nastavnica Hrvatskog jezika i Filmske umjetnosti u XIII. gimnaziji. Uz doc. art. Jelenu Modrić, od 2012. predaje na Školi medijske kulture „dr. Ante Peterlić“, a 2013. osniva program Filmska naSTAVaHrvatskog filmskog saveza. Od iste godine članica je selekcijske komisije Filmske revije mladeži i Four River Film Festivala, a bila je članicom selekcijskih povjerenstava ili žirija i drugih festivala filmova mladih (Dubrovnik Film Festival, VAFI, Booktrailer Film Festival, Star Film Fest, Mali DOKUart, HAK-ov natječaj) te Državnog povjerenstva Smotre hrvatskoga školskog filma. Vanjska je suradnica Projekta filmske pismenosti Hrvatskoga audiovizualnog centra te Hrvatskoga filmskog saveza na obrazovnim i revijskim programima. Dobitnica je nagrade MZO‑a za jednog od 510 najuspješnijih odgojno-obrazovnih djelatnika 2018./2019. Održava filmskometodičke radionice za nastavnike u zemlji i inozemstvu (Slovenska kinoteka, European Film Factory). Objavljivala je u Hrvatskom filmskom ljetopisu i drugim izdanjima HFS‑a te izlagala na međunarodnim znanstvenim skupovima u Opatiji, Puli, Koprivnici, Ljubljani i Beogradu te na stručnim skupovima diljem Hrvatske. Članica je Hrvatskog društva filmskih kritičara.

Jelena Modrić (Pula, 1983.) Diplomirala je montažu na Akademiji dramske umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu. Osim što se bavi umjetničkom praksom, zaposlena je na Akademiji dramske umjetnosti u zvanju docentice na Odsjeku montaže. Osnivačica je i voditeljica Filmske naSTAVe te predavačica Analize i interpretacije filma u nastavi na Školi medijske kulture „dr. Ante Peterlić“. Vanjska je suradnica Hrvatskoga filmskog saveza na obrazovnim i revijskim programima te Hrvatskoga audiovizualnog centra na Projektu filmske pismenosti. Doktorandica je Poslijediplomskoga doktorskog studija književnosti, izvedbenih umjetnosti, filma i kulture Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

_

Rad Kino kluba Split podržavaju Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva, Hrvatski audiovizualni centar, Grad Split i Zaklada Kultura nova. Program podržavaju Hrvatski audiovizualni centar i Agencija za elektroničke medije. Program se održava u suradnji s Hrvatskim filmskim savezom i Agencijom za odgoj i obrazovanje.

autor: Kristina Tešija, 13/10/2023

Vezane objave

Arhiva

Irène Mélix: “Bilo bi baza da možemo radit drag usrid bila dana”

19/10/2023.

U sklopu programa qIZLOŽBE kolektiva queerANarchive u četvrtak, 19. listopada u 19 sati u Galeriji kluba Kocka otvara se izložba…

Metaldays 2014 od 20. do 26.07. Tolmin Slovenija

17/07/2014.

METALDAYS 2014., METAL FESTIVAL SA NAJLJEPŠOM LOKACIJOM DOVODI HEADLINERE VOLBEAT, MEGADETH, OPETH, SABATON, HEAVEN SHELL BURN, CHILDREN OF BODOM,……..

Panel diskusija o Centru za mlade

11:00–12:00 Utorak 30.10.2018.

Na panel diskusiji  gostovat će predstavnici pet hrvatskih Centara za mlade koji će prezentirati svoja iskustva, druge zainteresirane sudionike upoznati…

FIDO MUSIC WEEKEND / 07-09.03.

06/03/2019.

Od 7.-9.3. uživamo u koncertima drugog Fido Music Weekenda u Split Circusu!

Tjedna rotacija

Arhiva

PinkPantheress / Heaven Knows

HARUOMI HOSONO / Hosono House (1973)

Björk ft. Rosalía / Oral

ACID PAULI / Get Lost

THE DOORS / Live at the Aquarius Theatre

URBAN / Žena dijete (R)

playlist

Listen on Online Radio Box! KLFM